lauantai 4. elokuuta 2018

Makuuhuoneen uusi vanha hattuhylly


Hakiessamme Ikeasta menneenä maanantaina uutta pöytää lastenhuoneeseen, katselin samalla innokkaasti - ja ehkä hieman jo epätoivoisena - hattuhyllyjä ja naulakoita.

Jo pidemmän aikaa olen jonkinmoisesta naulakosta haaveillut makuuhuoneeseemme sängyn yläpuolelle, mutta täydellistä ei ole tullut vastaan. Hetken jo mietin tuunaavani sellaisen itse pätkästä lautaa ja puutappeja!

Onni onnettomuudessa oli, että Ikea möi ei-oota erään naulakon kohdalla, jota myymälän puolella pidemmän aikaa ihmettelin, sillä eilen paikallisella Facebook -kirppiksellä tuli vastaan T Ä Y D E L L I N E N vanha naulakko hattuhyllyineen!


Tänään aamupäivällä sain miehen suostuteltua laittamaan hyllyn paikoilleen - ja mieskin myönsi, että nappivalinta: Vanhan talon henkeen sopii vanha naulakko!


Tämä kaunokainen maksoi 10€, eli ei todellakaan ollut hinnalla pilattu!

...Se Ikean naulakko olisi ollut huomattavasti hintavampi, eikä lainkaan yhtä suloinen...


Loppukesän aurinkoisiin ja helteisiin päiviin sopien nostin esille luonnonmateriaaleja ja -sävyjä; matkamuistohattu Bulgariasta, vanhat puuhelmet kirpputorilta, ukkini vanha Fazer -laatikko, jossa säilytän ukin tapaan suvun vanhoja valokuvia.

Kultaköynnös on eräs tämän kesän juurrutusprojektini; suuri kultaköynnös näytti alkukesästä nuupahtavan täysin, joten leikkasin siitä hyväkuntoiset latvarönsyt vesilasiin juuria kasvattamaan. Iloisin mielin totean, että suuri kultaköynnös tokeni ja kasvaa kovempaa kuin aiemmin ja hauska oppikokemus oli, että kultaköynnöksenkin voi kasvattaa pistokkaista!

Tuon My Room -kyltin olen tainnut joskus vuosia, vuosia, vuosia sitten ostaa Sokokselta ja vanha lampunvarjostimen kehikko on kirpputorilöytöjäni. Näitä varjostimia onkin jo reilu kymmenkunta odottamassa tuunausta valosarjaksi - ehkäpä talveksi tähän naulakkoon roikkumaan?


Talvella tuonne hattuhyllylle voi nostaa vaikka vanhoja lyhtyjä tai kirkkaita Kastehelmi -tuikkukippoja (led-)tuikuin tuomaan valoa pimeisiin iltoihin. Tai nostaa pinon lukemista odottavia kirjoja. Vanhaan lasipurkkiin valosarja kenties?

Yöt ovat täällä jo niin pimeitä, että syksyn voi todeta jo saapuneen. Eilen yhdentoista jälkeen illalla kipaisin pihalla hakemassa sinne unohtuneita tavaroita, enkä meinannut eteeni nähdä! Ei siis ihme, että kynttilät, lyhdyt, tuikut ja valosarjat pyörivät jo mielessä...


Kultaköynnöksestä on tullut yksi suosikkihuonekasveistani; helppohoitoinen ja vähään tyytyvä - pärjää siis hoidossani paremmin kuin muut!

Tähän hyllylle olisi sopinut kauniisti myös muratti, jollaista olen koettanut pitää hengissä useammankin kasvin verran useammassakin asunnossa, mutta luopunut jo toivosta. Jostain syystä muutaman viikon jälkeen kaikki murattini ovat tiputtaneet lehtensä ja kuivaneet kasaan.

Siispä paikan sai tämä kultaköynnös, joka ei kaipaa suoraa auringonvaloa, ja viihtyy näin ollen  makuuhuoneemme seinähyllyllä.

Epäsuoraa valoa kasvi toki valkoisella seinustalla ikkunan läheisyydessä saa, vaikka kesäaikaan kaihtimia pidetäänkin lähes jokaisessa huoneessa päiväaikaan kiinni.


Samaisesta epäsuorasta valosta nauttii myös rönsy amppelissa huoneen horminurkkauksessa.


Olen nyt löytänyt kirppiksiltä ja kuolinpesän myynneistä kolme vanhaa hattuhyllyllistä naulakkoa kotiimme; kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja tänne makuuhuoneeseen. Ja jokaisesta olen maksanut saman kymmenen euroa!

Mielestäni hyviä löytöjä kaikki - ja näyttävät sille, kuin olisivat aina tässä talossa ja juuri niillä paikoillaan olleet.


2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen naulakko, kävipä hyvä tuuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤️ Olen kyllä niin onnellinen tästä löydöstä! Joka ilta ihastelen (ja pakotan miehenkin ihastelemaan) sitä nukkumaan mennessä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...