tiistai 21. marraskuuta 2017

Piipahdus Pentikin myymälään viikonlopun automatkalla




Viikonloppuna matkalla Pohjois-Savosta takaisin Etelä-Suomeen pysähdyimme jaloittelemaan Heinolan ABC-asemalle. Tarkoitus oli vain pitää pikainen tauko, mutta lopulta löysin koko perheen kiertelemästä Pentikin myymälää...!

...Tai no, mies koetti houkutella poikia vastapäiseen Muurikan myymälään, mutta varsinkin pienempi pojista ei antanut periksi, vaan kipaisi ihastelemaan Pentikin joulukoristeita... :)


Meillä on Mäntsälässäkin Pentikin Outlet -myymälä, mutta aivan liian harvoin tulee siellä käytyä, vaikka melkein viikoittain paikan ohi ajankin...

Viimeisimmäksi olen ostanut Pentikistä Como kangaskorin (40x50cm) kodinhoitohuoneeseen pyykkikoriksi, ja olen yli vuoden käyttökokemuksen pohjalta edelleen todella tyytyväinen tuohon ostokseen!


Meillä on ollut hakusessa kaunis, perinteinen puinen kynsiharja keittiöön - ja vihdoin sellainen tuli vastaan tuolla sunnuntain kauppakierroksella!

Ja hintatietoisena kuluttajana olin todella ilahtunut myös kynsiharjan hinnasta; 4,80€, josta sai vielä melkein 1,50€ Outlet-alennusta!

...Välillä vähemmän viehättävistä (muotoilinpa kerrankin oikein korrektisti, vaikka mieli teki sanoa 'rumista') muovisista kynsiharjoista pyydetään melkein vastaavaa summaa...


Ihastuin myös Valkoinen tee -palasaippuan tuoksuun ja kauniiseen ruskeaan sävyyn.

Harkitsin hetken herkullista Vanilja -saippuaakin, mutta koska en ole aiemmin kokeillut Pentikin saippuoita käytössä, päätin ostaa yhden saippuan testiin ja sitten hyväksi todettuani myöhemmin hakea toisen tuosta paikallisesta Outlet -myymälästä.

Tuolle palasaippualle tuli hintaa 3€ - ja koko ostoksille näin ollen 6,30€!


Haaveilen seuraavaksi sellaisesta keraamisesta tai emalisesta kaksitasoisesta saippualautasesta, jossa on päälimmäisessä kerroksessa ritilä saippuasta valuvaa vettä varten.

...Muistelen, että olen Lahden Kärkkäisellä sellaiseen törmännyt, mutta tuosta on jo tovi aikaa... Eli jos jollakulla on vinkata liikettä/nettikauppaa, mistä sellaisen vanhan talon sisustukseen sopivan palasaippualautasen löytäisi, niin olisin enemmän kuin kiitollinen!


Tämä tilapäinen saippualautaseni on kirpputorilta löytynyt vanha kahvikupin tassi, josta taisin muutaman kymmenen centtiä maksaa.

Nopean googlauksen jälkeen selvisi, että kyseessä on 1960-luvulta englantilaista Broadhurst Ironstone Calypso -sarjaa. Kannattaa kurkistaa Pinterestista sarjan suunnittelijan, Kathie Winklen, muita sarjoja - voi, kun noita sarjoja tulisi vastaan Suomessa!


Sain myymälästä mukaani Pentikin joulukuvaston, josta löysin iloiseksi yllätykseksi monen monta inspiraatiota omankin kodin sisustamiseen talveksi!

...Joulupukille tuli nyt siis perheen äidilläkin asiaa, sillä rakastuin palavasti valkoiseen Costa -halkotelineeseen... Ehkäpä lahjon itse itseäni ja miestä, ihan vain palkkioksi hienosta tsempistä remontin kanssa ja kiitoksena kodin saamisesta valmiiksi jouluksi... ;)

2 kommenttia:

  1. Ihanat löydöt ja tuo saippualautanenkin on kaunis <3
    Mä tykkään myös noista outleteistä ja varsinkin iittalaan tulee herkästi piipahdettua. Siinä on vaan sellainen ongelma, että pitää hankkiutua välillä vanhoista eroon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen outlet, jossa tykkään piipahtaa on Iittalan Outlet Lahdessa - sieltä on mukaan lähtenyt astioita lahjoiksikin! :) ...Multa puuttuu kyllä taito hankkiutua vanhoista eroon... Nytkin kerään kirpputorille vietävää tavaraa kasaan, ja kauhean vaikeaa on luopua mistään... :) Miehen pari 'hassunhauskaa' mukia taisi kirppiskassiin livahtaa, jotka jostain syystä ovat kulkeneet mukana muutoista toiseen, vaikkei niitä kukaan koskaan kaapin perältä käyttöön ota... ;)
      Näitä saippuoitahan saa ostaa melkein mielin määrin, sillä nehän kuluvat käytössä! ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...