perjantai 16. joulukuuta 2016

Keittiön suunnittelun seuraava vaihe - vaikeita valintoja, apua! :)

Tulevan viikonlopun puuhiin olen kirjannut ylös monenlaista kyläilyä ja jouluista touhua, mutta yksi tehtävä on ylitse kaikkien, ja se liittyy raksaan; tulevan keittiömme tuotelistojen ja pohja- ja mittapiirrosten tarkistus!Saimme hetki sitten Noblessa -keittiöiltä tilausvahvistuksen, 3D-kuvat keittiöstä, sekä tuotelistat vielä kertaalleen läpikäytäväksi. Ei ihan mikään pieni ja nopea homma, jonka voisi toisellä kädellä hoitaa tässä lapsiperheen arjen vauhdissa!

...Tai ainakaan, jos on tällainen pikkutarkka pilkunviilaaja... ;)


Onneksi meillä on kaksi paria silmiä näitä kuvia ja numeroita tarkistamassa, ja molemmilla kokemusta tällaisista keittiötilauksien tekemisistä. Mikä toiselta saattaa unohtua tai jäädä huomaamatta, todennäköisesti pistää toisen tarkistajan silmään.

Valokuvia ja ajatuksia keittiöstä löydät myös aiemmasta postauksesta täältä; KLIK!

Nyt, kun olen noita keittiön 'naamakuvia' katsellut, on muutama juttu jäänyt vielä mietityttämään....


Esimerkiksi tuo avohyllykkö tuossa ikkunan alle tulevan tason päädyssä. Hyllykkö tulee tarpeeseen, mutta lisäsin listalle tarkistettavaksi, miten tuo hyllykön sivuseinä tulee asettumaan kaapistojen ovien kanssa samaan linjaan. Pelkona minulla on, että hyllykkö ei asetu luontevasti vetokaappirivistön jatkoksi, vaan näyttää irtonaiselle palaselle, joka on 'heitetty' tason päätyyn.

Toinen on tuo saarekkeen aamiaispäädyn pituus. Kuvissa se näyttää pidemmälle, kuin olimme ajatelleet, joten sitäkin vielä ehkä mietittävä.

Tuo mikron alle jäänyt avohyllytila onkin jo sovittu suljettavaksi peitelevyllä. Aivan turha lokerikko, jonne tulisi vain heitettyä 'säilytykseen' kaikkea pientä rojua ja paperia, mitä keittiössä saattaisi lojua!


Yksi mahtava juttu, jota emme olleet itse osanneet edes ajatella, mutta Noblessa -keittiöiden edustaja meille ehdotti, oli tuon ikkunan alle tulevan tason toteuttaminen normaalia syvempänä. Perinteisen 60cm syvän tason sijaan kaapiston päälle tulee ~78cm syvä taso. Näin ollen työskentelytila lisääntyy, sekä pesualtaan ja seinän väliin jää runsaammin tilaa, esimerkiksi ikkunan ääreen asetettaville yrteille ruukkuineen!

Olemme alustavasti sopineet toimituksen keittiölle toukokuulle 2017, mutta katsotaan elääkö aikataulu... Sormet ristissä ettei, sillä kovasti toivomme pääsevämme muuttamaan uuteen kotiin ennen syksyllä 2017 koulujen alkamista! :)

...Tosin eipä muutto juuri mitenkään vaikuta isomman pojan koulumatkoihin, sillä muutamme saman kylän sisällä, noin kilometrin säteellä. Mutta jotenkin tuo pojan kolmannen lukuvuoden aloitus tuntuu mukavalle hetkelle myös päästä aloittamaan arki kesälomien jälkeen ihan ikiomassa kodissa. :)

Tammikuulle olinkin alustavasti sopinut uutta tapaamista keittiöfirman tiloissa, jolloin käymme tarkemmin läpi, mitä kaapistojen sisälle halutaan laittaa. Ainakin esiin vedettäviä laatikostoja noihin korkeisiin, kuiva-aineille tarkoitettuihin kaappeihin, ja roska-astioistakin minulla on melko selkeä ajatus. Nurkkaan tuleva karusellihylly kattiloille on jo valittuna, ja kirjattuna tuotelistaan.

Tuohon samaan keittiötarjoukseen otimme mukaan myös kodinhoitohuoneen ja saunatilojen pukuhuoneen kalusteet - ja nuo vaativatkin vielä etulevyn mallin valinnan.

Ajatukseni kodinhoitohuoneen sisustuksesta ja moodboardin löydät täältä; KLIK!
Pesu- ja pukuhuonetilojen laatoista löydät lisää täältä; KLIK!


Tai noh, kodinhoitohuoneeseen löysin Noblessan valikoimasta jo täydellisen, vaalean puun sävyisen mallin, mutta olen nyt kahden vaiheilla, tahtoisinko pukuhuoneeseen valkoiset vai tuon vaalean puun sävyiset ovet.

Nuo tilat ovat toisaalta vierekkäiset, joten sama etulevy yhdistäisi tiloja, ja onhan puun sävy aina pehmeämpi ja lämpimämpi valinta. Kodinhoitohuoneeseen ja pukuhuoneeseen on tulossa erilaiset lattialaatat, jotka tosin ovat samansävyiset, eli periaatteessa olisi luontevaa, että kaapistotkin olisivat samanlaiset...

Hankalaa...


Kauhean haastavaa tämä pienten yksityiskohtien päättäminen - isossa kuviossa oli helppoa valita keittiöfirma, josta kalusteet päätettiin tilata, ja ne kaapistojen sijainnit ja leveydet sekä pintojen ulkonäkö, mutta mitä tarkemmalle tasolle keittiön (ja noiden kodinhoito- ja pukuhuonetilojen) suunnittelussa mennään, sitä enemmän minua alkaa jännittämään.

Mitä jos jokin näyttää paperilla hyvälle, mutta todellisuudessa ei vain toimikaan? 
Tai jos unohdan jotain olennaista?
Tai yksittäisinä materiaalinäytteinä kaikki sopii kauniisti yhteen, mutta valmiissa tilassa isoina pintoina kaikki ei täsmääkään?

Miehen mielestä taidan olla melkein hysteerisen tarkka esimerkiksi harmaiden sävyistä. :) Jokin laattamalli sävy onkin liian sininen, toinen punertava, kolmas keltaiseen taittuva. Että kanna sitten niitä laattanäytteitä aina autossa, jotta pääset vertaamaan rinnakkain esimerkiksi keittiön kaapistojen sävyihin... ;)

4 kommenttia:

 1. EI ole helppoa ei päättää onko hyvä ja toimiiko keittiö sitten jne. Itselle tuli heti mieleen tuon ikkunan alla olevan tason syvyys, jos se on kovin leveä/syvä saatko ikkunan auki ilman tuolia tai kiipeämistä tasolle? Ja tuo aamiaispöydän sivun levyys, entä jos se on pituussuunnan mukainen saa jakkarat kivasti alle? Ja tuo avohyllykkö, entä jos sen kaikki sivut on auki,silloin se ehkä sopii paremmin että tuo yksi sivukin joka nyt kiinni on avoin? Ja mikron alle, laittaisin pienen vetolaatikon,silä nitä papereitakin tarvii,siellä olisi sitten ne muistiinpanolaput ja kynät,laskutkin kätevästi :) Toivottvasti löydät kivat ratkaisut ja kyllä tuo hyvälle näyttääkin :) Iloa hankintoihin ja rakentamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos kommenteista!! Monta hyvää huomiota, jotka otinkin jo miehenkin kanssa puheeksi! :) Välillä tarvitsee uusia silmäpareja katselemaan, kun itse tulee sokeaksi yksityiskohdille, kun niitä liian läheltä katselee.

   Poista
 2. Joo-o, muusta en osaa sanoa, mutta meillähän on yksi avohylly keittiössä. Se on juuri kaapiston päädyssä, ja Mariskooleja siinä säilytän. Jos nyt suunnittelisin keittiötä, en huolisi yhtään avohyllyä. Pölyä ja rasvaa, sitä tuollaiseen hyllyyn kertyy, vaikka kauniit esineet siinä pääsevätkin esille...On käynyt mielessä oven hankkiminen, mutta a) luultavasti keittiönovet ovat kellastuneet vuosien saatossa b) En ole varma, onko tuolle leveydelle ovea saatavilla...:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä olen kanssa alkanut tuota avohyllykköä nyt uudelleen miettimään... Että onko sittenkään edes tarpeellinen... Me ollaan miehen kanssa muutenkin niin mahdottoman kovia hamstraamaan kaikkea turhaa, sekä huonoja pyyhkimään pölyjä, joten voi olla tuhoon tuomittu idea heti alkujaankin... :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...