keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Herkkää harsokukkaa & kesäisiä värejä


Projektista, jota vielä nimeltä ei mainita, jäi minulle pieni kimppu harsokukkaa hyödyntämättä. Koska mitään ei koskaan heitetä pois, varsinkaan kauniita kukkasia, niin pyöräytin niistä asetelman olohuoneemme vanhan kaapin päälle.


Olen joskus vuosia sitten ostanut sylillisen Heinzin papupurkkeja lähikaupastani - ja tehnyt monen monta pataa ja wokkia kera papujen - ihan vain saadakseni näitä kauniita, iloisen värisiä purkkeja kotini sisustukseen.

Muutama purkki on kynätelineenä, yhdessä ovat pienemmän pojan värikkäät muovilusikat keittiössämme - ja tämä yksi toimii maljakkona. Sisälle olen sujauttanut suurimman pilttipurkin, jonka löysin (niitäkin kun on nykyisin kolmea eri kokoa), ja joka toimii purkin sisällä maljakkona.


Hieman nolona tunnustan, että ulkomailla käydessä kiertelen mielelläni aikataulun salliessa paikallisia ruokakauppoja, ja ihastelen säilykepurkkihyllyjen aarteita. Onpa joskus joku purkki sujahtanut matkalaukussa kotiinkin - persoonallisempia yrttiruukkuja saa hakea!


Tämän kesän suosikkihuonekasviksi on kodissamme noussut saniainen!

Ostin Plantagenissa pyörähtäessä useammankin, hieman eri kokoisen saniaisen kerralla, ja olohuoneeseemme niistä pääsi kaksi. Toinen löysi tiensä keltaiseen, vanhaan kahvipurkkiin, toinen yksinkertaiseen valkoiseen ruukkuun.


Saniaisen ja harsokukan yhdistelmä näyttää herkullisen raikkaalle, ja tein päätöksen kokeilla tänä kesänä solmia kranssin takapihan saniaisista ja luonnossa villinä kasvavasta harsokukasta - vaikka juhannukseksi! :)

...Sellainen voisi sopia vaikka kesämorsiammenkin hiuksille...

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvä idea käyttää säilykepurkkeja tuolla tavalla. Näyttää persoonalliselta. - Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Hienot purkit! Harsokukka on kaunista.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...