sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Äitienpäivänäkin puuhataan kesän puutarhan parissa


Viime päivien tunnit ovat täyttyneet vanhempieni visiitin merkeissä - äitienpäivän juhlinta saatiinkin käyntiin jo hieman etuajassa, kun kolmen sukupolven kesken olemme viettäneet tätä viikonloppua.

Ja mikäs olisikaan äitienpäiväviikonlopulle teemaan sopivampaa puuhaa, kuin lapsen (ja lapsenlapsen) jalkapallomatsien kannustaminen kauniissa, aurinkoisessa kevätkelissä! Eilen, tänään ja vielä huomennakin raikuvat kannatushuudot, kun isompi poika joukkuuensa väreissä pelaa kaikkiaan seitsemän matsia!

...Voi olla, että tämän viikonlopun jälkeen kaikille uni maistuu! ;)


Mutta näin aurinkoisen viikonlopun innoittamana valokuvasin myös hurjasti kasvaneita taimiani - rehevä vihreys valloittaa olohuoneemme! :)

Nämä kuvat (yllä ja alla) ovat avomaakurkkujen taimista, joiden 'lonkerot' koettavat jo kovasti kurotella huonekasvien varsien ympärille...


Myös kesäkurpitsat ovat lähteneet vahvaan kasvuun (alla).

Vaikka vannoin, että vain muutama taimi kesäkurpitsaa istutetaan tänä vuonna, sillä keskurpitsaa tulee joka vuosi ihan liikaa - ja viime kesänä syötimme osan sadosta jo kanoillekin - niin silti yhtään taimea en raaski poiskaan heittää. Olenkin joutunut jo uudelleen katselemaan piirtämääni kasvimaasuunnitelmaa, että mistä löytäisin ylimääräisille kesäkurpitsoille paikat.


Viime vuonna istuttamani kurpitsat eivät itäneet lainkaan, ja syksyn sato oli anopilta saatujen taimien tulosta. Tänä keväänä puolestaan kaikki siemenet itivät (kuvat alla), eli ilmeisesti kurpitsaakin luvassa enemmän kuin ehdimme syömään - siis jos viime kesän malliin satoa tulee jokaisesta taimesta!


Hieman jännityksellä seuraan kurpitsantaimiin ilmestyviä nuppuja, että noinkohan joudun vesivärisiveltimen kanssa kohta tuuraamaan kesän pölyttäjiä....!


Tomaatti on lähtenyt todella maltillisesti kasvuun, ja alla olevan kuvan taimi onkin kahdeksasta taimesta se kaikkein suurin. Tai noh, kaksi taimeahan tuossa tosiaan kasvaa - olivat itäneet niin vierekkäin, etten uskaltanut niitä toisistaan irrottaa ruukkuun istutaessa.

Hyvin näyttävät toistensa seurassa pärjäävän! :)


Ja maissin siemenetkin menivät toukokuun alkupuolella viimein multaan - ja taimet ovat jo pitkällä varrella!


Kymmenen siementä kylvin, ja kymmenen taimea näyttää nousevan mullasta.

...En ollut puutarhasuunnitelmassani ihan kymmeneen taimeen varautunut, mutta eivätköhän nämäkin kaikki löydä paikkansa. :)

Hienosti viihtyivät viime kesänä lavapuutarhassa, tänäkin kesänä matalampiin, yhden kerroksen korkuisiin lavoihin tarkoitus istuttaa. Ja seurakseen saavat kesäkurpitsan, jotka lehdillään suojaavat lavan pintamultaa kuumalta auringolta.


Isäni kanssa kiertelimme eilen pikaisesti kasvimaallani, ja katselimme, että kyllähän sinne jo harson alle voisi porkkanankin kylvää. Ja sen valkosipulin, joka vielä odottelee pussissa tässä työpäydälläni.

...Ehkä tänään illalla, kaikkien päivän futismatsien jälkeen, otan pienen oman hetken laatuaikaa yksin kasvimaalla kuokkien... ;)


Aurinkoista Äitienpäivää!2 kommenttia:

 1. Kesäkurpitsaa meilläkin on ollut useana vuonna.
  Niitä tulee tosiaan liiankin kanssa. Jotkut jäävät piiloon ja kasvavat ihan hirveän isoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyi viime kesänä lehtien alta piilosta välillä reiden pituisia ja paksuisia kesäkurpitsoja..... :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...