keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Raksalta kuulumisia; isomman pojan huoneen parvi vihdoin pohjamaalattu

Maanantain maalausurakassa tupakeittiön lisäksi myös isomman pojan huone parvineen sai hirsipaneeleihin kerroksen pohjamaalia.

Eilen kerroin. kuinka tupakeittiön ikkunaseinän osuus on ollut tähän mennessä hitain vaihe maalausurakassa raksalla - noh, tuo pojan parvi on kyllä kaikkineen ollut koko maalausurakan hankalin osuus!

...Matalassa tilassa polvillaan kulkiessa telojen ja pensseleiden kanssa, sekä katon harjan mukaisesti laskeutuvaa matalaa nurkkaa maalatessa, on työergonomia ollut pelkkä haave vain... Ei ihme, että välillä olen heräillyt keskellä yötä kokovartalokrampissa...!


Tuohon kipsilevyseinälle on varattu paikka televisiolle ja pleikalle, vaikka varsinainen pelihuone meillä onkin rakentumassa alakerran oleskelutilaan. Tarkoitus olisi mahduttaa parvelle 120cm leveän sängyn ohella myös säkkituolin pelaamista varten.

...Tästä parvesta taitaakin olla tulossa sellainen juniori versio miesluolasta... ;) Minijääkaappi vain puuttuu! :D

Myös parvelle asennettiin lankkulattia, joka maalataan vaaleanharmaaksi, kuten muissakin huoneissa. Ja parven kipsilevyseinät tulevat samalla räväkällä vihreällä, kuin alla olevassa huoneessakin - kipsilevyseinä nimittäin jatkuu alakerrasta ylös asti kulkuaukon reunassa.


Mainitsinkin tuossa alussa sen todella matalan kohdan parvella - kurkkaappa alla olevat valokuvat!

Kun vertaa tuota päätyseinän - voiko tuota suikaletta edes seinäksi sanoa?! - korkeutta hirsipaneelin leveyteen, niin voi laskeskella, että korkeutta tuossa päädyssä on alle 20cm. Telaa ei tilaa hyvällä tahdollakaan saanut mahtumaan, joten pensselillä koetin sutia pohjamaalia paneeliin - vähän kyseenalaisilla tuloksilla...

Tuohon nurkkaan on tarkoitus rakentaa itse kaksitasoinen (taustalevyllinen) kirjahylly, joka on mitoitettu Aku Ankan taskukirjojen korkeuden mukaan. Eli arviolta 40-50cm tuolta nurkasta jää matalinta tilaa hyllykön alle ja taakse.


Myös pojan huoneen alempi kerros, josta jo aiemmin kesäkuun puolella laitoin valokuvia, kun tuota kattoa ja kipsilevyseiniä maalattiin, sai lisää pohjamaalia:


Tuonne huoneen päätyyn kipsilevyseinälle (kuva alla) jää seinäväriksi näillä näkymin valkoinen, sillä seinä jää huoneen koko leveydeltä vaatekaappien taa piiloon - ainoastaan kaappien päälle jää hieman seinää näkyviin, jos emme vielä lopulta päätä peitelevyä sinne asentaa.


Myös parvelle johtavat portaat ovat vieläkin hakusessa, parven aukon reunojen verhous tekemättä ja parven kaiteetkin yläkerrasta puuttuvat. Kaiteeksi on suunniteltu parven lattiasta kattoon asti ylettyvää pystysuuntaista rimoitusta - ja yhdeltä sivulta parvi rajoittuu seinään.


Myös tänne isomman pojan huoneeseen jätettiin hormia näkyviin - tiilipinta vain rapattiin piiloon.

Tahtoisin kovasti jättää hormin harmaaksi, mutta mies tahtoisi maalata senkin valkoiseksi. Minusta harmaana hormi toisi kauniisti kontrastia valkoisiin pintoihin, ja sopisi hyvin yhteen vaaleanharmaaksi maalatun lautalattian kanssa.

Eikö vain?!Mutta nyt jatkan aamun touhuja raksan puolella - tänään aamupäivän aikana tarkoitus vielä maalata tupakeittiön ja käytävän hirsipaneelit, eli se pitkä, ikkunaton, tienpuoleinen seinä. 

Sitten olisikin pohjamaalauksen osalta hommat taputeltu, ja pääsen vihdoin pintamaalien kimppuun!

Mahtavaa - en malta enää odottaa, että saan VÄRIÄ seiniin - kyllä tätä valkoista onkin jo sudittu ihan riittämiin! :)


Aurinkoa päivään kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...