torstai 1. lokakuuta 2015

Rakkaudesta Marimekkoon

Keittiön valkoisella ruokapöydällä oli ehtinyt koko kevään ja kesän lojumaan värikäs, kudottu kaitaliina - sellainen räsymatto -henkinen. Ja se sopikin kauniisti kesän kattauksiin, mutta näin syksyä kohti, kun ulkonakin hämärtää ja kynttilöitä ryhdytään kaivamaan esille, kaipaa pöydälle jotain muuta kuin raikkaita vaaleita sinisiä ja keltaisia...

Piipahdin päivänä eräänä anoppilassa kahvilla ja siellä sisustushurrikaani oli pyöräyttänyt keittiön uusiksi ruokapöytää myöten! Uudella valkoisella pöydällä oli kauniin punaiset, pyöreät, tabletit, joihin pienin poika ihastui välittömästi ja iski hampaansa yhden sellaisen reunaan tukevasti kiinni. :)
Siitä se ajatus sitten lähti; kaapista löytyi taas pitkän tauon jälkeen esille mustat Ikeasta aikoinaan hankitut tabletit, joita olen tainnut viimeksi käyttää Lahden asunnossani - tuon kodin kuviin pääsetkin tästä: KLIK.
Otinkin heti muutamia kuvia sekä tableteista, että lempiastioistani, kun odottelimme vieraita lettukesteille. :)
Rakastan Marimekon astioita ja olenkin jo useamman vuoden keräillyt noita kahvikuppeja ja -mukeja - ne myös sopivat kauniisti yhteen noiden Arabian KoKo -lautasten kanssa! :) Harvoin muuten ostan tällaisien kestävien sarjojen astioita useampia kappaleita kerrallaan, vaan enemmänkin palkinnoksi tai lahjaksi itselleni yksitellen; vaikka hyvin mennyttä projektia olen saattanut juhlistaa uudella Marimekon Siirtolapuutarha- tai Iittalan Taikametsä -mukilla.
Olenkin naureskellut, että noinko rakkaus Marimekkoon syntyy suomalaiselle luonnostaan iän myötä, sillä aiemmin en voinut ymmärtää, miksi kukaan ripusti Marimekon verhot ikkunoihinsa. Tai ehkä se oli vain vastahankaa Unikon kanssa, sillä nämä uudemmat, nuorekkaammat ja graafisemmat Marimekot veivät sydämeni samantien! ;)
*Lautasliinat löytyivät muutama vuosi sitten Hemtexin valikoimasta - ostin samalla kertaa monen monta pakettia.... :)
Omassa käytössä ovat ahkerasti nuo isommat mukit, sillä kahvia menee monen monta kupillista, ellei jopa pannullista päivässä. Pienemmät ja sirommat kahvikupit ovat myös keräilylistalla, ja ne nousevat kahvipöytään lähinnä vanhempieni vieraillessa meillä - he ovat sitä ikäluokkaa, joka mielummin nauttii kupposen Juhla Mokkaa kauniista, sirosta 1dl tassillisesta kahvikupista, kuin valtavasta mukista. ;) 
Kaunis kattaus - parempi mieli! :) ...Ainakin näiden vauvakuukausien lyhyiden yöunien jälkeen iloa arkeen tuo vahva kahvi nätistä kupista! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...