maanantai 12. helmikuuta 2018

Verannalla vihertää!Viimeisiä viedään verannan remontin suhteen...

...Ja voin sanoa, että tätä päivää on odotettukin! :) Verannan valmistuminenhan oli haaveissa jo jouluksi, mutta vieraita vastaanotettiin jouluaattona rakennustarvike- ja ulkovaatevarastona käytössä olleessa verantatilassa...

Siksipä nyt ilo jakaa ensimmäiset valokuvat valmistuvasta 'kodin toisesta olohuoneesta'!


Verantaa ei meillä ole tarkoitettu ainoastaan ulkovaatteiden säilytykseen, vaan myös kodin yhdeksi oleskelupaikaksi.

Tila on korkeine huonekorkeuksineen riittävän suuri nelihenkisen perheen pukeutumiseen toppavaatteisiin yhtä aikaa, sekä mahduttamaan yhteen nurkkaukseen kahvitteluryhmän, yhdelle seinälle kattoon asti korkeat vaatekaapit ja toiselle neljämetrisen naulakko- ja avohyllytilan.


Tuosta miehen mummolta saadusta vanhasta puusohvasta on tulossa tulevana kesänä minun päiväunipaikkani.

Varsinkin sateisena päivänä voin kuvitella olevan rentouttavaa lukea sohvalla viltin alla kirjaa ja kuunnella sateen ropinaa ympäröiviin ikkunoihin.

...Helteellä tosin joudumme todennäköisesti pitämään noita etelään päin olevien ikkunoiden kaihtimia kiinni, jottei lämpötila verannalla nouse liian kuumaksi, mutta silti länteen suuntaavista ikkunoista tulvii tilaan valoa.


Kesällä pitkään harkitsimme verannan helmipaneelien väriä - vaihtoehtoinamme oli  Tikkurilan Tunne Väri -värikartasta kaksi vihreän sävyä - Kanaali ja Lido, sekä Tikkurilan valkoinen, johon lopulta päädyimme - ja olemme olleet todella tyytyväisiä tähän pehmeään valkoisen sävyyn.

Haaveilen puusohvan maalaamisesta kalkkimaalilla tuohon BoråsTapeter:in Falsterbo II Herba -tapettiin sointuvalla vihreän sävyllä, joka pääsee puolestaan arvoonsa valkoista taustaa vasten.


Puusohvan patjan verhoilu odottaa vielä viimeistelyä - kunhan ehtisin taas nostaa ompelukoneen esille ja rauhoittua hetkeksi sen ääreen.

Kangas, jota verhoilussa käytän, on itse asiassa H&M Home:n pöytäliina, jonka tilasin nyt alkuvuodesta alennusmyynnistä!

Pitkään olinkin etsinyt verannan väreihin sopivaa kangasta, jossa olisi sopivan hillitty kuviointi, ettei se riitelisi tilassa jo niin vahvana elementtinä olevan tapetin kanssa - ja kun se asteli vastaan riittävän suuren pöytäliinan muodossa, en voinut olla tilaamatta.


Myös sohvan vihertäväkuvioiset tyynynpäälliset ovat H&M Homen alennusmyynnistä - taisin pari euroa maksaa kappaleelta. Sopivat kauniisti verannan tunnelmaan.

Alemman kuvan kellertävä Finlaysonin tyyny on puolestaan 0,50€ kirpputorilöytö.


Huonekasvit rakastavat verannan valoisuutta näin talvellakin ja päivittäin saan käydä kääntämässä näitä valoa kohti kurkottelevia kasveja ympäri.

...Huonekasveja alkaa talossamme olla jo sen verran runsaasti ja levittäytyneenä ympäri asuntoa, että melkein puolipäivätyön saan muodostettua itselleni niiden kastelusta ja kääntelystä... :)

Myös isomman pojan vuosia kasvattamat appelsiinipuut villiintyivät muutostamme Villa Kotirantaan ja ovat kasvaneet pituutta läpi talven - ilman minkäänlaista lisävaloa! ...Muutenkin tässä talossa ilmeisesti huonekasvit viihtyvät, sillä edellisessä kodissamme kituuttaneet kasvit ovat nyt muutamassa kuukaudessa tuntuneet löytäneen elämänilon uudelleen. Kaikkialla vihertää - ja jopa isäni kiinanruususta juurruttama taimi kukoistaa rehevänä, vaikka olin varma, etten saisi sitä pidettyä hengissä!


Tuossa yläkuvan kiulussa ja vihertävässä ruukussa pöydän toisella laidalla ovat viimeisimmät kasvihankinnat, jotka löysin Tokmannilta tarjouksesta: kolme huonekasvia kymmenellä eurolla!

Ja alakuvassa verannan toiselta laidalta napatussa kuvassa samaisen tarjouksen kolmas kasvi, mutta tuohon nurkkaukseen - ja viimeisimpään huonekalun tuunaukseen - lupaan palata tarkemmin erillisessä postauksessa pikemmiten!


Ehdimme me viikonloppuna muutakin puuhaamaan, kuin vain verantaa valokuvaamaan; kävimme luistelemassa läheiselle järvelle auratulla retkiluistelureitillä ja piipahdimme mm. paikallisessa talvitapahtumassa, jonka kohokohta taisi olla pienemmälle pojalle tuo poniajelu.

...Tai kyseessä oli ilmeisesti eestinhevonen, mutta ponin koossa, joten kyseessä olikin poni eikä hevonen...?! :D ...En koskaan ole ollut hevostyttö, sekin taisi tulla nyt selväksi...


Tällä menneen viikonlopun ulkoilumäärällä jaksaakin taas tarttua tämän viikon touhuihin!

Tänään vielä vapaapäivällä pienemmän pojan kanssa - katsotaan, josko jäälle vielä jaksaisimme suunnata uudelleen. Ilmeisesti illemmalla onkin isomman pojan ja miehen pilkkireissu suunnitteilla, eli nautitaan täysillä näistä talvisista säistä ja mahtavista ulkoilumahdollisuuksista vielä nämä kevättalven kuukaudet!

Tsemppiä maanantaihin kaikille!

2 kommenttia:

 1. Kaunista ja tuo tapetti, vautsi! Ihanan valoisa veranta ja varmasti kasvit tykkää. Tuollahan olisi mahtavat tilat myös taimikasvatukselle jos vaikka kesäkuista tai vihanneksista kevään edetessä innostut. Minulla olisi niin kovasti tarvetta juuri tuollaiselle lisätilalle, kun parhaillaan kesän kylvöjä suunnittelen. Taimipurkit valtaavat keväisin koko asunnon ja sanomista tulee.. :-) Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onkin suunnitteilla vielä ikkunalauta tuohon etälän puoleiselle ikkunaseinälle, johon voi talveksi kantaa vaikka kaikki talon kasvit nauttimaan valosta ja hieman tupaa viileämmästä huonelämpötilasta. Tosin vaikka tuvassa pönttöuunia lämmitetään harva se päivä, eivät huonekasvit ole olleet moksiskaan - melkein päinvastoin! :)

   Kovasti itsekin odottelen, että pääsen kevätistutusten kimppuun - verantahan todellakin on mitä parhain paikka kevätkylvöille! ...Olen yleensä ollut aivan liian aikaisin liikkeellä istutuspuuhien kanssa, joten kovasti koetan malttaa tänä vuonna sinnitellä tuonne maaliskuun puolelle ennen ensimmäisten siementen kylvämistä... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...