tiistai 12. joulukuuta 2017

Muodonmuutos tupaan uusilla huonekaluilla ja vanhojen möbleerauksella

Muuttaessamme pari kuukautta Villa Kotirantaan meillä oli muuttokuormassa aiemman kotimme sohva, jonka oli tarkoitus löytää paikkansa alakerran tv- ja pelihuoneesta, sekä palttiarallaa kuusitoista vuotta vanha sohva, joka on ollut polttouhan alla jo viimeiset kolme muuttoa...

Muuttopäivänä totesimme tuskanhiki niskassa, sohva poikittain jumissa kodinhoitohuoneen ja pukuhuoneen välissä, ettei tuo sohva tulisi koskaan mahtumaan sisään kotiimme...! Sohva olisi pitänyt tuoda taloon jo ennen pukuhuoneen katon panelointia - ehkä tuolloin mahdollisuudet olisivat voineet vielä kääntyä meidän eduksemme.

Tuo sohva siirtyikin lopulta anoppilaan, ja polttotuomion saanut sohvavanhus raahattiin alakerran oleskelutilaan - nyt tuo sohva on toki vihdoin hävitetty, sillä viikko sitten keksimme tilalle paremman ratkaisun. Palataan tuohon aiheeseen vielä myöhemmin paremmin.

Yläkertaan suunnittelimme pitkään myös uuden sohvan sekä ihanan Ikean Strandmon -lepotuolin hankintaa, ja vihdoin sunnuntaina kipaisimme koko perheen voimin heti aamusta Vantaalle. Ikeassa oli viime viikonloppuna kanta-asiakaskampanja, jossa jokaisesta 100€ ostoksesta sai 10€ lahjakortin, joten ostoslistalle kertyneet hankinnat, jotka olimme jo aiemmin päättäneet Ikeasta hankkia, kannatti tehdä nyt kerralla.

Tuolle listalle oli kirjattuna sohva, lepotuoli ja rahi, 21 vaatekaapin ovea, sekä saranat ja vetimet noihin oviin. Onni on kodin lähes kymmenvuotias apumies, jota ilman kolmen työntökärryn kuljettaminen varastosta kassalle olisi ollut melkoinen painajainen...!


Rakastuimme mieheni kanssa molemmat tuohon Strandmon -lepotuoliin, ja nimenomaan juuri tuossa Skiftebo keltainen -sävyssä. Tässä kertana eräänä käydessämme Ikeassa huomasin tämän ihanuuden sohvaosastolla, ja ennenkuin ehdin suutani avata, oli mieheni jo todennut, että tuo kyseinen nojatuoli tulee olemaan hänen lempipaikkansa kodissamme. :)

Eli kyllä, on miehenikin vaikuttanut kotimme sisustukseen! ;)

...Onneksi meillä on samanlainen maku - tosin minun erikoisosaamistani on kaikkien nurkkien ja tasojen täyttäminen kodikkaasti kaikella pienellä ja ihanalla, mikä taas ajoittain taitaa ahdistaa tuota minimalistisempaa puoliskoani...


Kalusteet kasattiin vauhdilla heti kotiin palattuamme - niin kauan olimme näistä haaveilleet, että palo oli kova saada ne vihdoin paikoilleen ja käyttöön. Ja minäkin ehdin valoisan aikaan vielä valokuvaamaan uudistuneet tupamme, mikä onkin melkoista luksusta näin talven pimeydessä...

Nojatuolin paikaksi on suunniteltu tuota pönttöuunin viereistä nurkkausta, jossa keinutuoli on nyt, mutta koska tuohon nurkkaukseen nousee joulukuusi tulevana sunnuntaina, ei ollut järkeä möbleerata kalusteita lopullisille paikoilleen vain viikon takia. Kunhan joulukuusi siirtyy vuodenvaihteen jälkeen pihalle, siirtyy nojatuolikin tuosta terassin oven edestä peremmälle tupaan.


Isäni vanha penkki nostettiin nojatuolin tieltä keskelle tupakeittiön lattiaa, aivan uuden sohvan päätyyn, laskutasoksi vaikka kahvikupille.

...Tai no niin ensin ajattelin, mutta ehdin jo tuonkin tason täyttämään nopeammin, kuin olisin itsekään ikinä arvannut, eikä siihen enää meinaa kahvikuppikaan mahtua... :D


Kovassa käytössä olevat rakennuspalikatkin saivat hieman suuremman säilytysastian samassa vauhdissa. Minulla odottelee vielä toinen samanlainen kattila, mutta punainen ja kannellinen tuolla alakerran varastossa - en vielä tiedä, mihin käyttöön sen ottaisin.


Kuolinpesän myynnistä ostin syksyllä emalikattilan ohella myös tämän (ja pari muutakin) kiulun, joka pääsi nyt joulun alla ensimmäistä kertaa käyttöön kodissamme. Pienehköön kiuluun mahtui sopuisasti kolme valkoista hyasinttia, sekä pikkuisia männynkäpyjä peittämään sipuleiden juuria ja multia.

Vuorasin kiulun hyvin muovipussilla ennen hyasinttien asettelemista, etten vahingossakaan onnistu istutuksellani tuhoamaan tätä kaunista, vanhaa esinettä.


Sohvaksi olimme päättäneet jo kauan aikaa sitten Ikean 3:n istuttavan Ektorp -sohvan tummanharmaalla päällisellä. Tai noh, mietimme ensin kahden istuttavaa versiota tuosta sohvasta, mutta koska tässä perheessä on kaivattu pötköttelypaikkaa tupaankin, olisi kahden istuttava jäänyt hyvin nopeasti aivan liian lyhyeksi.

...Ehdinpä muuten sunnuntaina ottaa jo ensimmäiset pienet päiväunetkin tuossa sohvalla viltin alla...!


Hassua, miten nopeasti näihinkin kalusteisiin tottui - nyt tuntuu, kuin ne olisivat aina tuossa olleet!


Kisummekin löysi heti suosikkipaikkansa...

Tuo Bonon alle jäänyt viltti on muutama vuosi sitten virkkaamani. Mies oli tuolloin työkomennuksella ulkomailla, ja minulla ei iltaisin kodin hiljennyttyä ollut muutakaan tekemistä kuin virkata, joten tuo valtavan kokoinen viltti valmistui käsittämättömässä ajassa, alle kahdessa kuukaudessa!!

...Siinä on sitten perintöviltti isommalle pojalle, muistoksi vanhasta kodistamme. Pienemmälle pojalle olen neulonut oman viltin, joka tosin vielä odottelee viimeisten lankojen päättelyä. Saavat sitten pojan viedä ne joskus mennessään, kunhan isoiksi kasvavat. :)


Uusien kalusteiden myötä haluan myös uusia tyynytkin tupaan - tai ainakin tuoda uusia joukkoon!

Sohvan päädyn kaksi mustavalkoista tyynyä saavat uuden tyynyliinat ylleen, kunhan ehdin viikonloppuna ompelukoneen virittelemään valmiuteen.

Nämä kaksi kirpputorilta ostamaani tyynynpäällistä sopivat tällaisenaan tuohon harmaalle sohvalle, ja mummoni minulle aikoinaan virkkaama superlämmin hartiashaali jää ehdottomasti kunniapaikalle.

 

Ostin tovi sitten Pentikin Outlet -myymälästä Heinolasta kaunista Käpy -kangasta, josta olisi tulossa talveksi pari uutta tyynyä.

...Mietin, että pitäisi käydä kurkistamassa, josko tätä samaa kangasta löytyisi myös tuolta Mäntsälän omasta Outlet -myymälästä, sillä tuo Käpy sopisi kauniisti myös pöytäliinaksi.


Lisäksi jo useamman vuoden on tuo Eurokankaasta ostamani ZigZag -kangas odottanut sopivaa käyttökohdetta - ja nyt vihdoin se on juuri täydellinen keltaisine ja harmaine sävyineen!!


Taas hieman eri näköinen tupa! :)


Lumentäytteistä viikkoa teille kaikille!

Tänne Mäntsälän kupeeseen satoi tänään lunta kinoksittain - toivotaan, ettei aamuksi ole taas satanut pois...

1 kommentti:

  1. Ei ole totta! Mä olen meille tuota keltaista tuolia ja rahia haaveillut. Tai itse asiassa kahta tuon vanhemman sohvan tilalle. Meillä tuli vastaukseksi "mjaah..." Ota tuosta nyt selvää. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...