lauantai 27. toukokuuta 2017

Kesä on virallisesti saapunut - luonnonkukkasia omalta pihalta, kera Reilun Kaupan neilikoiden [#Kukkailottelua]


Virallinen merkki, että kesä on vihdoin saapunut näillekin leveyksille (olematta lainkaan äärioptimisti *tirsk*), on luonnonkukkien ilmestyminen kotiimme - runsain mitoin!

Kesäkauden starttasivat nykyisen kotimme pihalla kukkivat syreenit(?!), jotka saivat seurakseen ruokakauppareissulla ostamani Reilun Kaupan neilikat. Pyörittelinkin pitkään kukkaosastolla myös kauniita, violetin sävyisiä neilikoita, mutta päädyin lopulta tähän tuttuun ja turvalliseen punertavareunaiseen vaihtoehtoon. :)


Yksin neilikat tuossa Hemtexin maljakossa näyttivät honteloille ja vähän reppanoille, sillä en raaskinut varsia lyhentää kovin dramaattisesti - toivon niiden kestävän maljakossa vielä monen monta päivää, ja uusien imupintojen leikkaamisen myötä haaveilen saavani vielä useamman erilaisen asetelman tehtyä näillä samoilla neilikoilla.


Jotta asetelmaan saisi ryhtiä ja volyymia, kipaisin etupihaltamme nipun juuri kukkaan puhjenneita syreeninoksia. Viereisestä pensaasta, jonka nimeä en valitettavasti tiedä, leikkasin vielä muutaman tukevan ja erittäin vehreän oksan tuomaan asetelmaan runsasta vihreyttä.


Mitä pidät?


Neilikka kimppu maksoi hieman alle viisi euroa, ja muut asetelman kukkaset ja vihreät olivat ilmaisia luonnonantimia, joten melko näyttävänkin kimpun saa pienellä sijoituksella! :)

Ja kun tosiaan muistaa leikata noita uusia imupintoja ja lisätä vettä päivittäin - näille lisään vettä, en vaihda kokonaan uutta, sillä lisäsin veteen ravinnepussin sisällön - niin tuo alle viiden euron neilikkakimppu taipuu vielä moneen asetelmaan ennen nuupahtamista.

...Vanhasta muistista sanoisin, että nuo syreenit alkavat tiputtamaan lehtiään jo parin päivän jälkeen, joten ne kannattaa vaihtaa uusiin vaikka päivittäin - varsinkin nyt, kun materiaalia löytyy luonnosta runsaasti!


Tuo vanha nojatuoli räsymattoineen ja ympäröivine huonekasveineen on edelleen ehdottomasti lempipaikkani tässä talossa. Juuri sopivasti kotoilua ja mummolaa minun makuuni! <3

Hemtexin 'kristallimaljakkokin' sopii mummola-henkeen täydellisesti. :)


Sovittelin asetelmaa myös keittiömme ruokapöydälle, ja teinkin sen ääressä eilen työpäivän keittiöömme perustamassani kotikonttorissa - Instagramiin laitoinkin valokuvan tuosta työpisteestäni (@villakotiranta).

Kyllä kelpasi syreenin tuoksussa töitä tehdä, ja olihan tuo ilo silmällekin - vähän vaihtelua konttorin työpisteen sermiseinä -näkymään... ;)Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)6 kommenttia:

 1. Neilikat ovat kauniita, mutta onko tuo valkoinen kukkiva syreeni vai tuomi? Syreenissä meillä vasta nuppujen aiheet, mutta tuomi kukkii täysillä.
  Anyways aivan ihana kesäinen kimppu, väriä ja vihreyttä <3 Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule hyvinkin olla tuomi!! :D Mä olen ihan susihuono tunnistamaan näitä lajikkeita...! Mutta ei lajikkeella väliä - kivasti sopii neilikoiden kanssa yhteen! <3

   Poista
 2. Noin isot kukat jo puissa! Meillä odotetaan vasta kukkia omenapuihin ja pihlajassakin on vasta nuput. Ihana kimppu tosiaan!

  Hienot nuo sinun rottinkipöydät, kävisi meille rottinkisohvan kaveriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvassa ovat kyllä täälläkään vielä kasvit, jotka kukkisivat - tänäänkin saatiin vaihtelun vuoksi rakeita! :( Ei oikein naurata, kun pitäisi vähitellen saada kasvit kasvimaalle, ennenkuin nuupahtavat kokonaan... Mutta onneksi edes jotain kukkivaa - piristää kummasti mieltä! <3

   Näin eilen kirpputorilla matalan rottinkipöydän, tai siis tällaisen kukkatason, jonka meinasin jo ostaa, mutta lopulta 10€ niin pikkuisesta pöydästä tuntui hassulle hinnalle, kun nämäkin olen ostanut 5€ & 7€! :) Aina välillä tällaisia tulee vastaan, mutta en ymmärrä, miten kukaan niistä raaskii luopua!

   Poista
 3. Voi kuinka kaunis ja suloinen kimppu! <3 Tosi hyvä idea yhdistää kaupan ja luonnon kukkasia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kesäisin sellainen näppärä tapa 'nipistää' leikkokukkien kustannuksissa! :) Ja tämä alle viiden euron neilikkakimppu on muuten edelleen upeassa kunnossa viikkoa myöhemminkin - lupaan huomenna osallistua Kukkailottelua -haasteeseen samoilla neilikoilla, mutta eri luonnonkukilla! ;)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...