keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Pyörähdys tupakeittiössämme


Huomasin tuossa tovi sitten, etten ollut vielä kertaakaan valokuvannut tupakeittiötämme niin, että myös ruokailupöytämme näkyisi! Olin valokuvannut kyllä runsaasti tupamme eri päissä olevia olohuonetta ja keittiötä, mutta tuvan keskipiste, ruokailutila, oli jäänyt paitsioon.

Joten tänään kierrellään taas tupaa, mutta keskiössä tuo kotimme sydän, vanha Bonanza -ruokailuryhmä, jonka ympärille kokoonnutaan koko perheen voimin syömään, kahvittelemaan, askartelemaan ja höpöttelemään ihan muuten vain.


Tämä Bonanza -sarjan pöytä sekä neljä tuolia löytyivät kaksi vuotta sitten nettikirppiksen kautta 20€ hintaan - melkoinen löytö siis!

Kalusteet viipyivät  tovin vanhan kodin autotallissa ja ne pääsivät käyttöön jo edellisessä vuokrakodissamme - ja nyt vihdoin ne ovat kodissa, johon ne alunperinkin ostettiin.

Sopivat talon henkeen mielestäni kauniisti, ja vaikka aluksi suunnittelinkin kalusteiden maalaamista, olen onnellinen, etten lähtenyt sotkemaan alkuperäistä tummaa pintaa.

Pöydän yllä roikkuu kirpputorilta löydetty lamppu, jota en yksinkertaisesti raaskinut jättää ostamatta - ja tiedän, että kovasti olisi harmittanut, jos en olisi tarttunut mahdollisuuteen. Hintaa lampulla oli muistaakseni 35€, ja kunto erinomainen!


Tuvassa on lattiatilaa myös pienemmän pojan junaleikeille - jopa niin paljon, ettei leikkejä tarvitse ihan joka ilta edes siivota.

Hieman tuo vapaa lattiatila tulee toki pienenemään, kun ehdimme jossain välissä hakemaan sohvan tupaan noiden vanhojen nojatuolien tilalle. Nopeasti sohvattomuuteenkin muuten tottui, ja nuo nojatuolit ovat todella mukavat istua, mutta kaipaan kyllä mahdollisuutta köllähtää vaakatasoon pönttöuunin lämpöön - siis muuallekin, kuin tuohon Sukhin villamaton päälle...! ;)Saarekkeen ulokkeen alle on nyt parkkeerattu jakkara, sekä lelukori - etsinnässä siis edelleen vanhaan puuverstaaseen sopiva korkea jakkara, tai vaikka kaksi.

On muuten yllättävän hankalaa löytää juuri tähän meidän tupaan istuva 'baarijakkara'; en halua kromia, enkä varsinkaan mustaa tekonahkaa, en modernia muotoilua muoveineen, enkä oikeastaan näe tässä tilassa edes Alvar Aallon Baarijakkara 64, tai Työtuoli K65...

...Ehkä Tapiovaaran Pirkka -baarijakkara voisi mennä, mutta 80cm korkean jakkaran hinta, noin 600 euroa, pistää irvistämään...

Eli lottovoittoon asti Ikean jakara saa aivan rauhassa kerätä päälleen lisää tavaraa saarekkeen kupeessa. :)


Toinen etsinnässä oleva käyttöesine on pärekori puunkantoon - esimerkiksi tällainen; KLIK! Vasun ei tarvitsisi olla uusi, mutta sen verran hyväkuntoinen toki, ettei se petä alta puita tupaan tuodessa. ;)

Samoin alakertaan saunaan kaipaisin vanhaa puista saavia, siis sellaista isoa, johon voisimme kantaa puut odottamaan saunan lämmitystä. Nyt tuossa käytössä on muovinen, ~80l saavi, joka toki mustana sopii tummaan saunaamme, mutta aina vanha puinen olisi tunnelmallisempi...


Vanhat esineet ovat tässä kahden kuukauden aikana, jotka olemme Villa Kotirannassa asuneet, löytäneet vähitellen paikkansa, sekä ihan vauhdikkaasti myös lisääntyneet! Löytöjä on tehty mm. kirpputoreilta, kuolinpesien myynneistä sekä vanhempieni ullakolta.

Monen monta esinettä odottelee vielä muuttolaatikossa paikkaansa, kuten esimerkiksi kartta isäni lapsuudenseudusta. Isäni on minulle näytänyt kartasta heidän kotitorppansa sijainnin, josta ukkini lähti aikoinaan sotaankin - paikka ei ole kovinkaan kaukana omista lapsuuden maisemistani.


Kerroin aiemmin vanhasta pirtinpöydästä ja penkeistä, jotka kävimme hakemassa lapsuudenkodistani ja jotka ovat alunperin lähtöisin isäni lapsuudenkodista.

Pöytä ja pitkä penkki edelleen odottelevat verannalla pääsyä käyttöön - veranta vaatii vielä hieman viimeistelyä (tapetointi, listat, vaatekaapit...) ennenkuin pääsen järjestämään sinne huonekalut paikoilleen.

Pieni penkki sen sijaan pääsi tilapäisesti jo käyttöön tupaamme, kun nostin sen terassin oven eteen tasoksi. Terassi kuuluu ensi kesän työlistalle, joten ovesta ei ole nyt kulkua ja se toimiikin lähinnä yhtenä lisäikkunana olohuoneessamme.

...Hieman jo pohdiskelen, miten kaikki nämä tuvan olohuoneen päädyn huonekalut ja -kasvit sijoittuvat, kunhan uusi sohva tulee ottamaan oman tilansa, sekä joulukuusi nostetaan tuonne pönttöuunin oikealle puolelle nurkkaan...! Isomman käden möbleerausta siis tiedossa! :)


Ruokailupöydästä lähdettiin liikkeelle ja takaisin olohuoneen yksityiskohtiin päädyttiin...!

Vaikea siis varmasti arvata, mikä on lempihuoneeni kodissamme?! ;)

En toivota vielä hyvää itsenäisyyspäivää Suomelle, sillä haluan palata aiheeseen vielä illalla paremmalla ajalla - kunhan ehdin päivän valoisaan aikaan valokuvaamaan muutamia ukkini kuvia rintamalta.

Suuntaanpa nyt aamupalalle ja koko perheen ulkoiluhetken jälkeen hyppäämme aamusaunaan!

Vapaapäivät, ihan parhautta!

6 kommenttia:

 1. Ihanan avaralta ja kodikkaalta näyttää. Hyvää itsenäisyyspäivää. 🇫🇮
  -Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Välillä keinutuolissa istuessa on vaikeaa muistaa, että olemme asuneet talossa vasta pari kuukautta...!

   Poista
 2. Voi vitsit että on ihanan näköstä teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3 <3 Ihan meidän näköistähän täällä on - onneksi mieskin arvostaa vanhoja esineitä, joilla on tarina kerrottavana! ;)

   Poista
 3. Mahtava tupakeittiö, ihana pöytäyhdistelmä. Kodikas koti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija! <3 Ja kohta laitan taas uusia kuvia tänne blogiin, sillä tupakeittiö koki viikonloppuna melkoisen mullistuksen uuden sohvan ja nojatuolin myötä! Pysyhän kuulolla siis! ;)

   Ihanaa ja runsaslumista viikkoa sinulle, Tuija!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...