perjantai 26. toukokuuta 2017

Täällä taas, pienen blogitauon jälkeen uudella innolla - ja kasvimaaterveisin!

Täällä taas, vaikkei tietokoneen ja ulkoisen kovalevyn ongelmat ole vieläkään selätetty... Tuntuu taas kääntyvän ikuisuusprojektin puolelle noidenkin kuntoon saaminen, mutta pikku hiljaa eteenpäin.

Uutta tietokonetta olen hieman jo ehtinyt katselemaan, tosin kuten aina, olen valtavan huono tekemään päätöksiä, kun tällaisista isoista hankinnoista kyse. Vanhalla iPhonellakin kituutin palttiarallaa kuusi vuotta, vaikkei viimeisen parin vuoden aikana puhelin enää kunnolla juuri toiminut...

Ja toisaalta sitten taas kun päätöksen on tehnyt, ja laittaa töpinäksi, niin harvoinpa sitä mitään on jäänyt harmittelemaan, tai valintaansa katunut! :)


Olenkin koettanut tämän menneen tietokonevapaan viikon viettää blogiloman merkeissä - keräten uutta intoa palata blogin ääreen, ja toisaalta nauttia täysillä elämästä blogin ulkopuolella.


Jokainen, joka joskus on aktiivisesti harrastanut jotain, on varmasti huomannut jossain vaiheessa harrastuksen alkavan tuntua jo työlle, kun erilaiset aikataulut painavat päälle - päivätöiden lisäksi. Joka suuntaan pitäisi ehtiä, eikä vain omilla ehdoilla; lasten harrastukset ja futismatsit naapurikuntia myöten, venyvät palaverit, työmatkat kahden paikkakunnan välillä, remontin parissa askartelu ja sen tuoman aikataulutukset. Toisella paikkakunnalla asuvia ystäviäkin olisi joskus ihanaa ehtiä näkemään!

...Eli ei ihme, etten juurikaan ole jaksanut enää kättäni nostaa ilmaan, kun etsitään osallistujia niin urheiluseuran vapaaehtoistoimintaan, tahi vanhempainyhdistyksen puuhiin. Ehkä sitten toisessa elämässä, kun remontti on valmis, ja illat vapautuvat ELÄMISEEN! :)

Ja vaikka teenkin 80% työviikkoa - eli joka toinen viikko pitkä nelipäiväinen vapaa - ei se tarkoita, että minulla olisi yksi arkipäivä omaa aikaa joka viikko harrastella omia juttuja! :) Nuo vapaapäivät vietän poikiemme kanssa puuhastellen - kotona ja välillä kyläillen. Varsinkin nyt, pienimmän jo luovuttua päiväunistaan, ovat nuokin 'vapaapäivät' täynnä tohinaa!


Ystäväni minulta kerran kysyikin, mistä löydän ajan blogin kirjoittamiseen, ja vastaus on yksinkertainen; joka toinen ilta, miehen mentyä nukuttamaan pienintä poikaamme ja isomman jo kömmittyä omaan huoneeseensa lueskelemaan, on minulla pieni hetki hiljaisuutta keskittyä ikiomiin juttuihini! Nuo hetket koetan tehokäyttää mielekkäällä tavalla; blogin parissa, neuloen tai vaikka lukien 'rästiin jääneet' sisustuslehdet!

Mutta ei valiteta - ainakin miestä ja lapsia olen tässä meidän lapsiperheen ruuhkavuosiarjessa ehtinyt näkemään! <3 Omat harrastukset ovat tällä hetkellä listalla viimeisenä, ja niiden parissa puuhastellaan kaiken muun touhun lomassa; salille ehtii joskus pojan treenien aikana, ja kasvimaalle, kun mies lähtee poikien kanssa vaikka kauppareissulle. :)

Ja tämä pohjustuksena sille, että nyt viikon blogihiljaisuuden aikana olen ehtinyt välillä jopa valokuvaamaan - olen täysin laiminlyönyt ystäväni kanssa pitämämme Something Else -valokuvablogin viime aikoina, mutta nyt vihdoin taas valokuvia runsaasti kamerassa odottamassa purkamista - sekä pyörimään iltaisin kasvimaalla!! Oi onnea!

 
Olen vielä kauhulla odotellut, että saadaanko tänne Mäntsälän kupeeseen vielä hallaöitä ja lumikuuroja, mutta rohkenin istuttamaan jo osan sipuleista lavapuutarhaani.

Tarkoitus olisi laittaa vielä yksi lava porkkanalle ja sipulille, mutta se vaatii vielä hieman mullan kuljettamista kasvimaalle, sillä korotin useita lavoja täksi kesäksi kahden lavan korkuisiksi. Ja samaan vauhtiin olen myös lisännyt hieman multaa mataliinkin lavoihin ja kuokkinut kuohkeammiksi, sillä kovasti oli multakerros painunut talven aikana.


Yhteen lavaan istutin vuoronperään keltasipulia, punasipulia ja valkosipulia, sekä hieman kehäkukkaa ja porkkanaakin. Sipuli ja porkkana jo itsessään karkoittavat tuholaisia toisistaan, mutta koska lavalla oli hyvin tilaa, lisäsin vielä tuholaisia karkoittavia - ja kauniita - kehäkukkia sekaan.

Lisäksi yhden lavan pyhitin valkosipulille, ja lavan päätyyn kylvin rivin samettiruusua, joka myöskin karkoittaa tuholaisia.

Valkosipuli on kasvimaallani uusi tuttavuus, ja hieman jännittää, teinkö nyt varmasti kaiken oikein - ja kuinka vikaan täytyy istuttaminen onnistua sähläämään, ettei sipuli lähdekään kasvuun?! :)

 
Olen myös aloittanut muiden lajikkeiden kylvön kasvimaalle harson alle, kuten salaattien ja pinaatin, mutta palaan niihin erikseen hieman myöhemmin, kun ehdin taas kameran kanssa kasvimaalle livahtaa!

Paljon on vielä kylvettävää, mutta tunti pari kerrallaan ei vielä ihan ihmeitä kasvimaalla saa aikaiseksi... Tosin olen tässä kahden illan aikana noiden kylvötöiden lisäksi kaivanut maahan kaksi omenapuuta, kitkenyt neljän marjapensaan ja kahden raparperin ympärykset ja kärrännyt vielä uudet pintamullatkin! :)

...Paljon riittää vanhassa, rehoittamaan päässeessä pihassa töitä, ennen kuin sen on saanut palautettua loistoonsa, mutta voitteko kuvitella sitä mieletöntä fiilistä, kun sain nuo kitkemiset valmiiksi ja huomasin, kuinka marjapensaat ja raparperit tuntuivat ottaneen ryhtiliikkeen!

Niin onnellinen, että saimme pihan muokkaamisen yhteydessä siirrettyä uusille paikoilleen nuo vuosikymmeniä pihassa olleet kasvit, ja ne selvisivät vahingoittumattomina siirrosta! Lupaan ottaa valokuvia noistakin, kun seuraavan kerran piipahdan raksan pihassa.Mutta nyt takaisin iltapuuhille! :)

Aurinkoista viikonloppua kaikille!!

2 kommenttia:

 1. Kiva kuvagollaasi. Meilläkin ollaan oltu puutarhatouhuissa.
  Minä en ole vielä uskaltanut ostaa kesäkukkia.
  Pian ne on ostettava, muuten menee odotellessa koko kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tosiaan satoi vielä tänään rakeita, ja lämpötila oli vain kolme astetta plussalla iltapäivällä, kun poikaa jalkapallotreeneihin kuskasin... Eli vieläkään ei kukkasia, saati kasvimaan lajikkeita, ole uskaltanut oikein ulos laittaa.
   Toivotaan aurinkoisempia ja lämpimiä päiviä sinne teillekin!! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...