torstai 29. kesäkuuta 2017

Raksalta kuulumisia; isomman pojan kaksikerroksinen huone

Pienin askelin valmistuu koti; alkuviikosta kerroin verannan kuulumisia, ja nyt vuorossa on makuuhuoneiden tilanteen päivitys.

Tänään kierros aloitetaan isomman pojan huoneesta!

Meidän 9v saa käyttöönsä siis kaksikerroksisen huoneen talon päädystä - ns. 'peräkammariksi' kutsumani tila; alempaan tilaan tulevat vaatekaapit, työpöytä (ikkunan alle) ja oleskelu-/leikkitilaa kirjahyllyineen, ja ylempi tila, parvi, on tarkoitus pyhittää nukkumiseen ja oleskeluun, eli 120cm leveä sänky olisi tarkoitus sinne ujuttaa, sekä rakentaa katon alle matalimpaan kohtaan koko huoneen levyiset avohyllyt Aku Ankan taskukirjoille.

Parvelle muodostuu pojalle (ja kavereille) oma pelinurkkaus Pleikkareineen ja säkkituolein.


Molemmissa huoneen kerroksissa on paneelikatto, joka on nyt pohjamaalattu valkoiseksi, sekä osa seinistä hirsipaneelilla ja osa kipsilevyllä.

Hirsipaneelit maalaamme Tikkurilan valkoisella, kuten muuallakin talossa, mutta kipsiseinien värin sai poika valita itse. Arvasin kyllä, että toivelistalla on vihreä väri - ja lopulta poika ilmoitti, että hän haluaa huoneensa samalla räväkällä 'sammakonvihreällä', millä hänen vanha huoneensa aikoinaan Lahdessa oli maalattu.

...Äiti, joka ei koskaan heitä mitään menemään, keräsi taas pisteet kotiin kaivalla arkistoista esiin juuri sen samaisen vihreän sävyn koodin sisältävän värilappusen, jonka perusteella alunperinkin maali ostettiin vuonna 2010! ;)


Piti oikein kaivaa vanhojen valokuvien joukosta valokuva (alla) tuosta vanhasta huoneestakin, jotta näette, miten mahtavan vihreän poika valitsikaan! ;)

Mielestäni oikein hauska ja reipas alakoululaisen huoneen väri - rakastan itsekin voimakkaita värejä, ja mielelläni rohkaisen myös lapsiani niitä käyttämään.

...Alla olevan valokuvan työpöytä on myös tulossa muutossa mukana pojan huoneeseen, joten vanhan kodin tunnelmaa saadaan siirrettyä oikein urakalla tuonne uuteenkin huoneeseen.


Tuonne huoneen toiseen päätyyn on tulossa koko huoneen leveydeltä 35cm syvät vaatekaapit, joiden sisään piiloutuu vaatteiden lisäksi myös runsaasti leluja ja pelejä.

Emme halunneet täyttää huonetta 60cm syvillä kaapistoilla, sillä menee vielä tovi, ennenkuin isommallakaan pojalla on henkareissa pidettäviä vaatteita niin paljoa, että niitä varten omaan huoneeseen syvät kaapit tarvitsisi. Ja viikatuille vaatteille 60cm syvä kaappi tarkoittaa perimmäisen ~30cm hukkatilaa, sillä aina ne vaatteet ovat siinä etureunassa - tai sitten pojan tapauksessa mytyssä siellä kaapin perällä... ;)

35cm syvät kaapit on helpompi pitää lapsenkin järjestyksessä, kun vaatepinot eivät pääse kaatumaan sinne kaapin takatilaan.

Portaat ovat vielä mietinnässä, ettäkö mökkiportaat, vai jonkinlaiset kiinteät puiset tikapuut...?


Oli muuten hauska huomata, miten pelkästään noiden päätyseinien ja katon valkeaksi maalaaminen sai koko huoneen hohtamaan; kun kurkkaat alimman valokuvan, näet kuinka pojan huoneen paneelit näyttävät aivan kuultovalkealla käsitellyille, verrattuna tupakeittiön hirsipaneeleihin!


Ensi viikolla piipahdan poikien kanssa Itä-Suomessa sukuloimassa, mutta sieltä palattuamme on tarkoitus ottaa isomman pojan kanssa äiti-poika -laatuaikaa raksalla; poika pääsee itse maalaamaan omat vihreät seinänsä! :)

Kysyin muuten pojalta, että minkälaisen maton hän haluaa tulevaan huoneeseensa, niin kuulemma ei ollut mitään väliä - kunhan vain on suorakulmaisen muotoinen, matalanukkainen ja vihreä! ;)

Ihanaa, kun lapsilla on omat vahvat mielipiteet ja oma maku! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...