keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Kymmenen euron kaappivanhus ja muita yksityiskohtia verannallamme


Kuten jo maanantaina täällä blogissa hehkutin, niin verannallamme todellakin vihertää!

Osan vihertävistä sävyistä tilaan tuo alati lisääntyvät huonekasvit, mutta myös aivan ihana BoråsTapeter:in Falsterbo II Herba -tapetti saniaisineen. Ilman tuota tapettia olisi veranta vain valju versio nykyisestään!


Pehmeä Tikkurilan valkoinen -sävy helmipaneeleissa, sekä tapetin vihreät ovat jo sellaisinaan kauniit yhdessä, mutta värikkään kodin ihmisenä kaipasin myös jotain hauskaa räväkkyyttä rikkomaan muutoin (liian) seesteistä tunnelmaa...

Niinpä verannalle hattujen ja hanskojen säilytystä varten ostettu kaappivanhus sai ylleen ihanan aurinkoisen keltaisen maalin!

Löysin tämän kaapin viime syksynä Tori.fi -nettikirppiksen kautta Lahdesta, jossa se oli myynnissä 10€ hintaan. Puupinta oli todella kulunut, ovien sisäpuolelle oli liimattu tarroja ja vanhat lukkopesät olivat rikki.

Mutta kaapin muotokieli ihastutti ja tiesin kerroksen maalia tekevän kaapille ihmeitä!

Mies myös kittasi vanhat lukkopesien aukot umpeen ovista niin taitavasti, ettei kaapissa ikinä uskoisi lukkoja olleenkaan!


Kaapin maalaamiseen käytin Tikkurilan Helmi 30 -kalustemaalia sävyssä Keltainen 1115.

Kyseinen keltainen - juuri se oikea sävy meidän kaapillemme - on yksi puolihimmeän Helmi 30 -kalustemaalin vakioväreistä, mutta sitä voidaan myös sävyttää Tikkurilan Symphony -värijärjestelmän väreihin.

Ostin maalia 1 litran purkin, josta jäi vielä runsaasti jäljelle, vaikka maalasin tämän kaapin (sisäosat ovat valkoiset) rungon kolmeen kertaan ja ovet kahdesti, sekä vanhan pikkuisen jakkaran ja kirpputorilta eurolla pelastamani puulaatikon!


Keltaiseen kaappiin sopivia vetimiä harkitsinkin maaliväriä huomattavasti pidemmän aikaa; ensin mietin pyöreitä vetimiä, sitten takorautaisia...

Lopulta löysin nämä mustat vetimet - jotka sopivat kauniisti yhteen kaapin alkuperäisessä maalissa olevien mustien jalkojen kanssa - Clas Ohlsonilta!


Mies ei varmaankaan yllättynyt lainkaan, kun kaapin päälle nousi rakkaita esineitä ennen kuin mies ehti sanoa 'maalin perusteellinen kuivuminen'... ;)

Olin aiemmin vienyt mummoni kanavatyön työhuoneeseen esille, mutta en malttanut jättää sitä piiloon alakertaan, kun sen sävyt sopivat täydellisesti verannalle.

NYT se on arvoisellaan paikalla!


Avainkaappi odottaa meillä vielä valmistumista - työn alla on remontissa pelastetusta takorautaisesta sulakekaapista avainkaapin tuunaaminen - joten avaimia säilytetään vanhassa puukipossa.

Tuo puukippo on muuten peräisin samaisesta paikasta kuin kaappikin; vanhan puuseppäharrastajan kuolinpesän myynnistä. Tosin hänen sorvaamansa puuastiat - joita pelastin sylillisen - eivät lopulta maksaneet mitään...!

Vanha Ilves -purkki on taasen löytö lapsuudenkotini ullakolta. Näitä minulla onkin yksi puulaatikollinen alakerrassa odottamassa pesemistä ja käyttöön ottamista...


Tuo Desenion* 'Let's stay home' -juliste on myöskin odotellut viime syksystä lähtien täydellisen paikan löytymistä. Voisiko ollakaan parempaa tilaa tälle lausahdukselle, kuin eteinen, jossa teemme lähtöä päivittäin - vaikka oikeasti vain tahtoisimme jäädä kotiin köllöttelemään?! :)

...Tänään tullessani isomman poikani kehityskeskustelusta kotiin oli oikein pakko todeta miehellekin, että onpa ihanaa tulla kotiin, kun eteisessä tulijaa vastaanottaa ihana värikkyys ja lämpö!

*Kaupallinen yhteistyö lokakuussa 2017


Ja vielä loppuun se tärkein, ettei nyt täysin unohtuisi, niin...


...Aivan mielettömän ihanaa
YSTÄVÄNPÄIVÄÄ teille kaikille!


...Jos blogin kirjoittamisen iloista pitäisi mainita se paras, niin se olisi bloggaamisen kautta elämääni tulleet ihmiset. <3

4 kommenttia:

 1. Minä väritön ihminen, alan päästä blogisi kautta jyvälle värien tuomasta iloisuudesta ja varsinkin keltaisen aurinkoisuudesta. :)
  Asun kyllä keltaisessa talossa, jonka värin olen itse valinnut, mutta sisällä en uskalla värejä oikein käyttää. Ihailen kyllä muiden kodeissa värejä ja niiden käyttöä.
  Blogiasi on ihana lukea, kun näen miten iloitset väreistä.
  On tosiaan niin ihana, kun tämä blogimaailma on tutustuttanut niin mahtaviin ja inspiroiviin ihmisiin, joihin ei ehkä muuten olisi koskaan tutustunutkaan. Olen todella iloinen, että mekin olemme törmänneet ja tutustuneet!
  Ihanaa ystävänpäivää ja aurinkoa päiviisi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Riina, että pursuava rakkauteni väreihin kodin ei ole säikäyttänyt 'varoivaista värienkäyttäjää'! ;) Väreistä tulee niin iloinen ja energinen olo - ja silti värit pysyvät lähinnä kodin seinien sisäpuolella; vaatteeni ovat esimerkiksi lähes kaikki mustia tai harmaita. Toki piristettynä pienillä väriläikillä. ;)

   On ollut ilo tutustua myös sinuun, Riina - ja löytää myös kaunis blogisi! <3

   Poista
 2. Miten suloinen kaappi! :) Seinän tapetti näyttää tutulta, taitaa olla yksi vaihtoehdoista, joita olen selannut tulevaan taloomme. Kaunis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Herba on niin kaunis! <3 Hieman sen valkoisen kermainen sävy aluksi huolestutti, kun tapettirullaa pyörittelin käsissäni, mutta nyt suurena pintana se on upea! Ja sointuu kauniisti tuohon Tikkurilan Valkoiseen. <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...