maanantai 14. elokuuta 2017

Hetki hiljaisuutta leikekirjojen parissa, parasta!


Viikonloppuna koetin kovasti etsiä inspiraatiota tämän viikon projektiin (tästä lisää hieman myöhemmin) leikekirjoistani, ja unohduinkin lopulta askartelujen pariin pidemmäksikin aikaa! Nämä leikekirjat vievät minut aina mukanaan - ja mikä parasta, pitkästä aikaa ehdin viikonloppuna jopa syventyäkin puuhaan kaikessa rauhassa.

Näiden kirjojen äärellä - sakset toisessa kädessä, liimatuubi toisessa - löydän aina sen kaipaamani ZEN -tilan!


Lehtileikkelelaatikko on täyttynyt taas huimaa tahtia, kun olen läpikäynyt muuton alta arviolta metrin mittaisen rivin sisustuslehtiä, joita olen säästellyt, ja repinyt niistä säilyttämisenarvoiset kuvat.

....Harvassa ovat lehdet, jotka parinkaan vuoden jälkeen enää inspiroivat niin, että ne tahtoisi kokonaisina säilyttää. Yleensä kulloinkin ajankohtaiset sisustustrendit jaksavat kiinnostaa ja inspiroida vain sen lyhyehkön hetken, ja parin vuoden päästä näyttävät vanhanaikaisille - ja joskus jopa noloille...

Keräänkin talteen pääasiassa ajattomia ideoita, kuten kuvia värikkäistä rintamamiestaloista, 60-luvun vintage huonekaluilla sisustetuista asunnoista, tai muuten vain ajattomista kodeista, joista löytyy joku hauska punainen lanka, joka jaksaa kantaa vuodesta toiseen.

Ehkä siksi onkin hyvä, että lehtileikkeet ehtivät lojumaan leikkaamisen jälkeen kuukauden tai jopa vuodenkin laatikossa, ennenkuin ne ehdin läpikäymään ja liimaamaan vihkoihin - monesti laatikon pohjalta löytyy kuvia, joita katsellessa en todellakaan enää käsitä, että mikähän niissä oikein minua inspiroi niin kovasti, että otin ne talteen?! :)

Tuo yllä olevan valokuvan pahvirasia löytyi muuten jokunen viikko sitten Lahden Kärkkäiseltä ja oli naurettavan halpa - tarkkaa hintaa en enää muista, mutta alle 3€! Siellä oli monta hyllyä täynnä ihania kuosirasioita eri kokoisina, mutta tämä miellytti omaa silmää - ja kukkaroa - eniten. :)


Iso kuppi kahvia siis ja lehtileikkeiden kimppuun! :)


Näiden leikekirjojen kohdalla yhdistyvät taipumukseni perfektionismiin ja yli-järjestelmällisyyteen... ;)

Jos vain leikkaisin ja liimaisin, siinä järjestyksessä, kun laatikosta esiin nousevat, olisin liimannut jo kauan sitten tämän laatikollisen - sekä toisen, joka odottelee vielä vuoroaan varastossa!

Mutta EI! :)

Minullahan on erilaisia vihkosia eri teemoille; on 'Rustiikkisia sisustuksia', josta nämä postauksen kuvat ovat, 'Moderneja koteja', 'Jouluisia ideoita Villa Kotirantaan', 'Sisustusideat vanhaan taloon', 'Piha ja puutarha', 'Ideat makuuhuoneeseen', 'Ideat olohuoneeseen'.... Lista on melkoinen - olenhan näitä askarrellut lähes koko ikäni!

...Työhuoneeseenkin on suunnitteilla useampi avohylly, joille kaikki vihkoni olisi tarkoitus saada mahtumaan ja helposti otettavaksi selailuun...

Eikä oman elämänsä organisaattori suinkaan tyydy siihen, että vihkossa kuvat olisivat vain vihkon teeman mukaisesti, vaan tietenkin minun täytyy vielä aukeamalle sommitella kaikki samaan värimaailmaan, samaan sisustustyyliin, tms kuuluvat kuvat. Eli jokaisella aukeamalla on jokin punainen lanka - joskus se teema saattaa lopulta aueta ainoastaan minulle.... ;)


Eikä näissä vihkoissa ja leikekirjoissa ole ainoastaan kyse kuvien arkistoinnista, vaan tämä on minulle jo jonkinlainen taiteenmuoto - hieman kuin kirjan taittoa tekisin. Vihkojen tulee olla kauniisti sommiteltuja ja visuaalisesti mielenkiintoisia.

Hieman kuin ikiomia sisustuskirjoja taittaisin!

...Kirjoja, joissa on vain ihania, inspiroivia juttuja - ei ainoatakaan tylsää kuvaa.


Oikein malttamattomana odotan, että saan joskus työhuoneen valmiiksi ja käyttöön; saan levitellä kaikki lehtileikkeet isolle pöydälle, nostaa esille kaikki keskeneräiset vihkot ja jättää askartelutuokion päätteeksi kaiken levälleen työhuoneen suljetun oven taakse odottelemaan seuraavaa hiljaista hetkeä - ilman, että tarvitsee pelätä, että pienet sormet ehtivät saamaan kuvat käsittelyynsä... ;)Voimia kaikille uuteen viikkoon, ja tsemppiä sinne aherrukseen!2 kommenttia:

  1. Ihanan tarmokkaasti olet jaksanut keräillä lehtileikkeitä. Minulla oli joskus myös tapana saksia ideoita talteen mutta sinne ne jonnekkin laatikoihin unohtuivat. Tuollainen leikekirja kuulostaa toimivalle ja siitä löytyisivät kaikki ideat samasta paikasta. Kiva idea. Mukavia sisustushetkiä. -Katja

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...