maanantai 28. elokuuta 2017

DIY: Vanhan kirjan uusiokäyttö muistikirjana


Muuton lähestyessä, ja tavaramäärää läpikäydessä olen myös vähitellen käynyt kirjahyllynikin kimppuun.

Rakastan aitoja, vanhanaikaisia, kovakantisia kirjoja!

En ikinä voisi siirtyä digiversioihin tai edes äänikirjoihin, vaan haluan kasvattaa ikiomaa 'kirjastoani' teoksilla, jotka ovat tehneet minuun syystä tai toisesta vaikutuksen.

Rakastan tutkia kirjahyllyjäni, ottaa sieltä konkreettisen kirjan kansilehtineen käsiini ja selata sivuja. Eikä mikään ole sen parempaa, kuin käpertyä päivälevolle hyvän dekkarin parissa ja nukahtaa viltin alle...

Olen myös ''tekstuuri-ihminen''; saatan viettää pitkiä aikoja kirjakauppojen muistikirja ja vihko-osastolla, selaten tyhjiä sivuja, kokeillen paperien pintoja ja paksuuksia, kuvitella, mitä kaikkea noille sivuille voisinkaan askarrella... :)

Siksipä kottinikin on kertynyt valtavat määrät täytettyjä ja täyttämistä odottavia muistikirjalöytöjä - osa lähikaupasta ostosreissulla ostettuja, osa matkamuistoina maailmalta tuotuja, jotkut jopa ihan itse sitomiani!


Kirjaa ei voi koskaan heittää pois - sanokoot konmarittajat mitä tahaansa! Se täytyy joko antaa eteenpäin tai sille täytyy löytää uusi elämä.

Useimmiten löydän kirjahyllystäni poistuville kirjoille uuden elämän. Siis silloin harvoin, kun raaskin jostain kirjasta luopua! :)

Vuosi sitten tuunasin vanhasta pokkarista telineen muistolle - tuohon DIY-vinkkiin pääset tästä; KLIK!

Tällä kertaa DIY-ideani vanhan kirjan uusiokäyttöön on huomattavasti edellistä helpompi toteuttaa - ja itse asiassa tämän askarteluidean toteutuksen voi jakaa vaikka seuraavien vuosien ajalle; muisti-/leikekirja vanhasta kirjasta valmistuu sitä mukaa, kun ihania, talteenliimattavia ideoita löytyy! :)

Uhrasin tähän projektiin teoksen, jonka olen ostanut melkein viisitoista vuotta sitten, mutta joka oli kertakaikkiaan vain niin huono, etten ikinä saanut sitä edes kokonaan luettua... Eli ei harmittanut tippaakaan saada tämä kirjahyllystä tilaa vienyt kovakantinen parempaan käyttöön! :)


Kaipasin uutta muistikirjaa värikarttojen ja moodboard -tyylisten ideakuvien keräämiseen, enkä sopivaa tyhjää löytänyt hamstraamistani vihkosista.

Hieman tarroja, teippiä ja talteen kerättyjä etikettejä - kirjasta alkoi muodostua näköiseni muistikirja:


Olenkin joitakin valokuvia jo jakanutkin tästä muistikirjasta Instagramissa (@villakotiranta) sitä mukaa, kun aukeamia on valmistunut, joten osalle lukijoista seuraavien valokuvien aukeamat saattavatkin olla jo tuttuja. :)

Tällä projektilla ei ole deadlinea, saati tavoitteita. En kokoa Villa Kotirantaan sopivia värimaailmoja, vaan luon enemmänkin minua kiinnostavia tunnelmia. Kerään mukaani kaikkialla missä liikun lippusia ja lappusia, joiden värissä kiehtoo minua jokin ja samalla havainnoin ympärilläni olevaa maailmaa aivan eri tavalla ja paljon aktiivisemmin, kun minulla on koko ajan 'haku päällä' kauniille väreille ja väriyhdistelmille.


Tästä kirjasta eivät sivut heti lopu kesken! :)


Haaveilen, että ensi vuonna ehtisin ottaa enemmän aikaa omillekin harrastuksille, ja kaivaa pitkästä aikaa myös akryylimaalit ja pensselit esiin. En muista, koska olen viimeksi maalannut muutakin, kuin raksan seinää... :) Ehkä joskus vuonna 2013...?

Näille sivuille tulee myös kerättyä ideoita, muotoja ja värimaailmoja, joita voin joskus tulevaisuudessa hyödyntää myös maalauksissani.


Näitä valokuvia ottaessa unohduin tutkimaan tuota muistikirjojen täyttämää kirjahyllyä, ja ennenkuin nostin kirjat ja vihkoset muuttolaatikoon, otin niistä vielä muutamia valokuvia. Lupaan laittaa nuo valokuvat jakoon vielä pikemmiten ihan omana postauksenaan!

Odotellessa voit kurkistaa aiempia valokuviani leikekirjoistani täältä; KLIK!

 

 Syksyisen auringonpaisteen täyttämää viikon alkua kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen muistikirja.
    Mä yritän viedä kirppikselle, jotkut kyllä hävitän.

    VastaaPoista
  2. hyvä idea. Minulla kaikki leikkeet liput ja laput on yhdessä laatikossa. Suunnittelen ne laittavani järjestykseen joku päivä....viimeksi se oli vuosi sitten, jolloin heitin pois leikkeitä vuodelta 2000 :) Tosin ne sisustustrendit ja värit voisivat olla jo kohta takaisin :)
    Kirjat kuuluu kiertoon...Tuosta kirjojen marituksesta naurettiin ystävien kanssa kerran ihan lisrt housussa, kun konmarin ohje on ottaa jokaisesta kirjasta vain mileisin sivu talteen ja heittää muuten kirja pois!!!!!!! Se ihminen ( KonMari) ei ymmärrä kirjojen päälle yhtään mitään ja ystäväni aloittikin kirjojen marituksen heittämällä kyseisen 'ohje'kirjan roskiin ( onkin ollut ainoa ikinä)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...