perjantai 29. huhtikuuta 2016

Moodboard: Kodinhoitohuone

Olen tuskaillut jo tuokion noiden laattojen kanssa - ja jatkoa seuraa! Tosin tällä kertaa ei tarvitse tuskailla, vaan huokaista helpotuksesta, sillä kodinhoitohuoneen laatta on löytynyt ja valittu! *Phuuuuh*

Tästä iloisesta uutisesta innostuneena ajattelinkin jakaa kanssanne näitä ajatuksiani kodinhoitohuoneeseen! Mieheni on joutunut jo niin moneen otteeseen katselemaan piirroksiani ja laskelmiani, että laitetaan nyt välillä vahinko kiertämään... ;)

Kommentteja ja ideoita/vinkkejä/kokemuksia saa antaa!! ...Olen varmasti unohtanut yhtä ja toista tärkeää... ;)

Olen iltana parina hahmotellut mittojen kanssa kodinhoitohuoneen kalusteita ja niiden paikkoja, ja tällaiselle - erittäin yksinkertaiselle ja selkeälle - tila tulisi palttiarallaa näyttämään:
Lattiapinta-alaa tulee hieman reilu 5m2. Kodinhoitohuoneeseen tullaan pukuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja saunaan johtavasta käytävästä, ja huoneen vastapäätä käytävälle on tarkoitus sijoittaa rivi kaapistoja, mm. liinavaatteille.

Kodinhoitohuoneesta pääsee myös pihalle, ja tuo ovi toimii myös saunan vilvoitteluuloskäyntinä.

Väliovena käytävän ja kodinhoitohuoneen välissä toimii talon vanha keittiönovi, joka saa säilyttää vanhan kauniin sinertävänharmaan sävynsä ja asennetaan rustiikkiseksi liukuoveksi kodinhoitohuoneen sisöpuolelle.

Tilan ulko-ovelta katsottuna vasemmalla seinälle sijoitetaan pesukone ja kuivausrumpu vierekkäin, ja ne korotetaan hieman käytön kannalta kätevämmälle korkeudelle. Kyseisessä tilassa on jo valmiiksi betonikoroke, jonka päälle asennetaan taso, jolle koneet lopulta sijoittuvat. Tason alle jää tyhjää tilaa, joka hyödynnetään säilytystilana jakkaroille - toimivat laskutasona pyykkikoreille, sekä ovat käytössä ihan porrasjakkaroina tilassa.

Myös isohko pesuallas ja kaapisto sijoitetaan tälle seinustalle. Kodinhoitohuone toimii todennäköisesti perheemme hampaidenpesu- ja parranajopaikkana, joten peili tarvitaan myös, ja riittävästi pistorasioita peilin ääreen hammasharjojen latureille, hiustenkuivaajalle, jne...
Tilan ulko-ovelta katsottuna oikealle reunalle sijoitetaan aukivedettävät kuivaustelineet (seinälle) ja pyykkikorit. Pyykkikorit ovat edelleen mietinnässä, mutta harkitsen isohkoja kankaisia pyykkikasseja, jotka roikkuisivat seinällä koukuista. Myös silityslauta oli sijoittumassa tälle seinustalle, ja sekin kenties kiinnitetään seinään niin, että sen voi laskea vaakatasoon silittämistä/vaatteiden viikkaamista varten.

Ideakollaasina (moodboard) kodinhoitohuoneen tunnelman olisi tarkoitus olla tällainen:
Sitten niistä laatoista:

Sain alkuviikosta Pukkilan laattanäytepaketin, ja pääsimme miehen kanssa pyörittelemään kahta värivaihtoehtoa Antique -sarjan Normandie -kuviolaatasta. Näitä marokkolaistyylisiä laattoja olen nyt nähnyt melkoisen määrän, ja Kevätmessuilla kuun alkupuolella törmäsin Pukkilan loossissa näihin - ja rakastuin! :)
Pyysin Pukkilalta näytteitä kahdessa sävyssä; Dark Grey ja Grey.

Ja sanottakoot, että olin nähnyt kyseiset laatat Pukkilan viimeisimmässä kuvastossa, mutta esitekuvat eivät vakuuttaneet minua. Vasta messuilla näin laatat ensimmäistä kertaa todellisissa väreissään, ja tiesin heti, että nyt olen löytänyt sen mitä olen pitkään etsinyt!

Värisävy Dark Grey:
 Värisävy Grey:
Näistä kahdesta sävystä päädyimme miehen kanssa tuohon vaaleampaan sävyyn Grey. Koska kuvio on melko voimakas, voi se pienessä tilassa tuntua melko dominoivalle, mutta tuossa sävyssä Grey ei laatan kahden värin sävyero oli kovin suuri. Laatta on tunnelmaltaan jopa melko seesteinen.
Omassa mielessä tila näyttäytyy raikkaana ja seesteisenä, nyt vielä valaistukseen panostettava, jotta tästä työskentelytilasta saadaan valoisa! Eli kaukaa kierretään kellertävät loisteputket ja himmeää valoa tuovat valaisimet.

Eih, mä en enää jaksa odottaa, että pääsen tuonne pyykkäämään!! :D

4 kommenttia:

 1. Liukuovi kuulostaa ihanalta! Mullakin on Pinterest-kansiossa tuollaisia ruustiikkisia liukuovia.:) Laatta on todella kaunis ja kokonaisuus vaikuttaa rauhalliselta, mutta mielenkiitoiselta! Jos pesukoneen ja kuivausrummun päälle jää kaapeille tilaa, niin sitä kannattaa harkita. Säilytystilaa ei vaan koskaan ole liikaa.:)
  Tule Satu mukaan Kukkailotteluun blogiini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - kaappitilaa tarvitsee aina! ...pitääkin vielä mittailla tuota koneiden ja katon välistä tilaa... Ja helpottaisihan se siihen pölyn kerääntymisongelmaan, kun koneiden päälle ei jäisi pyyhittävää pintaa! Hmmmm... :)

   Poista
 2. Ihanan laatan valitsitte! Parasta tilassa on mielestäni riittävä kuivaustila pyykeille! Ettei tarvitse telineitä katsella ympäri asuntoa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mä haluisin päästä eroon noista pyykkitelineistä, joiden jalat pettää aina pyykin painon alla, ja jotka valtaavat tilaa kylpyhuoneesta ja välillä olohuoneestakin... Phuuh! :) Varsinkin näin nelihenkisessä perheessä, jossa harrastetaan paljon, tuota pyykkiä riittää ja kuivaustilaa pitää löytää runsaasti! Nuo taitettavat telineet ovat kyllä pikkupyykinkin kanssa arjen pelastajia! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...