tiistai 20. lokakuuta 2015

DIY: muistitaulu pyykkipojilla ja nastoilla

Sain mieheltäni tehtävänannon keksiä jokin muu keino pitää tärkeät liput ja laput esillä, kuin magneetit jääkaapin ovessa. Aina jääkaapilla käydessä paperit lentelevät pitkin lattioita ja magneetteja saa keräillä pikaisesti ylös pienimmän poikamme nopeilta käsiltä ulottumattomiin...

Hän jopa toi kaupasta puisia pyykkipoikia - ihan itse, pyytämättä! Tarve jonkin sortin muistitaululle oli siis suuri!

Jokusen viikon ajatuksen hauduttelu vielä vei + vähän tavallista pidemmät päiväunet pikkuiselta, mutta tällaisen sitten lopulta keksin:
Dymosin viiteen pyykkipoikaan sopivat tekstit ('muista', 'huomio', 'tee', 'älä unohda' ja 'tärkeää') ja kuumaliimasin taustapuolelle nastat:
Ja sitten vain painoin nastojen avulla pyykkipojat seinään sopivaksi ryhmäksi. Valmis! :) Aikaa meni sellaiset viisi minuuttia ihan maksimissaan ja tuli (ainakin) omaa silmää miellyttävä lopputulos. Ja pyykkipojat pysyvät muuten todella napakasti seinässä, vaikka lappusia useinkin vaihtaisi niistä roikkumaan.
Sopiva sijaintikin löytyi kotimme ainoan seinäkellon alta - siitä on helppo pojankin tarkistaa vaikka lukujärjestystä ja laskeskella, moneltako pitäisi olla aamutoimet valmiina, jos vaikka kahdeksaan pitäisi jo kouluun ehtiä... ;)
Vastaavanlaisen 'muistitaulun' voisi askarrella myös vaikka tänne työhuoneen seinälle, mutta vaikka sanoilla 'inspiraatio', 'ideoita', 'tunnelmakuvia', jne.

Tai miksei vaikka lasten valokuvia voisi ripustaa näin - pyykkipoikiin voisi tuolloin dymota vaikka kunkin kuvan valokuvaushetken tai lapsen iän kuvanottohetkellä.

...Näitähän voi askarrella vaikka pussillisen ja paketoida ystävälle pikkujoululahjaksi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...