maanantai 7. joulukuuta 2015

Perinteeksi muodostunut viikonlopun mittainen pikkujoulujuhlinta

Olen onnekas ihminen, sillä maailman paras ystäväni on myös molempien poikieni yksi kummitädeistä. Olemme tunteneet vuodesta 2001, kun aikoinaan muutin Lahteen opiskelemaan - asuimme ensimmäisen puolisen vuotta samassa soluasunnossa, jossa tutustuimme.

Vuosien varrella kämppäkavereista tuli kavereita, sitten ystäviä, ja jossain vaiheessa sydänystävyys kasvoi lopulta sisaruudeksi. Oman siskoni kanssa meillä on ikäeroa parisenkymmentä vuotta (olen iltatähti), joten olen aina kaivannut sellaista jokapäiväistä, arjessa läheistä sisaruussuhdetta, jollainen usealla ystävälläni oli nuoruudessamme siskojen ja veljien kanssa.

Ystäväni on myös pojilleni, varsinkin isommalle, kuin toinen äiti. Hän on ollut iso osa poikienkin elämää, tuki ja turva, ja se hauska 'maailman paras kummi'. jonka kanssa isompi poika sopii itse yökyläilyjä, joka antaa vielä lisää vauhtia keinussa, kun äiti peittää jo silmänsä vieressä peloissaan, halaa niin, että jalat pettävät alta, ja jonka kanssa vietetään pyjamapartyja, joihin äitikin välillä saa osallistua. :)

Meille on jo muodostunut perinteeksi viikonlopun mittainen pikkujoulujen juhlinta - ja sellaista vietettiin taas menneenä viikonloppuna. Ohjelmisto juhlinnalle on jo klassikko; paljon herkuttelua, piparkakkutalojen rakennusta, joulukuusen koristelua, glögiä, pipareita, kummin kainalossa nukkumista vierashuoneessa - sisältää paljon sipisipi -juttuja, joita ei äidin korviin kerrota - joulun ensimmäiset pikkuiset paketit, joulumusiikin kuuntelua ja elokuvailta sipseineen! :)
Tänäkin vuonna piparkakkutalojen suunnittelun, rakentamisen ja koristelun lähtökohtana oli saada upotettua niihin mahdollisimman paljon karkkia isommalle pojalle herkuteltavaksi joulun välipäiville, kun piparkakkutalot muuttuvat koristeista syötäviksi herkuiksi! :)
Psssst: Viime vuoden piparkakkutaloprojekteista voit käydä lukemassa TÄÄLTÄ.

Viime vuonna omasta piparkakkutalostani jäi puuttumaan vahingossa katto, joten tänä vuonna olin fiksumpi ja tein osien kaavat etukäteen - JA kyhäsin pienoismallin, jolla vielä testasin, etten ollut unohtanut mitään! :D ...Oman elämänsä Projektipäällikkö.... ;)
Ja kuten aiemminkin, isompi poika suunnitteli ja toteutti oman piparkakkutalonsa kummin kanssa, ja tämä äiti taas haali ihan liian pikkutarkan näperreltävän itsekseen... :D Onneksi mies tuli jossain vaiheessa minut pelastamaan katon kiinnittämiseltä, kun toiset olivat jo omansa saaneet valmiiksi - mies rakensi minulle pahvista tellingit, joiden päällä kattopalat lepäsivät ja kuivuivat itsekseen! <3

Mutta tässäpä iso kuvakooste kauniista taloista - ensin poika & kummi -kokoonpanon luomus ja lopussa oma näpertelyni:

Poika & Kummi:


Satu:P.s. Nämäkin kuvat löytyvät jo Pinterestista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...