sunnuntai 20. joulukuuta 2015

DIY: Mustat kynttilänjalat kirpputorilöydöistä

Tänä talvena olen viihtynyt hyvin tuolla autotallin hämärässä; omissa oloissani, spraymaalin kanssa puuhastelemassa...

Olenkin jo aiemmin postannut, kuinka olen maalannut lasipurkeihin mustia kansia. Samalla vauhdilla kaivoin varastosta esille ison kasan erilaisia puisia kynttilänjalkoja, joita olen haalinut kasaan vuosien ajan kirputoreilta. Kallein on tainnut maksaa pari euroa, loput jopa muutamilla kymmenillä centeillä!
En ole aiemmin kuitenkaan saanut aikaiseksi maalata niitä, vaan ne ovat odotelleen laatikossa sopivaa aikaa. Osa näistä oli edelleen puunvärisiä, osa erisävyisiä valkoisia. Yksi oli punainen, toinen musta, osa mattapintaisia, osa korkeakiiltoisia. Sellaisenaan melkoinen sekameteli...!

Hioin kevyesti ja pohjamaalasin kynttilänjalat harmaalla spraypohjamaalilla, jonka jälkeen käsittelin ne mattamustalla spraymaalilla.

HUOM! Ennen maalaamista tarkistathan, että maali on puupinnalle sopivaa!
Nostin kynttilät makuuhuoneen vanhan senkin päälle odottelemaan, sekä kynttilöiden ostamista, että lopullisen paikkansa löytämistä.

Ei sillä, etteivätkö nämä sopisi kauniisti musta/valko/harmaaseen makuuhuoneeseemme, mutta en tahtoisi nostaa noita tauluja pois nykyiseltä paikaltaan, ja taulujen kanssa yhdessä kokonaisuus on melko levoton - liikaa kaikkea!
Tahtosin myös näiden alle löytää sopivan mustan tarjottimen. Tai noh, värillähän ei ole väliä, kun olen tuon mattamustan spraymaalin löytänyt... ;)

Villi ajatus olisikin maalata samalla mustalla pyöreä tarjotin näiden alle, ja kiinnittää kynttilänjalat kuumaliimalla tarjottimeen kauniiksi asetelmaksi. Näin kokonaisuutta olisi helppo nostella ja siirrellä tarpeen mukaan vaikka huoneestakin toiseen.

Tosin tuohon asetelmaan käyttäisin ehkä vain nuo ohuemmat, pitkävartiset kynttilänjalat ja jättäisin tukevat yksittäin käytettäviksi.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniit kynttilänjalat olet saanut aikaiseksi. Pienilläkin asioilla saa kaikkea kivaa aikaiseksi. Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhtenäinen maali teki ihmeitä... ;) Toivotaan, että löydän näille pian arvoisensa paikan!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...