perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannusruusuilla keskikesän juhlaan [#Kukkailottelua]

Nykyisen kotimme pihamaalla aloitti juhannusruusu kukintansa juuri keskikesän juhlan kynnyksellä. Hieman vaatimattomilta näyttävät valkoiset kukkaset suureksi kasvaneen ruusupensaan lehvästön seassa, joten päätin juhannuksen kunniaksi nostaa muutaman ruusun ansaitsemalleen kunniapaikalle.


Tämä reilun euron maksanut kirpputorimaljakko oli esillä jo muutama viikko sitten niin ollen #Kukkailottelua -haasteessa, kun asettelin siihen neilikoita ja kielojen lehtiä.

Tunnelma valkoisilla ruusuilla samaisessa maljakossa on mielestäni hieman romanttisempi, ja toisaalta keskikesän yöttömään yöhön sopiva.


Täällä meillä vietetään juhannusaattoiltaa kotoisissa, rauhallisissa tunnelmissa; mummulassa kahvittelun jälkeen vietettiin perheen voimin laatuaikaa pötkötellen sängyssä, herkuteltiin popcorneilla ja viinirypäleillä, ja katseltiin telkkaria.


I H A N A N  R A U H A L L I S T A  -   I H A N  P A R A S T A !


...Kotoilu, pötköttely ja laiskottelu on niin aliarvostettua...! ;)


Miehen lähdettyä juuri nukuttamaan pienintä poikaa, minä sain hetken omaa aikaa tietokoneen äärellä. Nämäkin hetket ovat olleet kortilla viime aikoina, kun arki on ollut toisaalta miehen osalta raksaa aamusta iltaan, ja toisaalta minun osaltani arjen pyörittämistä kotirintamalla - välillä yhden, välillä kahden lapsen kanssa.

Monena iltana tälläkin viikolla olen ollut yhdeksän aikaan jo täysin valmis unille - enkä juurikaan ole edes suonut ajatusta tietokoneen käynnistämiselle. Kirjaakin olen jaksanut lukea korkeintaan pari sivua - ja kyseessä vielä todella jännittävä dekkari! :)

Siksipä arvostamme suuresti näitä hetkiä, kun voimme ottaa rennosti ja levätä - ladata akkuja seuraavan päivän askareisiin.

Huomennakin mies aloittaa jo aamusta päivän remontoiden, ja minäkin liityn joukkoon iltapäivän puolella. Ei siis valvomista aamuyön tunneille ihmetellen valoisaa yötä, ei railakasta juhlimista tai mökkireissua - ja nyt tulee tunnustus; en edes kaipaa noita! :)

Mietinkin ääneen tänään miehelle, että minäkin kovaa vauhtia lähestyn neljääkymmentä - ei minua enää jaksa kiinnostaa rai-rait, cin-cinit tai hölökynkölökynit. Eikä se ikään suoranaisesti liity, vaan elämäntilanteeseen ja toisaalta elämänasenteeseen myös; arvostan yli kaiken hyvin nukuttuja öitä, levännyttä fiilistä ja aikaisten aamujen tuomia lisätunteja päiviin.

Suoraan sanottuna myös jo pelkkä ajatus, että aamulla otsalohkossa jyskyttelisi dagen efter, saa aikaan kauhun puistatuksia! 

...Ja toisaalta eipä noiden lasten kanssa juurikaan armoa aamuisin tunneta, jos yöunet ovat jääneet vähiin... ;)


Niinpä odottelen nyt miestä tuolta lastenhuoneesta, sitten napsautetaan sauna lämpiämään ja haetaan varaston kätköstä saunalimpparit! Höpötellään lauteilla suunnitellen huomista yhteistä raksailtapäivää, haaveillaan tulevan kodin puukiukaan löylyistä, väännetään kättä pukuhuoneen paneelien tulevasta sävystä (vaalea puu vai sävytetty harmaa) ja todetaan lopuksi, että kyllä tällainen perjantai on vaan ihan parasta! :)



Ottakaahan kaikki rauhallisesti tänäkin vuonna siellä keskikesän yössä! Nauttikaa läheisten seurasta, ihastelkaa kokkoja ja unohtakaa arki hetkeksi.



Rauhallista, Aurinkoista ja Vähälumista Juhannusta Koko Suomeen!





Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)


12 kommenttia:

  1. Täällä toinen kotoilija. Unohdettiin mökki ja hyttyset ja jäätiin hiljaiseen ja rauhalliseen kaupunkiin. Syöty hyvin, pelattu lautapelejä ja ihan vain vietty aikaa perheen kanssa. Helppoa ja niin voimaannuttavaa...valvotaan toki myöhään, mutta aamulla ei kuitenkaan jyskytä ohimoissa.
    Nauttikaa ja mukavaa raksapäivää ihanassa tulevassa kodissanne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa ihanalle juhannukselle! <3 Laatuaikaa perheen kanssa, sitä ei koskaan ole liikaa!

      Kiitos - vietettiinkin lopulta puolitoista päivää raksalla yhdessä. :) Kroppa hajosi, mutta paljon saatiin aikaiseksi ja kivaakin oli - onneksi on hauska seuralainen. ;)

      Poista
  2. Varsin mukavalta kuulosta -ihan parhautta! Niin mekin arvostamme juuri niitä kotoilun suomia nautintoja -vaikka välillä virkistymmekin käymällä ulkona syömässä tms.
    Kauniit kukat, minäkin kuvailin juuri juhannusruusuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin melko säännöllisesti pyritään käymään ulkona syömässä - toki aivan liian harvoin ihan kahdestaan! :) Useimmiten lapset mukana menossa (aiheuttamassa Sumarille harmaita hiuksia), ja silloin harvoin, kun maltetaan antaa poikia hoitoon, jäädään todella helposti kotiin saunan ja Netflixin ääreen rentoutumaan. Vähän tässä tohinassa jääneet nuo treffi-illat vähemmälle - parisuhteen laatuaikaa vietetään raksalla yhdessä remontoiden! ;) <3

      Poista
  3. Meilläkin juhannus vietettiin ihan rauhallisesti kotosalla. Eilen onneksi oli ihan aurinkoinen sää. - Mukavaa juhannuksen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne Mäntsälän kulmille sattui perinteinen kolea juhannuskeli - ihanaa, että siellä olette saaneet nauttia auringostakin!

      Aurinkoista viikkoa, Anneli!

      Poista
  4. Voi että miten kaunis tuo Juhannusruusu on. Siihen ei kyllä kyllästy ikinä. Rauhallinen juhannus on ihan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppilassakin ihastelin suurta juhannusruusupensasta - sopi kauniisti vanhan kivimuurin kupeeseen. <3

      Juhannusruususta tulee aina mieleen vanhat mustavalkeat Suomi-filmit; Tauno Palo, Ansa Ikonen ja heinäladot. ;) Niin kaunis, perinteinen lajike!

      Poista
  5. Hihi, vähälumista juhannusta... :D Juhannusruusut ovat suosikkejani, ne ovat niin nättejä! <3

    Varpuslintu // viikarivartti.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari vuotta sitten istutin juhannuksena mansikoita kasvimaalle lumisateessa... :D Sekin juhannus oli lopulta onneksi vain vähäluminen! Kyllä suomalaiseen keskikesän juhlaan kuuluu kokon ja juhannusruusun lisäksi myös villasukat, välihousut, neulepaita ja sadetakki! ;)

      Poista
  6. Ihanat ruusukuvat!<3 Meidän juhannusruusu on vielä nupullaan, tulevalla viikolla varmaan aukeaa...Ajattelin sokeroida sen lehtiä vähän jemmaankin! Kokeilin nimittäin jollain muilla pensasaitaruusuilla juhannuksena tuota sokerointia ja voi, miten suloisia ruusunlehdet olivat sokeroituina ja hyvänmakuisia!<3

    Niin, sitä voi Satu riehua monella tavalla!;D Pikaista paranemista kädellesi, malta levätä!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Juu, ei ollut tämän juhannuksen jäljiltä pää kipeä, vaan tosiaan käsi... Sen kerran, kun pitkästä aikaa pääsi todella raksaamaan, niin yhtään en osannut rennosti ja rauhallisesti ottaa! ;)

      Tänään lähti vuorostaan mies maalaamaan illaksi verannan kattoa - jaettu urakka on puolet kevyempi! ;)

      En olekaan tuosta ruusujen sokeroinnista kuullutkaan! :-O Täytyypä ottaa asiasta selvää, kiitos vinkistä! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...