perjantai 14. elokuuta 2015

Vantaan Asuntomessuilta Villa Kotirantaa varten tarttuneet ideakuvat

Viime sunnuntaina päättyineiltä Vantaan Asuntomessuilta jäi käteen kaikkiaan yli 170 inspiroivaa valokuvaa. Osa niistä sopii kuin tilauksesta Villa Kotirantaan, ja loput haluankin jakaa sisustusideoiksi Teille! :)

Tänään vuorossa omaa raksaa ajatellen ne osuvimmat tärpit. Osa näistä 'ideoista' oli jo tiedossa ennen messuille menoakin, mutta oli motivoivaa nähdä kyseiset ratkaisut ihan toteutettuinakin - sai taas vähän lisämotivaatiota noihin purkutöihin... ;)

Aloitetaan valokuvalla peltikatosta - juuri tällainen meille olisi tulossa:
Katon värikin taitaa yläkuvassa olla juuri samainen, kuin josta haaveilemme.

Ulkoseinien verhous tulisi olemaan vastaavanlainen - kulmalistoja myöten:
Väriltään olemme miettineet vaaleaa harmaata - mieluiten vaikka hieman siniseen taittuva sävy, kuin vihreään tai punaiseen... Tällä hetkellä omimmalle tuntuu Tikkurilan Vanhan ajan värit -kartan 363X tai 364X -harmaan sävy - aiheesta enemmän täällä; KLIK.

Myöskin olohuoneen ikkunat tulisivat olemaan aika pitkälti samanlaiset kuin alla olevassa kuvassa. Makuuhuoneiden ja keittiön ikkunat vastaavanlaiset, mutta eivät noin korkeat.
 Mietintään on yhä jätetty ikkunapuitteiden väri, sekä tuo reunalaudoituksen väri...
Olohuoneen päätyseinästä (takan takana oleva seinä) olen haaveillut tummaa, ja vähän esimakua sain ihastelemalla tätä seinää messuilla:
Nykyisessä kodissamme on saunassa mahdollisuus musiikin kuunteluun löylyistä nauttiessa, mutta Villa Kotirantaan kaavailemme kaiuttimia saunan ja kylpyhuoneen lisäksi esimerkiksi tupakeittiöön.
Wc:n lattiaa olen miettinyt jo jonkun aikaa, ja aiheesta löytyy ideakuvia myös täältä, KLIK, mutta asuntomessuilla tämä vuolukivinen Tulikiven TK-243Q Hexagon -laatta (10 x 305 x 305mm), joka miellytti sekä miestä, että minua. Kyseinen laatta sopii sekä seinään, että lattiaan, eikä ole märkänäkään liukas eli sopisi meidänkin käyttötarkoitukseen. Hinta tälle meneekin sitten reiluun 130€/m2... Onneksi wc/suihkutila on 'vain' 4m2, mutta silti...! :P
Tämä alla oleva kodinhoitohuoneen kuva toimii itselle muistutuksena siitä, että olemme haaveilleet, että kodinhoitohuonenurkkaukselle kaavailtuun tilaan mahtuisivat pesukone sekä kuivausrumpu molemmat asennetuiksi hieman lattiatasoa korkeammalle. Koneiden alla ei puolestani tarvitsisi edes olla kaappitilaa, vaan vaikka betonista valettu ja laatoitettu porras, jonka päälle olisi helppo laskea pyykkikori märkää ja painavaa pyykkiä koneesta otettaessa. Arjen pieniä helpotuksia...
Ja koska olemme lapsekas perhe, joka myös haaveilee koirasta, on tällainen kaikenlaisten tassujen pesuallas tärkeä muistaa asentaa takaovelle. Tässä Asuntomessujen kodissa ei ritilän äärellä ollut minkäänlaista vesipistettä, mutta sellaista olemme kaavailleet Villa Kotirantaan. Lisäksi jos samaan tilaan vielä saisimme mahdutettua sen päiväkodeista tutun kumisaappaiden kuivaustelineen, niin oi onnea! :)
Omalla listallani asioista, joita tarkastella messuilla vähän tarkemmin, olivat keittiöt - ja erityisesti korkeat keittiön kaapit ja niiden sijoittuminen nurkkaan. Meille on tulossa L-muotoinen keittiö saarekkeella ja toiselle noista seinistä olisi asettumassa korkeat kaapit, joissa on esiin vedettävät (ritilä?)hyllyt/vetolaatikot. Samaiseen korkeiden kaappien riviin tulisi saada upotettua myös ainakin mikro, kenties myös uunikin.

Kaapistoista olisi tulossa valkoiset, mutta käymme vielä hieman vääntöä korkeakiiltoisten ja perinteisempien peiliovien välillä. Näyttää kylläkin sille, että olemme päätymässä perinteisempiin oviin... ;)

Myöskin noihin korkeisiin kaapistoihin asennettavien kodinkoneiden tulisi olla valkoiset, jotta ne mahdollisimman hyvin 'maastoutuisivat' kaapiston joukkoon.

Näissä kahdessa alla olevassa kuvassa, ylemmässä olisi nyt ne perinteisemmät kaapinovet, mutta emme halua noin rikkonaista seinää monta pientä kaappia yhdistämällä. Ilmeisesti tuossa kaapistossa on uunin vasemmalla puolella astianpesukone ja oikealla puolella jääkaappi integroituna. Alemmassa kuvassa taas on se selkeä linja, jonka tahtoisimme luoda täyskorkeilla kaapinovilla, joiden taa piiloutuisi ne esiinvedettävät hyllyt. Jääkaappia emme aio integroida kaapistoon, vaan tarkoitus olisi etsiä valkoinen täyskorkea jääkaappi, jonka ovi ei olisi kupera vaan tasainen.
Tupakeittiön korkea tila nousee seinänä ylös tämän korkean kaapistorivin takana ja jättää ilmavan tilan kaapiston päälle asetella joitakin tavaroita, kuten esimerkiksi vanhan puulaatikon ja vanhoja lasipurkkeja, tms, esille.

Tuo ylläolevassakin kuvassa näkyvä keittiön nurkka on meillekin haasteellinen, sillä vastaavanlaisesti olisi tarkoitus jatkaa kaapistoa matalana tasona ikkunan alla keittiön toisella seinällä. Tätä keittiötä ihmetellessä päädyimmekin tulokseen, että tuohon korkeiden kaappien päätyyn jäävään koteloituun tilaan voimme rakentaa upotetut avohyllyt astioille, kahvipurkille, yms.

Ja sitten, helmenä postauksen lopuksi, ei se ehkä kaikkein olennaisin, mutta sitäkin herkumpi idea; maja pienemmän pojan huoneeseen! :)
Ihastuttiin tähän miehen kanssa ikihyviksi ja mies ilmoitti, että tällainen pitää kyllä sitten pienemmälle pojalle rakentaa! :) Isommalle pojalle olemme kaavailleet peräkammaria, johon tulee nukkumaparvi pojalle 'majaksi', joten pitäähän pienemmällekin luoda oma paikka, minne voi vetäytyä omiin oloihinsa vaikka päikkäreille... ;)

Mutta ei taida tämä rakennelma olla heti ensimmäisenä listalla, kun alamme sisätiloja viimein rakentamaan.... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...