torstai 8. maaliskuuta 2018

Vilukissan kotosalla vilttejä kesät talvet


Varhaiset huomenet taas täältä Mäntsälän maaseudulta!

Koetin jo eilen aamulla kirjoittaa muutaman sanasen blogiin, kun heräsin ulko-oven kolahdukseen miehen lähtiessä töihin, mutta pienempi herra päätti toisin noustessaan ylös jo hyvissä ajoin ennen aamukuutta...

Sinällään toki mukavampaa, että lapset heräävät itse ajoissa, ettei tarvitse arkiaamuina unisia muksuja hoputtaa pukemaan ja pieninkin ehtii vielä hetken leikkimään ennen hoitoon lähtöä. Mutta 05:45, vähän turhan aikaisin...


Kerroinkin sunnuntaina raidallisista Hemtex:in koristetyynyistä, jotka löysin paikallisen Citymarketin alennusmyynnistä. Noh, samaisella ostosreissulla mukaani tarttui myös pitkään haaveilemani sinisävyinen viltti - niin ollen alennuskorista!

Jo ennen vuoden vaihdetta kyseiseen vilttiin ihastuin, mutta tuolloin tuvassa oli vielä jouluisen punainen värimaailma; lattialla sohvan edustalla oli ystävältäni ikilainaan saatu punainen ryijymatto, eikä tuvassa ollut ainoatakaan sinistä elementtiä, johon tuo viltti olisi sävyiltään sopinut.


Joulun jälkeen viltti unohtui, mutta värimaailma tuvassamme vaihtui viileämmäksi - hieman keväisemmäksi; löysin varastosta muutoissa mukana kulkeneen sinisen räsymaton, jonka vieressä harmaan Ikean Ektorp -sohvankin sävy alkoi taittua hieman siniseen. Myös vaaleat vihreän sävyt tulivat keltaisen rinnalle tehosteväreiksi.

Ja kuin vahingossa tuvastamme oli tullut väreiltään täydellinen tuolle Hemtex:in viltille!


Myös viltin hinta oli alennuskorissa niin vastustamaton, ettei tarvinnut edes jäädä harkitsemaan - tai itselle perustelemaan - tätä hankintaa; 7 euroa!


Tuvassa, sohvan ja nojatuolin kupeessa, pitää mielestäni olla vilttejä ympäri vuoden. Olen melkoinen vilukissa, ja kesäisinkin yleensä liikun villasukissa kotosalla - ja nukun villasukissa ympäri vuoden! Sateisena kesäpäivänä palelen helposti ja silloin kaipaan vilttiä, johon kietoutua lämmittelemään.

Kevättä kohti kerään talviteloille pörröisen villaiset viltit sekä raskaat huovat, ja otan esiin puuvillaiset, 'kangasmaiset' vaihtoehdot. Tähän kategoriaan tuo uusin vilttilöytö sopii täydellisesti!


Nautin tästä ensimmäisestä keväästä Villa Kotirannassa niin suunnattomasti; vaikka olemmekin remontin aikana tässä vuosien varrella huomanneet, kuinka valoisa talo onkaan kesäisin etelään päin suuntautuvine ikkunoineen, on tuota kevätauringon valoa ilo tuvassa ihastella!

...Ensimmäistä kertaa ei kevätauringon valossa edes ärsytä pesemättömät ikkunat tai leijailevan pölyn esiintulo. ;)

Katsotaan muuttuuko ääni kellossa kesällä, jos oikein aurinkoiset kerrankin sattuu - joudumme nimittäin tuolloin pitämään kaihtimet ikkunoissa kiinni päivisin, ettei huonelämpö pääse nousemaan hellelukemiin...


Hih, ehdin juuri kirjoittaa, että ''Hei mahtavaa, kellokin on jo kohta 06:00 ja lapset nukkuvat edelleen'', kun kammarista huudettiin jo äitiä... :)

Tämähän meni siis kerrankin kuin Strömssöös; ehdin ottamaan ennen arkiaamun tohinoita pienen hiljaisen hetken yksin ja jakamaan teille nämä eiliseltä odotelleet valokuvat! ;)


Tsemppiä teille kaikille sinne myös viikon viimeisiin arkipäiviin!

Psssst, viikonloppuna on Raksa -messut Lahdessa - olethan sinäkin tulossa?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...