tiistai 4. elokuuta 2015

Kaikki lattialaudat irroitettu raksalla - hyvä me! :)

Voi miten touhukas meidän loppuviikko olikaan! Viimeistn neljän päivän ajalta on valtavasti teille kerrottavaa, mutta aloitetaan näillä raksakuulumisilla - näitä kun aika harvakseltaan olen päässyt teille jakamaan viime aikoina... ;)

Reilu viikko sitten kävi sähkölaitos irroittamassa vanhan kWh -mittarin seinästä (kuva alla). Samalla he siirsivät kWh -mittarin uuteen sähkökeskukseen talon seinustalle, irroittivat vanhan ilmajohdon sähkötolpasta ja kytkivät tilalle asentamamme maakaapelin.
Perjantaina mies kävi irroittamassa rakennuksen sisältä vanhoja, pintavetoina asennettuja sähköjohtoja ja samalla siivosi edellisen purku-urakan roskat pihalle.
Kävin lauantaina aamupäivällä valokuvaamassa taas hetkeksi siistiytynyttä raksaa - tiesin, että sunnuntaina siellä vallitsisi taas uusi kaaos... :)
Tällaisen kasan roskaa oli mies edellisellä kerralla yksin purkutöitä riehuessaan saanut irti raksalla:
Sunnuntaina pienin poikamme meni hetkeksi mummulaan hoitoon naapuriin ja suuntasimme raksalle - parisuhteen laatuaikaa parhaimmillaan! :) 2,5 tunnissa saimme revittyä yhteistuumin irti loput lattialaudat!! Hyvä meidän tiimi! :D

Lähtötilanne sunnuntaina aamulla näytti tälle:
Miehellä on selkä vihoitellut koko menneen viikon - ei olisi tuosta työskentelyasennosta voinut päätellä... ;) Mutta työjako oli selkeä; mies kampesi lattialautoja irti sorkkaraudalla ja minä autoin nostamalla lautoja irtonaisesta päästä. Irroitetut laudat viskoin sitten ikkunasta ulos takapihalla olevaan roskakasaan - ei tarvinnut enää kuntosalille menoa pähkäillä... 
 ...Hiljaa hyvä tulee...
Sunnuntaina aamulla ennen purkutöitä:
Ja parin tunnin aherruksen jälkeen:
 Hormin edustalla lattialautojen alta paljastui kivipölyä/-tuhkaa(?).
Samaan vauhtiin purimme vanhan oleskelu-/makuuhuonetilan lattian.
Tässä tilanne ennen purkutyötä:
Ja lopputulos:
Tässä tilassa lattialaudan alle oli purujen päälle levitetty vielä musta tervapaperi. Samaa tervapaperia löytyi myös osasta keittiön lattiaa, joka purettiin jo aiemmin keväällä.

Voin sanoa, että näin vanhan rakennuksen remppaajaa ilahdutti ja tsemppasi kovasti, kun irroitettujen vanhojen lattialautojen nurja puoli oli näin kaunista puhdasta puuta - aivan kuin suoraan puutavarakaupasta haettua! :)
 Ja purutkin kuivia! :)
Katsotaan, koska taas ehdimme seuraavan kerran puuhastelemaan, mutta seuraavaksi olisikin vuorossa seinien purkamista sisältä ja niistä purujen laskemista alas. Tarkoitus on ihan kaiken varalta, vaikka purut hyviltä näyttävätkin, poistaa kaikki purut rakennuksesta ja vaihtaa uudet eristeet tilalle. Mielummin nyt, kun kaikki paikat avataan joka tapauksessa, uusitaan mahdollisimman paljon materiaaleja ja rakenteita - tosin tietenkin vanhaa rakennustapaa kunnioittaen mahdollisimman pitkälle.

Rankan raksausrutistuksen päätteeksi elokuinen ukkoskuuro valtavine rakeineen antoi hyvän tekosyyn kaatua sohvalle laiskottelemaan illaksi! :)
...Ei mitään järkeä näissä tämän vuoden kesäkeleissä.....!

2 kommenttia:

  1. Wau! Upealta näyttää!:) Nyt kun olen nähnyt sun visioita ja tämän, niin tiedän, että tästä tulee hieno. Erityisen ihana tuo hormi.<3 Jääkö se näkyviin? Tsemppiä, tsemppiä!:)

    VastaaPoista
  2. No en tiedä näyttääkö vielä niin upealle - paljon vielä purkamista edessä, ennenkuin päästään kunnolla edes rakentamisen vauhtiin! ;) Mutta itsekin olemme tyytyväisiä, miten paljon olemme saaneet aikaiseksi näinkin lyhyessä ajassa. On nämä työssäkäyvän lapsiperheen raksailuhetket olleet laskettavissa kahden käden sormin...

    Kovasti tahtoisin jättää hormin tiilipinnan näkyviin, mutta hormissa on nyt reikä (arvelimme, että paikalla pidetty joskus ehkä Porin Mattia) ja voi olla, ettei sitä saa siististi paikattua... Siinä tapauksessa vanhan rappauksen tilalle joudutaan laittamaan uusi - ihan mälsää!

    Visio siitä, millaiseksi esimerkiksi tupakeittiö tulee muodostumaan, on meillä mieheni kanssa todella vahva. Vielä kun saadaan tuo katto purettua auki ja kattoparrut tulevat esiin, päästään hahmottamaan kunnolla, mille korkeaksi tarkoitettu tila tulee näyttämään! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...