lauantai 22. heinäkuuta 2017

Kuulumisia raksalta; hormien pohjamaalaus

Tälle päivälle lupailin valokuvia tupakeittiön päätyseinästä ja sen tulevasta värityksestä, mutta remontista otettuja valokuvia selatessa huomasin, että olin täysin unohtanut laittaa jakoon hormien pohjamaalaamisesta otetut kuvat!

Vähän hassusti siis hyppään tänään ajassa taakse päin aikaan ennen lattioiden maalaamista ja jaan nuo hormikuvat, sillä näiden hormien pohjamaalaaminen oli yksi työvaihe, jota en lämmöllä jää kaipaamaan (en helpointa maalauspintaa tuo epätasainen rappaus) - ja toisaalta työ, joka suuresti vaikutti huoneiden ilmeeseen.

Lisäksi pohdinnassa on edelleen isomman pojan huoneen jäävän hormin pintamaalin värisävy, joten kurkkaa kuvat alla ja jätä kommentti, mitä ihmettä tekisin kyseisen hormin kanssa - mielipiteitä jälleen kerran kaivataan! :)

Nämä ensimmäiset valokuvat ovat meidän makuuhuoneestamme, jossa näkyviin jäi niin hormi, kuin hormin tukiseinäkin. Tuossa nurkkauksessa oli aikaisemmin vanha puuhella, joka siis purettiin talteen (oli jo täysin korjauskelvoton sellaisenaan) ja muurataan uudelleen tulevan kesähuoneen kesäkeittiöön.

Piti oikein kaivaa valokuva-arkistosta kuva tuosta nurkkauksesta ajalta, kun purkutyöt aloitettiin...


Tuohon nurkkaukseen olen nyt miettinyt lukunurkkausta oikein kunnollisella divaaninojatuolilla, tai sitten vaatetankoja. Kerran suunnittelin jo mummoni vanhan Singer -ompelukonepöydän nostamista tuohon pieneksi työpisteeksi... Näyttää sille, että nyt aluksi siihen tulee nykyisen asuntomme olohuoneessa oleva vanha puukaappi odottelemaan paremman paikan löytymistä.

Jätimme tuohon toki varauksen vaikka pienelle kaminalle, jos jossain vaiheessa kaipaammekin lisälämmönlähdettä kammariin.... ;)

Alla sitten vuorostaan valokuvia pienemmän pojan huoneen hormista ennen remonttia (huih, olin jo unohtanut nuo laatat...!), sitten ennen pohjamaalia ja lopulta pohjamaalattuna.

Tuon hormin on tarkoitus ainakin tässä vaiheessa jäädä valkoiseksi.


Makuja on monia, mutta me halusimme jättää tuon tiilikuvion hieman paistamaan läpi tuolta rappauksen alta! ...Minähän olisin voinut pitää hormit ihan pelkällä tiilipinnallakin, mutta mies halusi ne rapata - ja tämä on sitten löytämämme kompromissi, johon olen kyllä todella tyytyväinen. :)


Myös käytävän puolelle jäävä osa hormia rapattiin ja pohjamaalattiin, ja nyt se odottelee niin ollen valkoista (tai harmaata - en ole vielä ihan päättänyt) maalia ylleen.


Ja sitten se isomman pojan huoneen hormi!

Minä rakastuin ihan tuohon rapattuun pintaan, ja olisin sen jättänyt sellaisekseen, mutta kävimme tämänkin hormin kohdalla kompromissikeskustelua miehen kanssa.

Noilla keskusteluilla on muuten lopulta löydetty myös monta todella hyvää ratkaisua, joita kumpikaan ei olisi sellaisenaan välttämättä keksinyt edes kokeilla - hyvänä esimerkkinä ne laatoitetut portaat!

Ratkaisuksi päätimme maalata hormin, mutta mahdollisimman samalla sävyllä kuin tuo rappaus!

Alla valokuvissa hormi ennen pohjamaalausta ja valkoisella pohjamaalilla - mitä mieltä olet; maalaanko valkoiseksi vai harmaaksi?!


Hormi jatkuu myös pojan parvelle:Mielestäni tuo harmaa hormi toisi muutoin vaaleaan huoneeseen kivasti särmää, ja sopisi nuoren miehen huoneeseen. Ja vähän ehkä jopa pehmentäisi valkean ja vihreän (kipsilevyseinät tulossa pojan toiveesta räväkän vihreiksi) sävyjen (kovaa) kontrastia....?

Ja valkoisena tuo hormi menettää mielestäni 'luonteensa', ja vain katoaa tuonne muun valkeuden sekaan...

Ottaisin mielelläni myös vastaan vinkkejä täydellisestä värikoodista, jolla tuon hormin voisi kenties maalata täydellisen 'rappausharmaaksi', jos joku on sattunut samanlaisen projektin toteuttamaan! :)


Aurinkoisempaa viikonlopun jatkoa kaikille!


...Täällä Mäntsälän kupeessa on taas satanut lähes koko päivän, yllätys...


4 kommenttia:

 1. Onnea remonttiin! On kiva kun voi itse suunnitella. Oletko käynyt Mikkelin asuntomessuilla? Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anneli! Oma tupa, oma lupa - ihanaa on kyllä tämä mahdollisuus vapauteen suunnitella ja toteuttaa meidän näköinen koti. On tätä kyllä jo niin pitkään suunniteltukin, että mahtavaa olla jo enemmän tuolla toteutuspuolella... ;)

   Emme ole tänä kesänä vielä ehtineet messuille, vaikka jo viime kesänä lähtöä suunniteltiin - sattuu tämä meidän kriittisin vaihe projektissa juuri tuohon messujen kanssa päällekkäin, kun ei malta oikein ottaa edes päivää irti raksalta, jotta saisimme kaiken mahdollisimman pian valmiiksi ja edessä olisi viimein muutto omaan kotiin...

   ...Taitaa tänäkin kesänä jäädä minulta siis messuannin ihastelu toisten blogien kuvapäivitysten varaan. :)

   Aurinkoista viikkoa sinne suunnalle!

   Poista
 2. Löysin kivaan blogiisi kun etsin uusia ideoita. Tulin ja jäin. Terkuin Katja 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja, ja tervetuloa Villa Kotirantaan! <3 Kiva kuulla, että inspiroiduit jäämään! :)

   Kävin nopsaan kurkistamassa blogiisi, ja palaan ehdottomasti ajan kanssa - ihana blogi sinulla! <3

   Aurinkoa viikkoosi, Katja - ensi viikolla muuten tulossa uusi DIY-postaus, kunhan ehdin viikonloppuna varastamaan aikaa remontista askarteluunkin! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...