maanantai 4. joulukuuta 2017

Huippumehevä adventtisunnuntain sahramikakku [**Arvonnan voittaja**]



*Kaupallinen yhteistyö, Kustannus-Mäkelä


Eilen, ensimmäisen adventtisunnuntain kunniaksi, vietin rauhallisen aamupäivän leipoen - melko harvinainen hetki tässä talossa, sillä yleensä mieheni hoitaa perheemme leipomiset.


Inspiroiduin kuitenkin tarttumaan jauhoastiaan ja sähkövatkaimeen Kustannus-Mäkelältä saamani ihana jouluisen Leila Lindholmin Leilan makea joulu -kirjan reseptejä tutkittuani - tai paremminkin leivonnaisista otettuja upeita valokuvia ihasteltuani. ;)


Ensimmäiseksi kokeiltavaksi reseptiksi valikoitui Huippumehevä sahramikakku.

En ollut koskaan aikaisemmin leiponut mitään sahramia käyttäen, joten en juurikaan tiennyt mitä odottaa - edes kakun maulta...!

...Voin paljastaa, että maku on muuten vallan mainio... ;)


Jouluisen leivontatuokioni kruunasivat kaikki kauniit leivonta-astiat sekä kuiva-aineiden säilytyspurkit. Tai pitäisikö sanoa, että nuo kauniit elementit tekevät leipomisesta minulle mielekkään tuokion - tuovat sitä paljon kaivattua kauneutta arkeen.

En tykkää lainkaan muovisista kulhoista tai mittakipoista, metallisetkin ovat vähän kiikun kaakun rajoilla. Taikinat alustan keraamisessa Kermansaven kulhossa, jonka olen ostanut omaan kotiini joskun yli kymmenen vuotta sitten, ja raaka-aineet mittaan vanhoilla kahvikupeilla oman Aili-mummoni tapaan.


Tuollaisen perinteisen kahvikupin kanssa mittaaminen on helppoa - nämä kupposet kun ovat 1dl vetoisia. Eli raaka-ainetta otetaan kuppiin saman verran, kuin kahvia siihen kaataisi.


Sahrami toi taikinaan upean keltaisen värin!

Reseptissä ohjeistettiin käyttämään luomumunia, mutta korvasin luomun oman kotikanalamme munilla. Luomuksi niitä ei valitettavasti voi sanoa, sillä kanat syövät appeen ohella rehua, joka ei ole luomua. Mutta vaikka eivät täysin luomua olekaan, oli silti ilo huomata, kuinka nopeasti oman kanalan munat vaahtoutuivat sokerin kanssa todella kuohkeaksi! Kaupan kananmunia saa vatkata paljon kauemmin...


Harmittelin taikinaa vuokaan kaataessa, etten ostanut muutama viikko sitten kirpputorilla näkemääni vanhaa kakkuvuokaa, joka oli todella kauniin muotoinen... Olisi sopinut tälle kakulle täydellisesti! Tästä viisastuneena kiertelen jatkossa kirpputorit taas hieman valppaampana, sillä joulupöydän leipomuksia varten hakusessa nyt nostalgisempi vuoka.

Onneksi kaapista löytyi kuitenkin eilen tämä uudehko vuoka - pakko tunnustaa, etten ole kovin montaa kertaa sitä vielä käyttänyt.


Anopilta muutama vuosi sitten saamani metallinen tarjoiluastia sopii kauniisti kuivakakulle. Joulun jälkiruokapöytään tuohon kakun ympärille tulee tarjolle vielä pikkuleipiä täysi kierros!

Hieman paremmin olisin voinut vuokan voidella, näin jälkiviisaana totean, sillä hieman takertui kakkuni vuokaan. Mutta kerros tomusokeria piilottaa pienet kauneusvirheet - ja maku on se tärkein! :)

Tällaisen epäpätevän kotileipurin tekemäksi olen kyllä melkoisen tyytyväinen lopputulokseen; niin kakun ulkonäköön kuin herkulliseen makuunkin!


Tämä sahramikakku valikoitui joulumme jälkiruokalistalle, samoin kuin Leilan reseptikirjasta löytyneet Puolukkamaustekakku ja Maukas suklaa sahramikranssi.

Kiitos muuten teille kaikille kertomistanne jouluherkuista - en valitettavasti ehtinyt käydä kommentoimassa aivan kaikkiin viesteihinne, mutta luin ne kaikki ajatuksella läpi - niiden joukosta löytyi monia tuttuja ja vähemmän tuttuja ruokia, juomia ja herkkuja.

Itse asiassa teidän inspiroimana aloitimme miehen kanssa jo listaamaan tulevan joulun ruokalistaa - ja sinne nousi joitakin teidänkin ehdottamianne herkkuja, joita aikaisemmin ei kodissamme ole nähty, kuten luumurahka.


Mutta sitten päivän aiheeseen, joka varmasti kiinnostaa teitä kaikkia; Leilan makea joulu -kirjan arvontaan! :)

Arvontaan osallistui varmasti ennätysmäärä lukijoita, ja arvontalipukkeita sain kirjoittaa oikein urakalla - kiitos teille kaikille osallistuneille!

Pienempi poika toimi näin aamusella hieman unisena onnettarena, ja kaivoi arpakulhosta lippusen, jossa luki....

...A_nsku!

Onnea voittajalle!! Laitatko minulle sähköpostilla yhteystietosi (eloasatumaassa @ gmail.com), niin laitan paketin sinulle postiin pikemmiten?

Ja koska osallistujia oli näin valtaisasti, arpoi poika vielä kaksi muutakin voittajaa, joille lähetän pikkuiset lohdutuspalkintopaketit:

Satu /Talossano23 sekä Saikku.

...Laitatteko tekin minulle yhteystietonne, niin pikkuiset paketit löytävät postissa perille? <3



Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille,
ja ihania lukuhetkiä arvonnan voittajalle!


6 kommenttia:

  1. Leipominen on kyllä mukavaa puuhaa. Herkullisen näköistä :) Voittajille onnea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä, löysin joulumielen lisäksi myös innostuksen leipomiseen viikonloppuna! :) Eihän se vaikeaa ole, leipominen siis, vaan se aloittaminen - ainakin itsellä... Tehdessä muistaa, kuinka hauskaa leipominen olikaan, ja olenkin merkinnyt hiirenkorvilla jo kirjaan useamman kokeiltavan reseptin! <3

      Mukavaa maanantaita sinulle!

      Poista
  2. Ihan mahtavaa kun löysit sisäisen leipurisi. Terkuin toinen amatöörileipuri jolla edessä Emman makea joulu kirja täynnä upeita ohjeita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooooooo, kuulostaa herkulle!! <3 Täällä perhekin taisi olla melko tyytyväinen tuosta sisäisen leipurini piipahduksesta kodissamme - ja samoin parin päivän aikana kakun äärellä piipahtaneet vieraatkin... ;)

      Poista
  3. OIh, leivonta on niin rentouttavaa...Ja Voi miten kivaa saada yllätys <3
    Laitoin s-postia....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä ehtinyt palaamaan viestiisi, mutta perille tuli siis!! <3 Laitan pakettia tulemaan postin kautta - taitaa minun visiittini Päijät-Hämeen suuntaan ojäädä harmillisen vähiin tämän vuoden puolella...

      Toivottavasti siellä pohjoisemmassakin on vihdoin valkeus tullut - täällä Mäntsälän kupeessa tuprutti lunta tänään oikein huolella, ja jopa sähkötkin hieman vilkkuivat, kun puut taipuilevat lumen painon alla sähkölinjoilla... :-O

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...