perjantai 22. syyskuuta 2017

Kuulumisia raksalta; isomman pojan huone viimeisiä silauksia vaille muuttovalmis

Remontti etenee ryminällä loppua kohti, ja isomman pojan huoneeseenkin saatiin vihdoin maalattua ja asennettua paikoilleen parvelle johtavat portaat:


Portaikosta puuttuu tosin edelleen kaiderimat - niin portaiden huoneen puoleiselta sivulta, kuin parvelta porrasaukon ympäriltä. Erilaisia vaihtoehtoja on nyt jo tovi pyöritelty, mutta pikkuhiljaa pitäisi niitä valintojakin osata tehdä, tai poika joutuu kohta nukkumaan parven sijaan tässä 'alahuoneessa'...! :)

Nämä portaat tilattiin paikallisen rautakaupan kautta, ja niiden valmistaja on Lappi-Porras. Etsimme ensin Tori -nettikirppiksen kautta vanhoja portaita, mutta kisaväsy ja aikataulupaine oli sen verran jo niskassa, että päädyimme lopulta hankkimaan portaat uutena.

Tämä vapaa-ajan asunnon VS 1 -parviporras toimitettiin puuvalmiina (mänty) ja maalattiin miehen toimesta kahteen kertaan samalla lattiamaalilla ja -sävyllä kuin kodin puulattiatkin.

...Ja nyt, kun portaat ovat vihdoin paikallaan ja maalatut, olen niin tyytyväinen ratkaisuumme maalata tuo pojan huoneen hormi harmaaksi!


Isomman pojan huoneessa myös Ikean PAX -kaappirungot ovat jo paikoillaan peitelevyineen, ja odottelevat sisusteita sekä ovia. Myös valot on upotettu kattoon, pistorasiat ovat paikoillaan ja viimeisiä listoja enää työnalla (niiden kaiderimojen ohella) tuohon portaikkoon!


Muistatteko mille sama seinämä näytti ennen portaita ja kaappeja - loppujen lopuksi ihan vain lyhyt hetki sitten?


Paljon on tämäkin huone taas mennyt eteenpäin; muutamia rimoja sekä listoja vaille muuttovalmis!

Tässä alla valokuva pojan parvelta, portaiden yläpäästä otettuna.

...Nuo parviportaiden askelmien urat muuten toimivat yllättävän hyvin hidasteina - vaikka villasukilla liikkuessa!


Pojan parvelle tuotiin jo pari viikkoa sitten televisio paikoilleen, ja viriteltiin kanavat samantien näkyviin - nyt pojan Pleikka on myös pakattuna valmiiksi siirrettäväksi vanhasta kodista uuteen huoneeseen. :)

Tuohon television alle pitäisi vielä kehitellä joku näppärä hyllykkö tai pieni kaappi, jonka sisään saisi johdot piiloon (tuo jatkoroikka ei ole tullut jäädäkseen) ja jolle voisi Pleikan, ohjaimet ja pelit nostaa. Ehdotuksia otetaan vastaan, jos olette tällaiseen max ~35cm syvään ratkaisuun törmänneet!


Pojan huoneeseen kannettiin jo työpöytä, joka näyttäisi - meidän kaikkien yllätykseksi - löytävän paikkansa portaikon alta. Punainen kirjahylly, jonka poika valitsi itselleen pari vuotta sitten muuttaa myös mukana, samoin kuin sarjaan kuuluvat punaiset avohyllyt.

Pojan sanoja lainaten; ''Miksi ostaa valkoinen, kuin voi hankkia värikkään?!"

...Hankala tuohon on käydä vastaan sanomaan, varsinkin kun itsekin rakastan värikkyyttä, joten pojalla on nyt vihreä huone, punaisin tehostein! :)

Hankintalistalla pojan huoneeseen vielä matto, joku löhönojatuoli sekä matala kirjahylly(kkö) parvelle kirjoille ja taskareille, eli iltalukemisille.

Luotan kohtalooni, että nämä viimeiset puuttuvat tulevat vastaan sen kummemmin etsimättä, kun aika on oikea. Kaikki Instassa juttujani seuraavat huomasivatkin, että näin kävi viime viikonloppuna, kun eksyin puolivahingossa kuolinpesän myyntiin, josta löysin ihanan edullisesti autokuormallisen etsimiäni tavaroita; vanhan liinavaatekaapin, vanhan saksalaisen kirjoituskoneen puulaatikon, josta tulee sohvapöytämme, vanhoja naulakoita ja hattuhyllyjä, sekä kauniin puisen pöytävalaisimen. Puhumattakaan niistä kaikista tavaroista, joita EI ollut listallani, enkä tiennyt edes tarvitsevani, mutta joille on nyt jo paikat valittuna Villa Kotirannassa! ;)

Luulenpa, että kunhan pääsemme asettumaan kodiksi, ja saamme tavarat paikoilleen, joudun tekemään yhden postauksen ihan vain tuon yhden 'ostosreissun' löydöistä...! :)


Rentouttavaa viikonloppua! <32 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Poika on myös kovin tyytyväinen uuteen nuoren miehen huoneeseensa - ei enää mikään lastenhuone!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...