lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kurkistus viherkasvien valtaamaan tupaamme


Mies nappasi hetki sitten pienemmän pojan mukaansa kyläilemään ystävälleen, ja isompi poika sai syntymäpäivänsä kunniaksi hieman ylimääräistä peliaikaa, joten ehdin hetken ihan ajatuksen kanssa pysähtymään tietokoneen ääreen. Harvinaista herkkua näin keskellä päivää - yleensä hiljaiset hetket blogin parissa ajoittuvat aikaan ennen auringonnousua... ;)

Kirjoitin eilen täällä blogissa, kuinka käytävän lipaston päällä majaillut kultaköynnös joutui etsimään uuden, valoisamman paikan. Vaikka köynnöksen pitikin periaatteessa tyytyä melko vähään, niin ilmeisesti tämä yksilö onkin vaativampi - eli tottunut aiemmassa kodissa valoisampaan paikkaan; lehdet alkoivat kellastua ja koko kasvin olemus jotenkin veltostua.

Tämä lahjaksi saatu kultaköynnös on sen verran kookas yksilö, ettei ihan minkä tahansa lipaston kulmalle sitä voinut nostaa. Oikean paikan löytyminen veikin hetken aikaa. Lopulta nostin kasvin ruukkuineen ja suojakoreineen tuvan päätyseinälle vanhan panoslaatikon päälle.


Nyt on ainakin valoisa paikka, sillä aivan vieressä ovat etelään antavat tuvan suuret ikkunat!

Nostin pisimmän varren kohoamaan kohti seinäkelloa, ja nyt tätä tekstiä kirjoittaessa kävin itse asiassa nostamassa vielä toisenkin oksan samoille kannakkeille.

Ihana tuo valkoisen, mustan ja vihreän yhdistelmä!


Tuvasta olen vähitellen kerännyt pois jo kaikki talviset elementit, kuten villaiset viltit, kynttilät ja lyhdyt. Keräsin myös kukkapöydän alle talvella kertyneitä koristeruukkuja kaappiin ja lasiset tuikkukipot sohvapöydältä piiloon.

Mitä kirkkaammin aurinko tupaan paistaa, sitä tyhjemmäksi tavarasta tahdon pinnat ja nurkat! 

Tuon harmaa lankkulattia hohtaa valoa kauniisti tuoden tupaan lisää tilan tuntua ja avaruutta.

...Tavarasta tyhjennetyllä lattialla on myös tilaa pölypalleroidenkin telmiä....! :) Vaaleanharmaan lattian haittapuolena tuo jatkuva imuroinnin tarve - yksikään pölyhahtuva ja murunen ei jää huomaamatta!


Bonokin myhäilee tyytyväisenä keväisen auringon lämmittämässä tuvassa. Kisunen köllötteli talvipakkasilla aina tuolla keinun alla pönttöuunin lämmössä, mutta nyt auringonpaisteen lisäännyttyä on tuosta rahista ikkunan äärellä tullut uusi lempipaikka.

Aurinko lämmittääkin tupaa melkoisesti, eikä pönttöuunia ole hetkeen tarvinnut sytytellä. Parhaimmillaan sisälämpö tuvassa aamupäivän paisteessa on noussut ~20 asteesta lähes 25 asteeseeen! Nyt näin keväällä tuo ei vielä haittaa ja kaihtimet avataan koko päiväksi, mutta kesää kohti tilanne menee varmasti päinvastaiseksi ja liikaa lämpöä torjutaan sulkemalla kaihtimet auringon noustua.


Kisun ohella huonekasvit nauttivat tästä keväisestä valoilmiöstä! Varsinkin isomman pojan appelsiinipuut innostuivat oikein todenteolla, kun vaihdoin niille mullatkin; jokaisesta oksanhaarasta puskee nyt uutta vartta ja lehteä!

Tuo puulaatikko kukkatasona on muuten mahtava apuväline piilottamaan näkyville; sisällä odottelevat ensi talvea joulukuusen koristeet! :)


Kevensin myös kukkapöydän ilmettä tuomalla lisää valkoisia yksityiskohtia; esimerkiksi isäni kiinanruususta juurrutettu taimi sai ympärilleen valkoisen puulaatikon, jonka ostin paikallisen Facebook -kirppiksen kautta kolmella eurolla.

Tuo 'Enjoy your beautiful life' -kangaspussi on löytö parin vuoden takaa Lahden Finnmarin myymälästä ja se sopii materiaalinsa puolesta loistavasti huonekasvin suojaruukuksi. Tosin laitoin ruukun alle vielä lautasen tuonne pussukan pohjalle varmuuden vuoksi.


Tähän Bonon myhäilyyn on hyvä lopetella tänään. :)

Suljen nyt koneen ja alan valmistautua isomman pojan kanssa vietettävään äiti-poika -päivään. Syntymäpäivän kunniaksi ajattelimme mennä kahdestaan ulos syömään ja sitten leffaan, ja jos vielä aikaa jää, niin ehkä piipahtamaan molempien suosikkiliikkeeseen, jossa voisi kuluttaa vaikka useammankin tunnin; kirjakauppaan! :)


Aurinkoista lauantaita kaikille - nyt nauttimaan upeasta kevätsäästä!2 kommenttia:

  1. Komeita viherkasveja sinulla. Itselle kans tullut joku hinku näin kevään korvalla, että pitäisi vihreää ja elävää saada kotiin. Banaanipuu kasvaa, mutta muuten on aika vähäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooo, en ole koskaan törmännyt banaanipuuhun! Wau! Onko hankala kasvattaa Suomessa sisätiloissa? Mistä olet sellaisen löytänyt - saako siis ihan jostain kukkakaupasta ja esim. Plantagenista? :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...