perjantai 3. marraskuuta 2017

Ihastuttavat Sukhimatot

*Kaupallinen yhteistyö: Sukhi


Olin valtavan otettu, kun sain keväällä yhteydenoton Sukhilta liittyen yhteistyöhön. Ihastukseni Sukhin mattoihin ei perustu ainoastaan kauniiseen ulkonäköön, vaan laadukkaaseen käsityöhön sekä yrityksen eettisiin ja ekologiin arvoihin.

Jotkut tarkkasilmäiset ovat saattaneetkin huomata tupakeittiömme valokuvissa pienen vilahduksen kaunista luonnonvalkoista mattoa - kyseessä on Sukhin uusimman intialaisen mattomalliston helmi, palmikoitu villamatto!


Intialaisen villamaton innoittamana päätinkin kuvittaa päivän postauksen valokuvilla, jotka olen ottanut kahdella matkallani Intiaan, Mumbaihin. ...Tuohon vastakohtien maahan, jossa olen kokenut sekä ennennäkemätöntä vieraanvaraisuutta ja ystävällisyyttä, sekä nähnyt öisin kaduille nukkumaan käpertyvät taaperot. Taksin ikkunasta sisään kurottuvat pienet sormet, jotka koskettivat varovasti hiuksiani. Paljon hymyileviä kasvoja. Iäkkään rouvan, joka hellästi hymyillen silitti päätäni. Niin hyvissä kuin vaikeissakin hetkissä sydäntäni koskettava maa ja kulttuuri.


Kuten blogini lukijoille, sekä Instagramin seuraajille, on varmasti jo valjennut, lähellä sydäntäni ovat kestävä kulutus, eettinen valmistus ja käsityöläisyys.

Arvot, jotka yhdistävät minua ja Sukhia.


'Sukhi' on nepalia ja tarkoittaa 'onnellista'.

Tuolla onnellisuudella voidaan tarkoittaa sitä ilon ja mielihyvän tunnetta, joka minut valtaa aina, kun astun tuolle tupamme ihanan pehmeälle villamatolle tai kun katselen pienemmän poikamme hymynaamaa hänen köllähtäessä matolle lukemaan.

Vielä enemmän tuo onnellisuus tarkoittaa minulle kuitenkin tietoisuutta siitä, että henkilö, joka tuon kyseisen maton on kotiimme käsin valmistanut, on erittäin todennäköisesti onnellinen työssään Sukhilla; hänelle maksetaan hyvä palkka (2-3 kertaa alueen keskiansiota enemmän) ja hänen työolosuhteensa ovat kunnolliset. Monet työntekijöistä työskentelevät itse asiassa kotonaan ja heitä koulutetaan työn ohessa. Heillä on mahdollisuus kouluttaa lapsensa ja huolehtia perheistään.

Haluatko tutustua tarkemmin Sukhin matontekijöihin Intiassa? Klikkaa tästä!


Mediassa on ollut paljon puhetta halvoista paimentolaismattojen kopioista, joilla ei ole mitään tekemistä alkuperäisten käsityöperinteiden kanssa. Sukhilla arvostetaan käsityöläisyyttä ja perinteitä - niin ollen Sukhin matot ovat aitoja ja alkuperäisiä.

Kotiimme saapunut palmikoitu villamatto on valmistettu Pohjois-Intiassa, Rajasthanin alueella.


Tiesitkö esimerkiksi, että intialaisten villamattojen, jollainen meillekin kotiutui, erityispiirre on, että perinteiden mukaan niitä valmistavat ainoastaan miehet?


Intialaisten palmikoitujen villamattojen valmistusprosessi alkaa villan karstaamisella; materiaali puhdistetaan, erotellaan, suoristetaan ja lopuksi karstataan käsityönä, jonka jälkeen se vielä pestään ja kuivataan.

Seuraavaksi karstattu villa kehrätään paksuiksi langoiksi. Kun lanka on vielä kertaalleen pesty ja kuivattu auringossa, matontekijät palmikoivat siitä langat ja käsin kutovat palmikot matoiksi.


Eettisien arvojen ja käsityöläisyyden ohella myös Sukhin ekologisuus miellyttää tietoista kuluttajaa.

Materiaaleina käytetään aitoja luonnon raaka-aineta, kuten puhdasta villaa, joka ei allergisoi. Meille saapuneen palmikoidun villamaton luonnonvalkoinen sävy on saatu aikaan värjäämällä villa ilman kemikaaleja, luonnonmukaisilla väreillä.

Jokainen matto valmistetaan tilauksesta, ja toimitetaan suoraan asiakkaalle kotiin. Tämä tarkoittaa, ettei tuotteita valmisteta varastoon - se merkitsee hetken odottamista tilaajalle, mutta mikä tärkeintä, materiaaleja ei tuhlata tekemällä tuotteita vain tilauksesta.


Ymmärrätkö nyt, miksi olin niin otettu saadessani mahdollisuuden tehdä yhteistyötä Sukhin kanssa?

Tänään kerroin teille Sukhin laadukkaasta käsityöstä sekä yrityksen eettisistä ja ekologisista arvoista. Huomenna keskitytään siihen postauksen alussa mainitsemaani kauniiseen ulkonäköön - luvassa valokuvia punostusta villamatosta tupamme lattialla!
http://www.sukhimatot.com/


3 kommenttia:

 1. Kuulostaapa Sukhi-mattojen tausta hyvältä, tuollaisia mattoja voi ostaa paremmalla omallatunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!! Ja olen vakuuttunut myös Sukhin tuotteiden laadukkuudesta - niin materiaalien kuin valmistamisenkin osalta. Uskon vahvasti, että tämä matto viettää pitkän elämän kodissamme! :)

   Poista
 2. Tämä oli todella mielenkiintoista luettavaa ja nuo kuvat, oikea minimatka Intiaan! Kiitos tästä vähän syvällisemmästä kurkkauksesta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...