tiistai 16. toukokuuta 2017

Kevään kukka suojaan yöpakkasilta vanhaan juomalasiin


Jaoin viime viikolla valokuvia olohuoneen lipaston päälle kerätyistä peltipurkeista, ja niihin laitetuista kukkasista - raikkaan keväistä väri-ilottelua, kontrastina tummalle lipastolle!

Tänään luvassa lisää valokuvia samaisesta nurkkauksesta, minne metallipurkkien ja vanhojen lasipullojen seuraksi nousi takapihalta talteen napattu kevään kukkija sipuleineen.

Eikä tämäkään kaunokainen päätynyt perinteiseen maljakkoon! :)


Olen tähän mennessä löytänyt kirpputoreilta vain yhden ainoan tällaisen vihreän lasin, mutta haaveissa kerätä vähintään puoli tusinaa ihan juomalaseiksi.

...Eli jos jollakulla pyörii näitä ullakolla, tai tarpeettomana kaapissa, niin hihkaisua tänne suunnalle - voin ostaa ne hyvään kotiin! :)

Googlailin näitä laseja kerran, ja selvisi, että nämä ovat vanhoja Viola -tuorejuuston pakkauksia! Ilmeisesti Karhulan Lasi on valmistanut näitä laseja 1960-70 -luvulla. Muistaako joku näitä omasta lapsuudestaan?

Ja toinen mielessäni pyörivä kysymys; Miksei tällaisia ihania pakkauksia enää käytetä?!? ...Voin sanoa, ettei kahdesti tarvitsisi miettiä, mitä sulatejuustoa, tai vaikka sinappia, ostaisin... :)


Tunnistaako joku muuten tämän sipulista kasvavan kukkasen...?

Itselleni vieras lajike, vaikka nyt toista kevättä jo ihastelen niitä tuossa nykyisen kotimme takapihalla. Erityisen kaunis mielestäni tuo terälehtiä pitkin nouseva vihreä 'raidoitus'.


Kauniisti sointuvat lasipullojen ja -astioiden vihreät ja ruskeat sävyt yhteen, ja tuon taustalla olevan julisteen keltainen kukkasen väriin!

...Tämä on ehkä suosikkikohtani kodisamme tällä hetkellä. <3


7 kommenttia:

 1. Ihania laseja, noita oli mummolassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo verkkokuvio on kyllä ihan mielettömän kaunis, ja tuo vihreän sävy huikea! Voi, kunpa löytäisin vielä viisi samanlaista - tai miksei kerralla tusina täyteen! ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Miksei tällaisia pakkauksia enää valmisteta?! Niin kauniita <3

   Poista
 3. Noista join läpi lapsuuteni 70-luvulla. Äidillä taitaa olla niitä vieläkin. Viola-lasi pakattiin vielä pahvirasiaan, sellaisessa haudattiin lemmikkihamsterini, sekin on jäänyt mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana huomata miten monella on muistoja liittyen näihin laseihin! <3

   Poista
 4. Mulla on mielessä montakin erilaista Viola-lasia, joita meillä oli. Muistelen olleen myös kirkkaita ja ei noin kartiomaisia, suorempaa mallia sii.:)
  Kukka näyttää mun silmissä krokukselta, sipulikukka siis.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...