keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Remontin aktivointia rauhallisen talven jälkeen

Talven mittaisen, hieman rauhallisemman raksailukauden jälkeen olemme vihdoin taas aktivoituneet remontin kanssa. Mitä valoisammiksi päivät muuttuvat, sitä paremmin löytyy taas intoa ja energiaa tarttua toimeen. Onneksi olemme alusta asti tehneet remonttia harrastusmielessä, eli mikään aikataulu ei kaadu niskaan... :)

Sovimme miehen kanssa viime syksynä, että talvikuukausiksi laitetaan vaikka kokonaan remontointi tauolle, jos sille tuntuu ja tauko on tarpeen. Aivan täysin raksa ei hiljentynyt, mutta tahti rauhoittui merkittävästi. Ja hyvä niin; hiljaiselon jälkeen on taas aivan uusi into tarttua toimeen ja saada rakennus ensi syksyksi muuttovalmiiksi!

Eilen piipahdimme illalla perheen voimin vielä K-Rautaan. Tulevan kodinhoitohuoneen Pukkilan Antique Normandie -laatta kainalossa kävimme vielä kertaalleen katselemassa lattialaattoja alakerran pesutiloihin, ja vertailemassa laattojen harmaita sävyjä tuohon Normandie -kuviolaatan sävyihin. Ja löimme lukkoon juuri sopivan kymppilaatan!


Varhain tänä aamuna, pienimmän vielä nukkuessa sikeästi, laitoimme tilaukseen ensimmäiset laatat; paikallisesta K-raudasta odottelemme nyt alakerran kylpyhuoneen seinälaattoja (Casa Mayolica), sekä alakerran koko pesutilan lattialaattoja. Noista seinälaatoista enemmän muuten viime lokakuun postauksessa; KLIK!

Lattialaatta muuttui vielä lennossa eilen, kun katselimme uudelleen noita harmaan sävyjä. Mies vei töihin mennessään tuon lattialaatan tiedot mukanaan, joten palaan aiheeseen, kunhan saamme laatat - ilmeisesti jo ensi viikolla - kotiin! :)

Maaliskuun aikana onkin suunnitelmissa päästä isolla harppauksella eteenpäin raksalla, ja ensi viikolla koetan saada loputkin kosteiden tilojen laatat tilaukseen; kodinhoitohuoneen lattialaatat, ja yläkerran wc-/suihkutilan lattia- ja seinälaatat.

Etsinnässä vielä muutamat laatat, joiden kanssa olen hieman stressannut; alakerran peli-ja leffatilan lattialaatat (aulamainen tila, jonka kautta kuljetaan alakerran pesutiloihin ja joka toimii myös oleskelutilana saunoessa) sekä lasitetun verannan lattialaatat. ...Taitaa tässä kohti itsellä pian näkymään se surullisen kuuluisa kisaväsymys, kun melkein tekee mieli jo sanoa miehelle, että etsi ja päätä sinä! ;)

Lisäksi meiltä puuttuu vielä laatat alakertaan johtaviin portaisiin, joiden piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla betoniportaat mikrosementtikäsittelyllä. Noh, mies käytti tässä kohti veto-oikeuttaan, ja ehdotti portaiden laatoittamista. Ensimmäinen mielikuva laatoitetusta portaikosta oli virastorakennuksen laattaportaat, joten lupasin miehelle miettiä asiaa - eli tutkia Pinterestiä - ja palata pöydän ääreen vastaehdotuksen kanssa. Kerroinkin ehdotuksestani aiemmin Instagramin puolella:


Eli olemme nyt päätyneet ratkaisuun, jossa portaiden askelmat olisi tarkoitus laatoittaa harmaalla, ja nuo portaiden 'pystyseinämät' valkoharmaalla (mahdollisimman sävykäs, pienellä kontrastilla) kuviolaatalla. Porrastilan seinät tulevat valkoisella vaakalaudalla, joten jotta portaikosta ei tulisi ihan näin valkoista, kuin tuossa Pinterestistä löytyneessä kuvassa, harmaat askelmat ovat paikallaan. Ja portaikon alatasanteen tahtoisin laatoittaa portaissa käytetyllä kuviolaatalla, joten sekin asettaa tiettyjä rajoituksia kuviolaatan valinnalle.

...Puuttuu siis vielä nämäkin pari laattaa. Tosin voihan olla, että askelmissa voitaisiin hyödyntää peli- ja leffatilan lattialaattaa.

Osallistun itse remontin uudelleenkäynnistelyyn - siis laattojen etsinnän lisäksi - pakkaamalla auton huomenna talviloman kunniaksi, ja suuntaamalla kohti Pohjois-Savoa - järjestäen miehelle näin lapsivapaan viikonlopun ja runsaasti aikaa keskittyä remonttiin. ;)

Eli blogi hiljenee hieman loppuviikoksi - lupaan tosin tällä viikolla taas pitkästä aikaa osallistua perjantaina #Kukkailottelua -haasteeseen! Toki Instagramissa tohina jatkuu samaan vanhaan malliin. ;)

Rentouttavaa viikonloppua kaikille!! Toivotaan aurinkoisia päiviä!

4 kommenttia:

 1. Kivan näköistä laattaa.
  Sitä innostaa tekemään kun tulee valoisampi aika.
  Hyvä pitää välillä huilitaukoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on hyvä ottaa tosiaan pieni hengähdyshetki ja astua muutama askel kauemmas katsomaan projektia - saa taas uusia näkökulmia koko urakkaan, ja toisaalta myös tosiaan löytää sitä uutta intoa taas tarttua toimeen. :)

   Poista
 2. Super kaunis laatta <3
  Me olimme reissussa nyt loman ja vuokramökissä oli laattalattia alakerrassa. Siinä meinasi yksi jos toinenkin vetäistä ihan kunnon lipat ja yksi vetäisikin :( Onkohan nuo portaat kovin liukkaat?
  Mutta siis niin ihana idea ja tosi kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meillä tuo mies on tarkka näissä asioissa, ja etsinnässä todella karkea pakkaslaatta askelmille, jottei portaissa pääse kaatumaan. Vaikkakin sitten sukat kuluvat vähän nopeampaan... ;)

   Aiemmassa talossa oli takkahuoneessa hieman turhan liukas laatta lattialla - itse osattiin siinä hipsutella, mutta ainakin yksi saunavieras onnistui liukastumaan märillä jaloilla... :(

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...