lauantai 16. syyskuuta 2017

Ihanat astiauutuudet; Pirta -tuotemerkin Lupiini -jumbomuki ja teekannu!


Piipahdin eilen paikallisessa marketissa ruokaostoksilla, ja hakemassa pari kimppua ruusuja piristämään viikonlopun kahvipöytää - tälläkään kertaa en päässyt astiaosaston ohi kurkistamatta hyllyille! :)

Ajattelin, että saattaisin ehkä löytää (taas) uuden lempimukin, mutta yllätys oli suuri, kun hyllyllä minua odottelikin äärettömän kaunis teekannu!

Ja juuri, kun olin sellaisesta haaveillut - syksy on otollisinta aikaa nauttia kupponen teetä iltojen hämärtyessä!


Tämä teekannu on Pirta -tuotemerkin Lupiini -sarjaa, josta ainakin paikallisen Citymarketin valikoimassa oli myös mukeja ja leipälautasia - joita palaan vielä ostamaan, sillä jäivät mieleeni niin vahvasti kummittelemaan. :)

Ihastuin täsäs kannussa tuohon kauniiseen, 'vanhahtavaan' muotokieleen ja tuohon puiseen ripaan tummunein messinkiyksityiskohdin. Koko kannun kruunaa sivujen kuviopinta, joka antaa teekannulle nostalgisen vivahteen.

Täydellinen vanhaan puuverstaaseen, eikös?!


Teekannu oli myös maltillisen shoppailijan kukkarolle löytö; 19,95€!


Samaan Lupiini -sarjaan oli saatavilla myös jumbomukit, jotka ovat täydellisen kokoiset kietoa kädet ympärille ja lämmitellä ulkoillessa viilenneitä sormia teen lämmössä.

....Voin kuvitella jo itseni Villa Kotirannan verannalle istumaan vanhalle puusohvalle sateisena päivänä, ja katselemaan ikkunasta ukkosen valonäytöstä - hörppien samalla yrttiteetä näistä mukeista!

**Pssst, nämä mielikuvaharjoitukset ovat ne voima, joiden avulla tämän remonttiprojektin ja lähestyvän muuton on jaksanut tsempata läpi... ;)


Jumbomukilla oli hintaa 6,99€/kpl, ja muistaakseni leipälautanen maksoi saman verran.


Näistä mukilöydöistä muistui mieleen, kuinka luin tovi sitten erään haastattelun, jossa kotiaan esitellyt rouva mainitsi, että ostaa aina pelkästään alkuperäisiä design klassikoita, koska niillä tuotteilla on jälleenmyyntiarvo.

Kuka ostaa kotiinsa tavaroita ajatellen jälleenmyyntiarvoa?!?

Minulla ei varmaan kertaakaan ole käynyt mielessä jotain tuotetta hankkiessa miettiä, että kuinka paljon tuotteesta saan,  jos joskus tarvitsee se laittaa myyntiin... Koti sisustetaan itseä varten, itselle rakkailla ja omaa silmää miellyttävillä tuotteilla.

Tämä jälleenmyyntiarvon pohdiskelu menee samaan sarjaan, kuin auton omistaja, joka peittää penkit suojuksilla omassa käytössään, jotta ne ovat varmasti kuin uudet sitten autoa myydessä. Kyllä, auto painii hieman eri hintaluokassa kuin teekannu tai vaikka nojatuoli, mutta ajatusmalli on sama; tuote hankitaan, muttei siitä voida itse nauttia, koska sitä täytyy vaalia ja suojella jälleenmyyntiarvon säilyttämiseksi.

PÖH, sanoo Satu!

Kestävää kulutusta on toki hankkia ajattomia klassikoita, ja jättää sesonki- ja muoti-ilmiöhärpäkkeet ostamatta, mutta kestävä kulutus ei vaadi tanskalaisen designtalon leimaa pohjaan. Kestävämpää kulutusta on hankkia tuoteita, jotka ovat a) laadukkaasti valmistettuja, laadukkaista materiaaleista, jotta ne kestävät aikaa ja käyttöä, sekä b) ajattomasti muotoiltuja, jotka miellyttävät omaa silmää vielä vuosien - tai jopa vuosikymmenten - jälkeenkin.


Sorrun itse ostamaan usein kahvimukin kauppareissulla, mutta jokaista mukia ihastelen käytössä, kunnes muki hajoaa - ja pyrin toteuttamaan tätä mallia kaikkien tavaroitteni kanssa, vaatteista astioihin.

Ja jos jostain syystä päädyn luopumaan jostakin tavarasta, laitan sen kirpputorille myyntiin etsimään uutta kotia, tai vaikka lahjoitan eteenpäin. Pääasia, että tavara jatkaa kiertoaan käytössä, kunnes hajoaa - ja toivottavasti kierrätetään asianmukaisesti!

Astioita, ja muitakin sisustus- ja käyttötavaroita hankkiessa pyrin myös miettimään, sopiihan tuote oman kotini muihin tavaroihin, huonekaluihin tai ylipäätään sisustusmakuuni. Jos epäröin hetkenkään, jää tuote hyllylle.

Haluan, että ostamani tuote on lempituotteeni nyt ja aina. Vaatteiden ja kenkien kohdalla käy usein niin, että kulutan ostamani tuotteen aivan loppuun, koska lempituotteita on ihanaa käyttää vaikka joka päivä, ja lopulta harmittelen, miksen suoraan ostanut kaksia kappaleita - en ikinä opi! :)

Toisaalta minua myös viihdyttää seurata, kuinka lähtökohtaisesti kauniisti muotoilu tuote (astia, vaate, huonekalu, jalkine...) muuttuukin 'hieman noloksi', jos se onkin ostettu paikallisesta marketista, eikä design tuotemerkin kivijalkamyymälästä. Miten ostopaikka, tai edes tuotemerkki vaikuttaa niin suuresti mielikuviimme? :)

Joten täten lupaan ja vannon, että jatkan tällä samalla omalla linjallani, ja jaan blogissani kokemuksiani vain sellaisista tuotteista, jotka olen itse todennut loistaviksi ja joiden tarinaan vahvasti uskon.

Kuten nämä sydämeni vieneet Lupiinit! :)


Lupiini -astiat olivat täydellinen match keittiömme tunnelmaan, ja ne yhdistyivät kauniisti niin vanhaan Arabiaan kuin uuteen Marimekkoonkin! :)


Uusi, vanha, design klassikko tai parin euron kirppislöytö - minulle ne ovat samalla linjalla!

Kodin kuuluu olla kodikas sekoitus elämän varrelta mukaan tarttuneita esineitä, joilla on tarina kerrottavana.

...Näiden mukien ja teekannun tarinaa kirjoitan tulevina syksyinä Villa Kotirannassa takkatulen äärellä, tai verannalla sadetta kuunnellen.Ihanaa viikonloppua kaikille!


2 kommenttia:

 1. Ihana postaus!💙
  Mä niin allekirjoitan sun ajatukset.
  Mäkin nään sut hörppimässä teetä Villa Kotirannan terassilla.(vaik en edes tiedä millainen terassi siellä on.😂)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taidankin pitää kahvittelujen sijaan teekutsut teille ihanille blogiystäville - hörpitään yhdessä meidän verannalla teetä, vaikka näistä Lupiineista! ;)

   Voin samalla esitellä kaikki kirppislöytöni, joiden ostamisella olen pelastanut puoli maailmaa - ja takuulla tilkkasen Itämertakin siinä sivussa! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...