torstai 16. helmikuuta 2017

Talviloman kirppisfiilistelyjä

Kauan odotettu talviloma - se on vihdoin taas täällä! :)

Tänä vuonna(kaan) ei suurempia suunnitelmia tullut tehtyä näille vapaille, mikä toisaalta sopii itselleni paremmin kuin hyvin; poissa on turha loman suorittaminen, ja tilalla hieman rennommalla otteella lomailua päivä kerrallaan.

Tänään auto kääntyy kohti Lahtea, ja tiedossa myöhästynyt ystävänpäivä mailman parhaimman ystävän (melkein siskoksi voisi kutsua) kanssa; aamukahvit Lahden sataman kaunissa Kahvila Karinrannassa - ''mummolakahvilassa' - ja päälle mittava kirppiskierros!

Parasta! :)

**Piti oikein arkistojen kätköistä kaivaa valokuva tuosta kahvilasta, ja löytyikin ainoastaan kesäinen kuva - pitäisiköhän ottaa tänään kamerakin ihan mukaan kahvitteluun...?
Täytyy tässä välissä kehua Lahtea aivan loistavaksi kirpputorikaupungiksi: Laadukasta tavaraa, järkevä hintataso, ja kirpputoreja löytyy ympäri kaupunkia, sekä lähialueilta, lukemattomia määriä. Kirpputorihaku.com paljastikin lukemaksi 21kpl!

Omat suosikkini ovat Paavolassa sijaitseva Cetori, Kontti (astiaosastolta teen aina löytöjä), Hennalan Lanttila (koskaan en ole poistunut tyhjin käsin), Launeen Suurkirppis ja Pelastusarmeijan kirpputori.

Muutama uusikin kirpputori tuolta listalta löytyi, katsotaan jos ehtisimme niihinkin tutustumaan tänään... :)

Tuolta Kirpputorihaku -sivustolta ei näkynyt keskustan Kissankulman Kirppis, mutta joka käsittääkseni edelleen löytyy rautatieasemaa vastapäätä - sieltä olen tehnyt monet parhaimmista astialöydöistäni!

Tällä kertaa lähden kiertelemään silmät avoimina vaatteille (aina on tilaa uudelle lempivaatteelle - löysin eilenkin pikaisella kirppiskierroksella Mäntsälän Aurinkoisella niitä kaksin kappalein!), astioille (vanhat kahviastiastot ja lastiastiat), rottinkiesineille (myös erään kaverinkin puolesta), kirjoille (ruotsalaisia dekkareita) ja metallirasioille.

Noista rottinkiesineistä ja -kalusteista on viimeisien kuukausien aikana tullut kovinkin kysyttyä tavaraa; ehdin olla hetken trendien edellä - ihan vain omassa nostalgiakaipuussani - ja löysin rottinkisia kukkatelineitä, niitä seinälle ripustettavia, välillä jopa 0,20€ hintaan. Onneksi keräsin ne talteen tuolloin!

Eilen tosin tein mahtavan löydän, joka sai minut kirjaimellisesti hypähtelemään kirppiksellä ilosta tasajalkaa, ja josta löytämisen onnentunnetta riittää vielä pitkään; rotttinkinen kukkapöytä viiden euron hintaan! :)

**Pahoittelut kännykkäkameralla otetuista kuvista....

Vastaavanlaisen, mutta hieman korkeamman, löysin jokunen tovi sitten samaiselta Kirpputori Aurinkoiselta ja silloinkin hinta oli mielestäni sopuisa seitsemän euroa. Samainen pöytä oli muuten mukana Järvenpään Kukkatalon kanssa toteutetun joulukampanjan somistuksessakin.Lupaan palata näihin kukkapöytiin hieman parempien valokuvien kera, kunhan saan ne löytämään paikkansa täällä nykyisessä kodissamme.

...Ja samaan vauhtiin harmitellen ajattelen, kuinka varastossa tälläkin hetkellä viruu vanha rottikopöytä kauniilla lasilevyllä,  jonka aiemmin tyhmyyksissäni otin kesällä pihalle käyttöön, ja joka kärsi auringon paahteesta ja vesisateesta, eikä taida enää olla kelvollinen sisäkäyttöön... Kunpa olisin tuolloin jo tiennyt, mikä sisustusaarre käsissäni olikaan... *huokaus*


Mutta ennen kuin vaivun täyteen synkkyyteen tuon pöydän suhteen, suljen koneen ja alan valmistautua ihanaan, ensimmäiseen vapaapäivään! :)

Olkoon onni myötä, ja löytyköön runsaasti iloa tuottavia kirpputoriaarteita! :)

4 kommenttia:

 1. Mulla on myöskin toi matala kukkapöytä. Mä käytän sitä teranssilla.
  Kun juon kahvit siellä saan pienen laskutilan, muuta en tarvitse.
  Hieno löytö!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tahtoisin vielä yhden lisää, sellaisen vielä hieman matalamman - saisi kauniin ryhmän näistä, ja kauniisti kerroksellisuutta kasveilla. Ja sellainen kapea rottinkinen kukkapöytä ikkunan alle tietenkin vielä etsinnässä! :)

   Poista
 2. Eilinen vapaa meni penkkarei-sankaria kuskatessa, mutta tänään suunnistetaan likan kanssa mainitsemillesi kirppiksille ja ehkä sinne kahvillekin ;)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin blogissasi kirpputorilöytöjäsi - ihastelin nimittäin juurikin samoja nahkaraheja itsekin! :) Ne ovat kauniit - eivät vain juuri meille sopivan väriset, joten oli ilo nähdä ne teidän kodissa, minne taas sopivat täydellisesti! <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...