lauantai 3. joulukuuta 2016

Kolme erilaista kotia - Rintamamiestalo [LaFilia & Mäntsälän Kukka -joulukampanja]


*Yhteistyössä LaFilia ja Mäntsälän Kukka


Tänään esittelyvuorossa sisustuskauppa LaFilian ja Mäntsälän Kukan kanssa yhteistyössä toteutetun joulukampanjan toisen sommitelman tarkempi esittely, sekä kilpailuvalokuvan ympärillä oleva ihana, värikäs ja niin kotoisa rintamamiestalo Mäntsälässä.

*Vinkvink: Ensimmäisen asetelman ja seesteisen, lahtelaisen, kerrostalokodin valokuvat löydät täältä; KLIK!


Tätä eloisaa kotia varten Mäntsälän Kukan floristi sommitteli asetelman käyttäen ranunculusta eli jaloleinikkiä, karhunheinää sekä irlanninkellon oksaa.

Tuo irlanninkellon oksa tuo aivan erilaista ryhdikkyyttä samaiseen LaFilian valikoiman lasimaljakkoon, kuin eilisen kodin oksaruusu, estoma ja eucalyptuksen oksa.


Ja tässä vahvojen värien rinnalla kukka-asetelmassa tuleekin olla jämäkkyyttä ja rohkeita värejä - valkoinen, pehmeitä muotoja sisältävä asetelma saattaisi jäädä värien ja kodin yksityiskohtien varjoon.

Nämä kattauksessa esiintyvät juomalasit ovat talon äidin mummolta saatuja, ja tarina kertoo isovanhempien ne yhdessä ostaneen huutokaupasta - elämäntapana kauniiden vanhojen esineiden kunnioittaminen taitaa kulkea siis suvussa. ;)

Kattauksen pitsiliinat ovat löytöjä kirpputoreilta, ja osa ostettu naisten joulumessuilla myyviltä mummoilta. Välillä talon portaille myös saattaa ilmestyä pitsiliinoja pussukoissa, sillä naapurit tietävät, että tämän talon äidin käsityöharrastuksissa niitä käytetään paljon. Kesäisin pihaan rakentuu jopa pitsiliinoista koottu tiipii lapsille.


Tässä -49 rakennetussa rintamamiestalossa on kohta viisi vuotta asunut viisihenkinen lapsiperhe, joka vuosien saatossa on remontoinut kotia mieleisekseen. Talo oli edellisten asukkaiden jäljiltä peruskorjattu ja päivitetty 2000-luvun mukaiseksi, mutta persoonattomaksi kodiksi, ja perhe onkin nyt palauttanut talon pintoja ja sisustusta alkuperäiseen, kotoisampaan tyyliin.


Perheen äiti kertoo kodin tyylin on muotoutuvan lähes vahingossa. Inspiroivat värit, ja vastaantulevat huonekalut ja esineet vievät tyyliä ja sisustuksen tarinaa eteenpäin. Tässä kodissa harvoin sisustetaan suunnitelmallisesti, ja löydöt vaikuttavat kodin ilmeeseen.

Vanha ja värit viehättävät pariskuntaa, eikä valkoista tässä kodissa mielletä väriksi! :)

Tuo klassikkotapetti, Philgren ja Ritolan Kiurut, on kerrassaan herkku, ja keltaisena tuo ihanaa lämpöä ja pehmeyttä ruokailutilaan.


Sekä kodin sisustamisessa, että sinne toteutetuissa remonteissa, on perheen molemmat aikuiset tasapuolisesti mukana. Eivätkä lapsetkaan jaa vähäisemmälle; parhaillaan kodin yläkerrassa on remontti käynnissä perheen tyttärien toimesta, ja yläkerran lastenhuoneet saavatkin modernimmat, vaaleat ilmeet - lasten omasta tahdosta sisustaa näköisikseen.


Keittiön kalusteita on päivitetty etsimällä vanhoja kaappeja tuomaan kodikkuutta ja väriä. Keltainen astiakaappi on löytö Facebook -kirppikseltä, sininen emännänkaapin yläosa puolestaan ystävältä saatu lahja.

Taustaseinän Philgren ja Ritolan Kukot -tapetti on perheen isän valitsema - hyvä maku miehellä, eikös? ;)


Nämä vanhojen purkkien ja lasiastioiden kokoelmat ovat kadehdittavan kauniit!


Perheen äidin rakkaus käsitöitä ja askarteluja kohtaan näkyy vahvasti myös keittiön yksityiskohdissa. Sammutuspeite on saanut upean, romanttisen pitsikoristeisen hupun ylleen, ja keittiön ruokapöydän ylle on tuunattu kattokruunu vanhoista ruokailuvälineistä.

Tästä kodista voi löytää monenmonta DIY-ideaa omaankin sisustukseen... ;)

Inspiraationa sisustamiselle ja remontoinnille toimivat lehdet, blogit, vierailut toisten kodeissa, yksittäiset tavarat, tunnelmat ja tietenkin mummolat.


Perheen äiti kirjoittaakin blogia Tuulen askeleet. jossa sisustetaan kotia, remontoidaan ja puuhastellaan käsitöiden parissa. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Blogista löytyy mm. juttua tämän upean keittiön ikkunaseinän tuunaamisesta Clipper -teepaketeilla. Tässä tietokonenurkkauksessa ei voi kuin inspiroitua! Ihanat värit!


Kodin kalusteet ovat pääsääntöisesti löytyneet joko sukulaisilta, tutun tutuilta tai kirpputoreilta - ainostaan sänky ja ruokapöytä ovat uusina hankittuja. Ihana kerroksellisuus sisustuksessa jokaisen uuden löydön myötä tekeekin kodista mielenkiintoisen ja tunnelmallisen.


Olohuoneeseen on remonttia tiedossa, sillä uutta takkaa odotetaan saapuvaksi ennen joulua. Takka on sävyltään harmaa, joten samaa harmaata (Tikkurilan värisävy Tuhka) on tiedossa myös kahteen olohuoneen seinään.

Veikkaanpa, että komeasti sopii yhteen tuon keltaisen sohvan kanssa!

Edelliset asukkaat olivat purkaneet olohuoneesta vanhan takan, mutta valitettavasti mistään dokumenteista ei käynyt ilmi, millainen takka talossa oli ollut.


Perheen äidin sanoja lainaten, remonttia ja sisustusta ei tehdä rahalla, vaan sopivia huonekaluja ja tavaroita keräillään hiljalleen, kun sopiva osuu kohdalle, ja hintakin on sopuisa.

Tässä taloudessa tosin panostetaan tapetteihin, ja niihin saa helposti katoamaan suuriakin summia - tapetteja kun ei juurikaan voi kierrättää, tai harvoin juuri kaivattua tapettia löytyy riittäviä määriä kirpputoreilta.

Ja ovathan ne tapetit kerta kaikkiaan vaan niin ihania! :)


Kodin makuuhuoneessa on tunnelma ihanan rauhallinen, ja värisävyt myös makuuhuoneeseen sopien viileämmät.

Päätyseinän Boråstapeter Falsterbo 1425 -tapetti lukeutuu myös omiin ehdottomiin suosikkeihini!

Sängyn päätyyn on talon isäntä rakentanut kaapistot. Alunperin tilalla oli lastulevykomerot, ja tilalle rakennettiin kaapit perheen tarpeiden mukaisesti. Alkuperäinen ajatus lähti perheen äidin papan saman tyylisestä komeroseinästä.

Kauniit vanhat ovet ovat peräisin kaverin kaverilta. Kun puhuu yhdelle, joka kertoo toiselle, voikin löytyä aarteita! Juttutuokio aikoinaan erään sisustuskaupan edustalla tuttavan kanssa johti näiden ovien löytymiseen. :)


Myös makuuhuoneen suuri valkoinen kaappi on löytynyt tuttavapiiristä.


Ja tässä punaisessa nojatuolissa on perheen äidin neulontapaikka. Ihanasti takan ja ikkunoiden äärellä - kelpaisi minullekin!P.s. Nämäkin kuvat löydät jo Pinterestista!


******************************************


Sisustusliike LaFilian ja Mäntsälän Kukan myymälöissä on käynnissä 1.-18.12.2016 äänestys kolmen sommitelman kesken. Tule, äänestä ja osallistu arvontaan, jossa palkintona kaksi jouluista tuotelahjaa kera kukka-asetelman.

LaFilia: Keskuskatu 5, Mäntsälä

Mäntsälän Kukka: Sälinkääntie 2, Mäntsälä


2 kommenttia:

  1. Kiitos kivasta postauksesta. Olipa mielenkiintoinen katsella ja lukea 50-luvun talosta. Itse kun olen asunut lapsuuden sellaisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä rintamamiestaloissa on vastustamatonta talojen kertoma tarina vuosikymmenien takaa. Nostan suuresti hattua tämän kodin perheelle, joka suurella työllä on palauttanut taloa alkuperäiseen loistoonsa, talon historiaa ja aikakautta kunnioittaen! <3

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...