maanantai 3. heinäkuuta 2017

Tupakeittiön ja käytävän hirsipaneelien pohjamaalausta - valkeat seinät toivat lisää valoa raksalle!

Blogista on viime viikkoina tullut melkein 100% pelkkä remonttiblogi, kun olemme käärineet hihat vihdoin noiden pintojen viimeistelyn kanssa! Ihanaa, kun itsekin vihdoin näkee, että valmista tulee - onhan tässä jo reilut kaksi vuotta huhkittu tämän työmaan parissa...! :)

Viime lauantaina vietin yksin laatuaikaa raksalla, riehuen telojen ja pensseleiden kanssa; pohjamaalia saivat pintaansa niin makuuhuoneet, kuin tupakeittiö ja verannalta tupaan johtava käytäväkin. Kaikissa noissa tiloissa hirsipaneelit muuttuivat valkoisiksi!

....Tosin ei minullakaan aika, saati energia ihan kaikkeen vielä riittänyt; aamusta puoleen päivään läiskin maalia seiniin, ja sitten lyötiin miehen kanssa läpsystä vaihto raksavuoroihin. Maalaamatta hirsipaneelit jäivät vielä isomman pojan huoneesta ja parvelta, sekä tupakeittiöstä kahdelta pitkältä seinältä.


Tähän nurkkaukseen (kuva alla) valmistetaan parhaillaan Saksassa keittiötä Noblessan tehtaalla, ja toimituksen sovittu saapuminen on elokuun alkupuolella. Ikkunattomalle seinälle tulevat korkeat kaapit, sekä jää- ja pakastinkaapit. Ikkunan puoleiselle seinälle tulee pitkä taso, jossa allas sijoittuu tuohon ikkunan keskelle. Ikkunan vasemmalle puolelle tulee avohyllyt.

Perinteisiä yläkaappeja ei keittiöömme ole siis tulossa, vaan kaikki säilytystila on korkeissa kaapeissa, tason alle sijoittuvissa vetolaatikoissa, sekä tilan keskelle tulevassa saarekkeessa.

Kuvia keittiösuunnitelmista löytyy täältä; KLIK.


Lopullinen seinäväri tupakeittiössä tulee olemaan hirsipaneeleissa Tikkurilan valkoinen, joka on hieman pehmeämpi valkoisen sävy, kuin esimerkiksi tuo pohjamaalin valkoinen sävy.


Alla oleva valokuva on otettu verannalta käytävään johtavalta ovelta.

Heti oikealla on vanha keittiö, eli tuleva makuuhuoneemme. Ja heti makuuhuoneen jälkeen tuossa kohti, missä käytävä hieman levenee, on oikealle pienemmän pojan huone. Makuuhuoneiden jälkeen aukeaa tupakeittiö pönttöuuneineen, jonka kaikki ikkunat ovat talon oikeanpuoleisella seinustalla.

Aivan talon toisessa päädyssä, tuolla tupakeittiön takana, on vasemmalla tuleva wc- & kylpyhuone ja oikealla isomman pojan huone.

Ja tuo tupakeitttiön päätyseinä (jolla pönttöuuni sijaitsee) on tarkoitus käsitellä Tikkurilan Lumo -kuultomaalilla tummaksi.


Tämä alapuolella oleva valokuva on taas otettu tupakeittiön kulmalta verannalle päin; vasemmalla ensimmäisenä pienemmän pojan huone, seuraavana meidän makuuhuoneemme ja käytävän päädyn oviaukosta mennään verannalle.

Tuohon verannan oviaukkoon, sekä meidän makuuhuoneeseemme tulevat huurrelasilliset väliovet, jolloin suljettuinakin pääsee valo muutoin ikkunattomaan käytävään.


Ja näissä alla olevissa valokuvissa tuo samainen käytävä pohjamaalauksen edetessä.


Olen aivan rakastunut tuohon hirsipaneeliin! <3

Alunperin olimme suunnitelleet vaakalaudoitusta huvilahenkeen raakalaudalla, mutta onneksi mies törmäsi tuohon hirsipaneeliin vaihtoehtoja kartoittaessa.


Pienemmän pojan huoneeseen, sekä osittain käytävän puolelle jätämme vanhan hormin näkyviin. Mies olisi halunnut käytävän puolella paneloida sen piiloon, mutta onneksi suostui mielikseni vain rappaamaan sen.

Nuo rapatut osuudet maalaataan vielä valkoisiksi - koetin ehdottaa harmaaksi maalaamista, pidän nimittäin tuosta nykyisestäkin rappauksen väristä, mutta näyttää sille, että kompromissi haetaan tässä kohti valkoisesta. ;)


Näihin kuviin hiljenee blogi hetkeksi - mutta raksa ei! ;)

Pakkaan pojat autoon hetimiten, haemme parhaan ystäväni Lahdesta kyytiin ja suuntaamme viikon mittaiselle autoreissulle; startti Uudeltamaalta, pysähdys Päijät-Hämeessä, kierros Etelä-Karjalan puolella itärajan tuntumassa, mistä Pohjois-Karjalan kautta Pohjois-Savoon ja sieltä takaisin Päijät-Hämeen kautta! <3

Lupaan kuvata paljon, ja päivittää Instagramia ajoittain, mutta blogin ääreen palaan vasta viikon päästä. Kieltämättä ihanaa lähteä lasten kanssa viikoksi paikkoihin, minne tietokone ei seuraa mukana, ja kännykätkään eivät juuri toimi! :D

Palaan täten aikaisintaan vasta sunnuntaina blogin ääreen, ja lupaan kertoa a) kokemuksia matkalta, b) kuulumisia isäni puutarhasta ja c) tilannepäivitystä sillä aikaa edenneestä remontista.


Aurinkoista heinäkuun ensimmäistä viikkoa teille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...