tiistai 31. lokakuuta 2017

Käytävään kohoaa alati kasvava perheen taidenäyttelySunnuntaina kerroinkin, kuinka kotiimme muuton yhteydessä muutti kolme uutta huonekasvia; kahvipuu, traakkipuu sekä valtavan kokoinen kultaköynnös.

Kahvipuu ja traakkipuu löysivät paikkansa tuvastamme, ja kultaköynnös nousi käytävän lipaston päälle, minne olin haaveillutkin köynnöskasvia seinälle kiipeilemään.

Köynnöksen suojaruukuksi vapautui muuton yhteydessä melkein kymmenen vuotta vanha suuri punoskori, jonka olen aikoinaan ostanut entisen työpaikkani henkilökuntamyynnistä. Se on matkan varrella kätkenyt sisälleen maalaustarvikkeita, käsityölankoja ja nyt viimeisimpänä huonekasveja.


Tämä rönsyilevä kultaköynnös on jälleen kerran niitä pieniä juttuja, jotka saavat mielestäni talon näyttämään jo kauan asutulle.


Purin köynnöksen sijoittelun jälkeen myös muuttolaatikoita - joita riittää vielä tuleviksi vuosiksikin läpi käytäväksi tuolla työhuoneessa, huoaah - ja nostin lipaston päälle, köynnöksen kainaloon, pikaisen sommitelman laatikoista löytyneistä maljakoista ja lasikuvuista.


Odottelen, että löytäisin vihdoin jostakin omista muuttolaatikoistani tai pienemmän pojan lelulaatikosta talvisen Schleich -peurani... Tahtoisin jo hieman talvisempaa sommitelmaa huomisen marraskuun kunniaksi tähän käytävän tasolle sommitella...!


...Ja samaan vauhtiin, kun naputtelin pienillä nauloilla kultaköynnökselle kiipeilytukia seinään, löin muutaman naulan myös tauluille.

Tälle käytävän seinälle olenkin jo kuukausia odottanut pääsyä nostamaan tauluista, maalauksista, piirroksista, valokuvista ja muista kauniista esineistä koottua - ja alati laajenevaa - asetelmaa.


Valkoinen hirsipaneeli antaa kauniin pohjan sommitelmalle.


Samalle seinälle mahtuvat niin mieheni mummon maalaukset, kuin minun ja lasten taiteilut. Muistoesineet vuosien takaa, ja kauniit kirpputorilöydöt.

Tähän etsinnässä myös joku kaunis vintage -peili... Oi, se olisikin ihana!


Tuon vanhan Pauligin inkivääripurkin ostin hetki sitten perikunnan kuolinpesän myynnistä - siellä se oli uusien kaupan maustepurkkien seassa muovikorissa talon keittiön tiskipöydällä, menossa ilmeisesti roskiin... En kerta kaikkiaan raaskinut jättää purkkia kaivamatta esiin, ja muutaman kymmenen centtiä taisin siitä lopulta maksaa.

Siis löytö sanan jokaisessa merkityksessä! :)


Tilaa seinällä on vielä monelle taululle ja pikkuesineelle! ...Tarvittaessa vaikka lattiaakin kohti...


Nämäkin maljakot ja lasiastiat etsivät vielä lopullista paikkaansa, mutta matkalla sinne saavat levähtää tässä tauluseinän asetelman alla - eivät ne hullummat ole tässäkään...

Tuohon oksaan ajattelin ripustaa joulua kohti valkoisia tähtiä, ehkä jonkun kynttilölyhdynkin vielä sommittelen joukkoon lattialle. Näillä kuvilla toivottelen kaikille kauniita unia!


Täällä sauna alkaa olla vihdoin lämmin - mies nukutti pienemmän pojan ja minä pistin saunan lämpiämään sillä aikaa - joten hyppy lauteille ja sieltä unille.

...Tuntuu ihan viikonlopulle... :) Ei huono tunne lainkaan...

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä. Kiva idea tuo taideseinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ...Mies olisi ehkä mielummin ihastellut ihan sitä paljasta valkoista hirsipaneeliseinää, mutta minusta kotoisampaa näin. ;)

   Poista
 2. Kivan näköinen seinä, hauskasti oot asetellut. Ihana toi kukka, mäkin oon kokeillut, mutta valitettavasti ei menestynyt mulla.
  Sulla on mielenkiintoinen aika, saa tehdä asetelmia ym. uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kultaköynnös taitaa olla ainoa laji, jonka olen onnistunut taas itse pitämään hengissä. Melko vähään tyytyväinen onneksi, ja varjoisammassakin paikassa viihtyy. Tosin yksikään vanhoista kultaköynnöksistä ei ole näin mahtaviin mittoihin onnistunut venymään, eli lienen liian karuissa oloissa niitä kasvattanut... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...