tiistai 18. elokuuta 2015

Olohuoneet, työhuoneet ja muut oleskelutilat - Vantaan Asuntomessut 2015 kooste

Päivitin lauantaina valokuvakoosteen Vantaan Asuntomessujen keittiöistä, ruokailutiloista ja kattauksista. Tänään luvassa kurkistus olohuoneisiin ja työhuoneisiin.

P.s. En ole valokuvannut jokaista Asuntomessujen kohdetta, vaan ainoastaan ne tilat ja yksityiskohdat, jotka inspiroivat minua. :)


Designer 151 olohuoneen maanläheiset sävyt, sisal-matto ja suuri sohva tyynyineen tekevät olohuoneesta kutsuvan ja kotoisan. Muutenkin tänä vuonna messuilla oli runsaasti murrettuja ruskean ja harmaan sävyjä, varsinkin makuuhuoneissa.
Myös Lammi-Kivitalon Casa Del Limon olohuone oli sävyiltään lämmin ja kodikas. Nahkaisia nojatuoleja ja sohvia näkyi useammassakin kohteessa, esimerkiksi Rock-Kivitalo Villa Alettassa ja Villa Kapeessa.
Vaikka en yleensä nahkaisista nojatuoleista innostu, niin nämä Villa Kapeesta löytyneet yksilöt ovat osuva valinta muutenkin hieman 70-lukua henkivään keittiö-olohuone -tilaan. Villa Kapeen keittiöstä kuparinvärisine hanoineen löytyykin kuva aiemmasta postauksestani.
Messuilijakin pääsi kuvaa vahingon kautta, kun unohduin ihastelemaan tätä Vivolasta löytynyttä Artekin A330S -valaisinta. Se oli yllättävä, mutta erittäin osuva elementti yhdistettynä vanhaan puiseen jakkaraan ja paimentolaismattoon.
Kastelli -talossa jatkui maanläheisien värien käyttö. Osa kohteen valaisimista muuten Nomartin valikoimasta, johon kävin tätä postausta kirjoittaessa tutustumassa ja löysin useampiakin Villa Kotirantaan sopivia valaisimia - pitää miehellekin vinkata... ;)
Rustiikkisia yksityiskohtia ja upottavia nojatuoleja - tähän ihastuimme:
LakkaLaineen keittiö oli mustavalkoisuudessaan ehdoton suosikkini Vantaan Asuntomessuilla, mutta olohuone jäi omaan makuuni liian edustuskotimaiseksi...
Nahkainen, musta Egg -tuoli on aina näyttävä elementti. Mustavalkea rahi ja tyyny: Missoni Home.
Muurametalojen Villa Chili oli raikas kokonaisuus - tosin jäimme miettimään, kauanko näin kirkkaankeltaisia seiniä jaksaisi katsella, ennenkuin kipaisisi takaisin maalikauppaan... 
Sitten muutamia valaistusideoita ja mielenkiintoisia valaisimia:
 Urban Villa 1 - ihastuin tähän valaisimeen:
Kuparinvärisiä yksityiskohtia löytyi myös oleskelutiloista eri kohteissa:
Kuten aiemmin mainittu, tänä vuonna Asuntomessuilla näkyi paljon luonnonmateriaaleja; niin karheita puupintoja kuin pellavakankaitakin, paimentolaismattoja ja taljoja. 
Lähes jokaisesta kohteesta löytyi erillinen työhuone, mutta näissä kolmessa oli elementtejä, joita tahdon tuoda myös Villa Kotirantaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...