sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Kesän ensimmäiset liljat [#Kukkailottelua]

Useampi viikko neilikoita jo takana - tällä viikolla #kukkailottelua -haastepostauksessani vihdoin vaihtelua liljoilla! :)


Liljoja olen todella harvoin ostanut meille kotiin, vaikka koko lapsuuteni (ja edelleenkin) olen liljoja ihastellut isäni puutarhassa.

Tosin lapsuudenkodissani tuotiin harvoin kukkia omasta kukkapenkistä sisälle maljakkoon, vaan niiden annettiin kukoistaa ulkona. Ehkä erittäin rehevästi kasvavasta ruiskaunokkipenkistä raaskittiin joskus napata kimppu kotiin.

Ja nyt tarkemmin muistellen, aina kylään lähtiessä äitini keräsi omasta puutarhasta näyttävän kukkakimpun tuliaisiksi. Ehkäpä leikkokukaksi kerääminen omaan kahvipöytään tuntui vanhemmistani kukkasten tuhlaamiselle - kauemminhan kukkaloisto kestää kukkapenkissä, kuin veteen katkaistuina, eikä niitä raaskittu 'tuhlata' itseensä.


Itse haaveilen tuonne Villa Kotirannan pihaan tuleviksi kesiksi niin runsaita liljapenkkejä, että ilman sen suurempaa pohdintaa raaskin leikata kimpun kotiimmekin koko kukintakauden ajan!

Vanhemmillani on aina ollut pitkävartisia liljoja, mutta omaan puutarhaan olen haaveillut kerroksellisuudesta ja katsellut myös lyhytvartisia lajikkeita.

Lisäksi lapsuudenkotini puutarhassa suurin osa liljoista on oransseja. Upea kontrasti muutoin niin hempeässä puutarhassa, mutta itse kaipaisin joukkoon myös valkoisia ja vaaleanpunaisia liljoja.

....Piti ihan kaivaa blogin arkistoista vanha valokuva kesältä 2015, jonka olen ottanut isäni puutarhasta:


Nämä #kukkailottelua -haasteen vaaleanpunaiset liljat ovat lähikaupastamme, kuten edellisten viikkojen neilikatkin. Hinta neljän varren kimpulle jäi K-ketjun myymälässä alle kolmen euron.

Eli jälleen kerran kaunista pikkurahalla! :)


Näiden liljojen sekaan olisi voinut muuten poimia tuolta pihalta myös muutaman horsmankin! Pihassamme kukkii horsma parhaillaan vaaleanpunaisen ja violetin sävyissä, ja pari kimppua olen jo sisällekin niistä kerännyt.

Horsmalle sopivan kauniin maljakon saa muuten vanhasta Ilves -purkista, vinkvink! ;)

Nämä liljat sen sijaan saivat maljakokseen yhden suosikeistani, jonka olen ostanut tovi sitten Hemtexistä. ...Olen välillä harmitellut, että olisi pitänyt ostaa samaan vauhtiin yhtä kokoa pienempikin versio, sillä en tiedä onko kyseinen malli enää valikoimassa...
Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...