maanantai 12. maaliskuuta 2018

Viikonlopun Raksa -messuilta kuulumisia valokuvin


*Kaupallinen yhteistyö: Lahden Messut

Varhaiset huomenet - jälleen kerran! ...04:30 heräsin miehen herätyskelloon, joten mikä loistava lapsiperheen hiljainen hetki pysähtyä blogin äärellä. :)

Kävimme lauantaina tutustumassa miehen kanssa Lahdessa järjestettyihin Raksa -messuihin. Tuosta tapahtumasta on meille remonttivuosina tullut varsin tuttu, kun vuosittain olemme käyneet hakemassa messuilta ideoita, sekä ihan tarjouksia kulloinkin ajankohtaisille tuotteille ja/tai palveluille.

Tänä vuonna pyysimme tarjouksia kattoturvatuotteille ja ilmalämpöpumpulle.

Koetimme löytää järkevää ratkaisua myös aurinkopaneeleihin, mutta tällä kertaa kyseisiä yrityksiä oli paikalla viime vuosia vähemmän, mikä tuli pienenä yllätyksenä.

Ideoita ja inspiraatiota omaan kotiin löytyi taas sitäkin enemmän ja tänään luvassa onkin hieman enemmän valokuvia selattavaksi aamukahvia juodessa! ;)

Mustan rautakehikon yhdistäminen pehmeään puupintaan ja lasiin oli vahvasti esillä messujen keittiöosastolla - niin hyllyissä ja aputasoissa. Sama muotokieli ja värimaailma jatkui myös tilojen valaisimissa.

Tuo yläkuvan Keittiömaailman A la Carte -keittiön Bistro -malliston avohylly oli suosikkini - tällaista voisin käyttää keittiön ohessa myös vaikka olohuoneessa hyllykkönä!


Metallin ja puun yhdistelmää löytyi myös sisustusmyymälän puolelta. Näitä lehtikoreja olen aiemminkin ihastellut - muistaakseni Kärkkäisen valikoimastakin löytyy.


Melkein ostin tuon alla olevan valokuvan kirjasintaulun, mutta 'onneksi' oli mies mukana hoputtamassa... ;) Vastaavanlaista, mutta mustaa olen pidemmän aikaa jo etsinytkin.


Kalkkimaalit olivat vahvasti esillä messuilla; Suomen Luonnonmateriaalit Oy:n edustaja oli kaikkina kolmena messupäivänä kertomassa Vinkki -lavalla ekologisista savi- ja kalkkimaaleista, samoin kuin Colornova Oy:n edustaja Raksa -lavalla kalkkimaalaista. Myös Colornova Oy:n messuosastolla oli esittelyssä valtava valikoima mm. Rust-Oleum -maaleja.

...Kyseisellä osastolla oli myös mielettömän kauniilla väreillä maalattuja jakkaroita, joista en harmikseni saanut kunnollista valokuvaa napattua...


Laattauutuuksista jäi mieleen maanläheiset sävyt ja pinnat. Ei juurikaan räväköitä värejä tai puhdasta valkoista, vaan ruskean eri sävyjä, harmaita sekä pehmeää luonnonvalkoista.


Kävimme myös hetken seuraamassa Viherpalvelu Kotipihan ja Hollolan Rakennusbetoni ja -Elementti Oy:n esitystä pihakivien asentamisesta.

Tässäkin meille tulevina kesinä ajankohtainen aihe, sillä pihaan olisi tarkoitus asentaa kiveys talon ja omenapuiden väliselle piha-alueelle. Hieman olemme käyneet jo haaveilemassa erilaisia harmaita kivimalleja, jotka sopisivat vanhan talon pihaan, mutta veikkaan, että ehdimme tarttumaan tähän touhuun vasta aikaisintaan kesällä 2019.


Ehkä messupäivän paras löytö oli Siekkelin Puutyön rakentamaan kesähuoneeseen törmääminen; jos pihassa olisi ollut pohja jo valmiina, olisi tämä kyseinen messuosaston hirsirakenteinen piharakennus tainnut lähteä mukaamme!

Olemme suunnitelleet kesähuonetta, johon yhdistäisimme kesäkeittiön, pihan eteläreunaan ja tämä rakennus oli juuri sellainen, josta olemme haaveilleet. Paikkakin rakennukselle pihassa on valmiina ja pohjan teko aloitettu, mutta viime kesänä keskitimme energiamme itse talon valmiiksi saamiseen, joten kesähuoneen pohja jäi odottelemaan tätä tulevaa kesää.

Mutta vaikka tämä kyseinen rakennus ei tällä kertaa muuttanut meille, löysimme messuilta vihdoin oikean kontaktin piharakennuksen tilaamisen tullessa ajankohtaiseksi!


Myös pieniä ideoita kodin remonttiin ja tuunausprojekteihin tarttui mukaan, kuten tämä alle olevan kuvan pukuhuoneen penkki.

Meillä on kovassa mietinnässä ollut saunaosaston pukuhuoneen viimeistely ja sinne istumapaikan toteutustapa - tällainen yksinkertainen puupenkki sopisi vanhan talon pihasaunamaiseen tunnelmaan täydellisesti! Liiteristä taitaa vielä löytyä talosta remontin yhteydessä talteen otettua vanhaa puutavaraa, josta tällaisen penkin saisi rakennettua - ja samalla taas otettua palan talon omaa historiaa käyttöön muistuttamaan rakennuksen historiasta.


Kierrätyskeskus Patinan osastolta tarttui mukaan hauska DIY-idea kuivaustelineestä, joka oli tuunattu vanhasta pyöränrenkaan vanteesta ja heinäseipäästä!

Tällaisen voisin askarrella omaankin pihaan - tai tästä jalostettuna versiona tuli mieleen pelkästä vanteesta tehty riippuva versio pihan kuivaustelineeseen sukille ja muille pikkupyykeille.


Ja loppuun vielä hauskat pöydät, jotka löytyivät Vinkki -lavan edustalta - näiden ääreen pystyi hetkeksi pysähtymään kupposelle kahvia ja kuuntelemaan esitystä, jos ei malttanut istahtaa (kuten me).

Nappasin pöydistä kuvan talteen, sillä tällaisen aputason voisin ottaa kasvimaalle kupeeseen kesäisin! Tai vastaavasti tällaisilla rakenteilla voisi tehdä tasoeroja puutarhaan: alle kasvatuslaatikossa vaikka salaatit ja tasolle ruukuissa yrtit - tai köynnösmäisesti kasvavat herneet! :)


Olipa taas kerran mahtavat messut - ja ensi vuonna menemme ehdottomasti taas uudelleen! Taitaa Asuntomessujen ohella tämä Raksa -messu olla ainoa tapahtuma, johon saan myös mieheni helposti innostumaan lähtemään.

Ja huhtikuussa Lahdessa tapahtuu taas - kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin merkintä; Pihapiiri -messut 27.-29.4.2018!

....Pysykäähän kuulolla, sillä luvassa myös Pihapiiri -messuille lippupakettien arvontaa blogissa ja Villa Kotirannan Instassa! :)


Idearikasta alkavaa viikkoa kaikille!


2 kommenttia:

  1. Hauska tuo heinäseipäästä ja pyörän vanteesta tehty teline:) Ihana tuo viimeisen kuvan pöytä. Heti aloin itsekkin miettiä tuollaista pihalle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että inspiroiduit! :) Tuollainen pöytä olisi kyllä ihana askarrella kesäksi kasvimaan kupeeseen - omassakin mielessä pyörii ideoita, kuinka pöydän toteuttaisi niin, että sen saisi taiteltua talveksi varastoon.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...