sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vadelma-viherherukkahillo

Poimin viime viikonloppuna vanhempieni luona käydessä ison purkillisen vadelmia sekä 2,5litraa viherherukoita - viikolla olikin sitten hillotalkoot, joiden ansiosta jääkaapissani on nyt 9 pilttipurkillista ja 1 vähän isompi salsapurkillinen hilloa talven pannari- ja lettuhetkiin.

...Laskinkin, että hillojen ystäville lahjoittamisesta huolimatta jääkaapissamme on nyt jo reilut 30 purkillista erilaisia hilloja - ja näillä näkymin ainakin omenahilloa olisi vielä tiedossa! :D

Mutta tässäpä jakoon helppo ja herkku ohje vadelmien ja viherherukoiden säilömiseen:

Vadelma-viherherukkahillo

1l vadelmaa
1l viherherukkaa
½dl vettä
6dl hillosokeria

1. Siivoa marjat.

2. Mittaa marjat ja vesi kattilaan. Kuumenna höyryäväksi.
3. Survo marjat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
4. Kuumenna seos uudelleen höyryäväksi. 

5. Lisää sokeri.
6. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 15-20min. 

7. Anna hillon jäähtyä n.30min. Purkita kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje välittömästi.

8. Hillo jähmettyy n.1vrk aikana. Säilytä hillo viileässä.


Ja yllätys, yllätys - luonnollisesti askartelin etiketit näillekin hilloille! ;)

2 kommenttia:

  1. No mutta, täällä Satu antaa ohjeita viherherukan käyttöön! Kiitos, taidanpa kokeilla. Meeri

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...