perjantai 2. joulukuuta 2016

Kolme erilaista kotia - Kaupunkikoti [LaFilia & Mäntsälän Kukka -joulukampanja]


*Yhteistyössä LaFilia ja Mäntsälän Kukka


Eilen käynnistettiin sisustuskauppa LaFilian ja Mäntsälän Kukan toteutettu yhteistyökampanja, jossa LaFilian valikoimista löytyvään Ib Laursenin maljakkoon loi Mäntsälän Kukan floristi upeat asetelmat - jokaiseen kolmeen valokuvattuun kotiin erilaisen, asukkaansa näköisen kokonaisuuden. Kaikki kilpailuasetelmat näet täältä; KLIK!

**Tarkemmat osallistumisohjeet äänestämiseen ja äänestäneiden kesken suoritettavaan arvontaan löytyvät tämän postauksen lopusta.

Olen valokuvannut myös jokaisen kauniin ja niin erilaisen kodin asetelmien ympäriltä; tänään tutustumme yhden hengen seesteiseen kaupunkikotiin Lahdessa, huomenna vuorossa viisihenkisen perheen värikäs rintamamiestalo Mäntsälässä ja sunnuntaina esittelen kolmihenkisen perheen mustavalkea, kodikkaan puurivitalokodin Helsingin Puistolassa.


Tämä ensimmäinen koti onkin monelle lukijalle jo entuudestaan tuttu; täällä nimittäin asuu paras ystäväni. :)

Kodikas, rauhallinen ja tunnelmallinen kaupunkikoti muodostuu olohuoneesta, keittiöstä, alkovesta ja kylpyhuoneesta. Jopa vaatehuone löytyy asunnosta!


Koti on yhdistelmä käsitöitä, vintagea ja retroa, mutta harmonisella otteella. Pohjan kauniille sisustukselle antavat olohuoneen ja alkovin harmaat pinnat, ja keittiössä lämmin ruskea.

Tässä kodissa sisustetaan harkiten; huonekalut ovat pääosin kierrätettyjä, osa perintönä saatuja. Osa jopa ystävien perintökalleuksia, kuten yllä olevassa valokuvassa valkoinen nojatuoli; sen on minun äitini tädiltään perinnöksi saanut, ja ikuisuuslainassa ystävälläni.

Huonekalujen, kodintekstiilien ja piensisustusesineiden yhteishuoltajuus onkin yksi tämän ystävyytemme suola. ;)


Talon asukas on käsitöiden ystävä, ja taitava loihtimaan vaikka palmikkoneuletyynyt muutamassa illassa. Tai vaikka kunkin sensongin sisustukseen sopivin värein viltin isoäidin ruuduista!


Sisustaminen on kerroksellisuutta, ja iloa tuottavien esineiden löytämistä. Kotoilu on tässä kodissa arvossaan, joten olohuoneeseenkin on muotoutunut useita mukavia nurkkauksia, joihin käpertyä lueskelemaan, neulomaan tai vaikka kahvittelemaan ystävien kanssa.


Tälle ikkunalaudalle asettui kampanjan asetelman luontevasti.  Taustalla talvisen metallinen 'Sodankylä' -kyltti, jonka eräs ystäväni on pyynnöstäni lahjaksi valmistanut, seuranaan Iittalan kivi-kynttilälyhdyt ja ystäväni askartelemat pehmoiset lankapallerot jämälangoista.


Tässä asetelmassa on käytetty oksaruusua, eustomaa ja eucalyptuksen oksaa.

Kauniin hempeä, ja pehmeästi laskeutuva asetelma.


Vanha pöytälamppu sai ystäväni käsissä uuden, valkean maalipinnan. Kuluneet limonadilaatikot ovat välillä piilottaneet sisälleen cd-levyjä, ja nyt niistä muodostui ryhdikäs yöpöytä alkoviin.

Family -tyyny on yhteisen ystävämme painama, ja samanlaisen olen minäkin lahjaksi saanut eräänä jouluna. Violetti neuleviltti on kodin asukkaan virkkaama.


Keittiöstä aukeaa maisema keskustassa sijaitsevan kodin rauhalliselle sisäpihalle, jossa omatkin lapseni ovat vuosien aikana useat kerrat leikkineet.

Ikkunan ylle avohyllylle on kertynyt kirpputorilöytöinä ja lahjoina ystäviltä melkoinen kokoelma maatuskoja - taitaa sinne yksi kiinalainenkin puunukkekin mahtua luontevasti joukkoon. :)


Keittiön seinät maalattiin muuton yhteydessä noin seitsemän vuotta sitten harmaiksi, mutta pitkään etsitty, täydellinen ruskean sävy löytyi lopulta lempimukista. Mukin kanssa sitten paikalliseen rautakauppaan vei tie värikarttoja selaamaan... :)

Inspiraation voi tulla yllättävältäkin taholta!


Ikkunalaudalle on muodostunut asetelma pikkuisista esineistä, kuten vanhoista vaa'an punnuksista, ja valkoisista ja kuluneen ruskeista ruukuista kasveineen.

Sisäpihan ikkunasta tulvii valoa keittiöön, ja pitää huonekasvit ikkunalaudalla tyytyväisenä. Osa syynä kasvien menestykseen saattaa olla myös perintötietona saatu kasteluvinkki mummolta; kahvinkeiton jälkeen valutetaan vielä kannullinen kylmää vettä purujen läpi, ja hetken aikaa veden seisottua kastellaan kasvit ja kukkaset tuolla laimealla kahvivedellä.


Käsityöläisyys ja vanhojen esineiden, sekä historian kunnioitus, ja ripaukset raikkaita värejä ovat punaisena lankana läpi asunnon. Harmoninen, rauhallinen, mutta silti hauskoja pieniä yksityiskohtia täynnä.


Toimme kokeeksi valokuvatessa asetelman myös keittiön pirtinpöydälle - ja upeastihan sekä maljakko, että kukka-asetelma sopivat ruskan ja valkoisen sävyihin.

Olohuoneen ikkunalla sommitelman tunnelma oli raikas ja keveä, keittiössä asetelmasta tuli heti romanttisempi ja herkkä.


Pyysin ystävääni sommittelemaan asetelman keittiöön siten, miten hän laittaisi sen talvisesti - tai jopa jouluisesti - esille.

Pian pöydälle ilmestyi talvinen sommitelma, jossa asetelma sai vielä hieman erilaisen tunnelman ympärille nostettujen sarvien ja olkitähtien sylissä.
******************************************


Sisustusliike LaFilian ja Mäntsälän Kukan myymälöissä on käynnissä 1.-18.12.2016 äänestys kolmen sommitelman kesken. Tule, äänestä ja osallistu arvontaan, jossa palkintona kaksi jouluista tuotelahjaa kera kukka-asetelman.

LaFilia: Keskuskatu 5, Mäntsälä

Mäntsälän Kukka: Sälinkääntie 2, Mäntsälä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...