sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Anna hyvän kiertää; kaunis keraaminen pannunalunen


Muistatteko eilisessä postauksessa valokuvaamani Pirta -tuotemerkin teekannun alta pilkahtaneen pannunalusen? 


Tänään tuo kirppislöytö nousee esille ansaitsemaansa päärooliin!


Vietin alkuviikosta maanantaina vapaapäivää parhaan ystäväni ja pienimmän poikani kanssa kierrellen muutamalla suosikkikirppikselläni Lahdessa, ja mukaan tarttui lasipurkkien ja valokuvakehysten ohessa myös tämä kaunis, vanha keraaminen pannunalunen - hurjaan 1,20€ hintaan!


Harkitsin jo hetken puuosien maalaamista valkoisiksi, mutta kun nostin alusen muiden keittiöstämme jo löytyvien tavaroiden joukkoon, päätin jättää alusen puupinnalle.


Tässä pannunalusessa ensi-ihastuksen tuotti tuo kaunis kuvio, jonka puolesta laatta voisi olla vaikka vanhaa Arabiaa!

Sinivalkoisenakin kuvio sopii kauniisti yhteen tuon Ilves -lasipurkin annostelukippona toimivan Arabian kahvikupin kanssa. Ja toisaalta kuviossa on myös jotain samaa, kuin tuossa Piia Kedon vuonna 2015 Pauligille suunnittelemassa Piilopaikka -rasian kuosissa.


Olen jo pidemmän aikaa katsellut laattoja aivan uusin silmin kodin piensisustuksessa, kuten olettekin varmaan huomanneet; Pukkilan Curvytile -lattialaatat muuttuivat pannunalusiksi ja nämä kuvien MX Kiven meksikolaiset Talavera -laatat mukinalusiksi!

Annetaan hyvän kiertää siis ja mietitään arkisillekin tavaroille uusia käyttötapoja - sen sijaan, että heitettäisiin niitä kylmästi pois. :) 

Paljonpuhutussa konmarituksessakin on etunsa - tekisi hyvää omillekin kaapeille tässä muuton yhteydessä hieman suorittaa harkittua karsintaa - mutta omalle kantilleni ei sovi millään muotoa se 'tarpeettomien' esineiden heittäminen pois. Mietin aina pitkän tovin (miehen mielestä aivan naurettavan romunkin kanssa), että saisiko siitä vielä edes osan hyödynnettyä jossain tuunausprojektissa.

...Tällaisia kierrätyksen ja uusiokäytön ''mestarinäytteitäni'' on mm. erään retrovalaisimen tuunaus uusiksi niin, että sain lopputulokseksi niin uuden valaisimen kuin kauniin metallisen amppelinkin! :) Tuosta projektista lisää syksymmällä, kun pääsen nostamaan valaisimen paikoilleen uuteen kotiin.


Kuten mainitsinkin eilisessä postauksessa, kodin tekee sekoitus elämän varrelta mukaan tarttuneita esineitä, joilla on tarina kerrottavana.

Kuulisin mielelläni tämänkin pannunalusen tarinan - kuka sen on omin kätösin valmistanut, ja millaisia kahvi- ja ateriahetkiä sen ylle nostettujen patojen ja kahvipannujen äärellä on vietetty? Juorut, joita on supateltu kumartuneina kahvikupposten ääreen, ja päivän kuulumisten vaíhdot perheelle katetulla päivällisellä.


6 kommenttia:

 1. Ihastelin eilen niin tuota teekannua, etten huomannut kuvissa mitään muuta😂 Nyt kun tuo pannunalusta näkyy kokonaan, niin pakko ihastella sitäkin. Hieno löytö ja hieno hinta👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Munkin mielestä tämä alunen ansaitsi nousta tuolta teekannun alta loistoonsa! Tällaiset löydöt innostavat tutkimaan kirpputorien alahyllyjäkin entistä tarkemmin! ;)

   Poista
 2. Ihana, olisin varmasti itsekin siihen silmäni kiinnittänyt. Nyt olen huomioinut vanhat leikkuulaudat ja löysinkin pari mukavaa Hämeenlinnan kirppiksiltä. Hion ja käsittelen ne vain uudestaan ja näin ne saavat uuden elämän....
  Nurkkiani olen myös siivonnut, ja 'pois heitettävä' tavaran olen lahjoittanut eräälle kirpputorille, mm juuri tuollaisia kehyksiä, joita olit ostanut ;) Nyt olen sekä harrastanut hyväntekeväisyyttä, että antanut tavoroille uuden elämän sen sijaan, että olisin kylmästi heittänyt ne kaatikselle...
  Ihania tuunauksia, kertakaikkiaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja eikö tulekin hyvä mieli, kun vähän raivaa tavaraa ja kaiken lisäksi laittaa ne kiertoon uuteen kotiin?! :)

   Tämä maailma on jo niin täynnä tavaraa, että tälläkin määrällä pärjättäisiin hienosti tovi...

   Kauhulla katselin koko perheemme kenkämäärääkin, kun koetin eteistä pakata laatikoihin, ja muistelin, kuinka lapsena itsellä oli vain muutamat; lenkkarit, kumpparit, talvikengät ja juhlakengät. Uudet ostettiin, kun vanhat hajosi - ja hyvin riitti! :) Nyt on juoksulenkkaria, koululenkkaria, paremman menon lenkkaria, sandaalia, läpökästä, kumpparia, talvikenkää, jalkapallokenkää, sisäliikuntakenkää... Ja siis tässä vain yhden lapsen kengät ETEISEN LATTIALLA! :D Phuuuuh...

   Onni on kirpputorit, ja tavaraa kiertoon laittavat, maailmaa syleilevät, vastuuntuntoiset ihmiset! ;)

   Poista
 3. Olipa hieno löytö ja aivan huippuhalpa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hinnalla raaskin ostaa lyhyelläkin ihastelulla - ei tarvinnut kauaa harkita! :)

   Marimekon teekannuista (Oiva/Siirtolapuutarha, Oiva/Sääpäiväkirja ja Oiva/Basket) haaveilen, mutta en ole vielä osannut päättää, minkä haluaisin ja useampaa en raaski yli 80€ hintaan ostaa... Pihi kun olen! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...