maanantai 17. elokuuta 2015

Kun perfektionisti hilloa teki...

Oman elämänsä Kätevä Emäntä pääsi taas elementtiinsä, kun miehen mummolta mustaherukkaa kaksi sankollista sai! :)
Kuusi pilttipurkillista mustaherukka-mustikkahilloa ja kaksitoista purkillista mustaherukkahilloa valmistui kädenkäänteessä - eikä marjoja tuntunut häviävän sankoista ollenkaan! Tänään tiedossa siis mustaherukkamehutalkoot!

Koko kesän, kun pienin poika on hedelmämössöjä syönyt, olen noita pilttipurkkeja kerännyt (miehen mielestä liikaakin) talteen - hillopurkeiksi nimittäin. Purkin koko on juuri passeli vaikka viedä viemisinä kyläänkin mennessä.

Mutta, kun pieni perfektionisti elää minussa, en kykene katselemaan purkkeja sellaisenaan... Varsinkin, kun etikettejä irroittaessa niihin jää helposti liimapintaa vielä näkyviin.
Niinpä askartelin vielä etiketitkin purnukoihin; kanteen ja kylkeen. Nopsaan nämäkin koneella valmistui; yksi askartelijan perustarvike kotona onkin tulostimeen sopivat tarra-arkit!
Kyllä nyt kelpaa tällainen purnukka nostaa esille vaikka kahvipöytään lettuja tarjoiltaessa!

Tässäpä muuten helpot hillo-ohjeet, joilla nämä hillot tein - ja kriittinen yleisö, a.k.a isompi poikani, antoi hyväksynnän lopputulokselle; molemmat versiot kuulemma erittäin, erittäin hyvää! ;)

Mustaherukkahillo

2l mustaherukkaa (1l = 500g)
1dl vettä
4dl hillosokeria
4tl valiniinisokeria

Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Survo marjoja kevyesti ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä seosta vajaat 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kaavi päältä vaahto pois. Lisää lopuksi vaniliinisokeri ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ja purkita. Säilytetään viileässä.

Mustaherukka-mustikkahillo

1l mustaherukkaa (1l = 500g)
3dl mustikkaa (1dl = 60g)
½dl vettä
2½dl hillosokeria
2tl valiniinisokeria

Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi. Soseuta marjat ja lisää joukkoon hillosokeri. Keitä seosta vajaat 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja kaavi päältä vaahto pois. Lisää lopuksi vaniliinisokeri ja sekoita. Anna jäähtyä hetki ja purkita. Säilytetään viileässä.

...Ja koska herukkamehut vielä tehtävä, niin askartelin mehupulloihinkin etiketit samaan vauhtiin:
Kaunis arki - aliarvostettua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...