perjantai 4. syyskuuta 2015

Ne elämän tärkeät jutut - MakroTex viikkohaaste 'Tärkeä'

Tämän viikkoista MakroTex -valokuvaushaasteen aihetta täytyikin ihan ajan kanssa pohdiskella, sillä en halunnut kuvata mitään itsestäänselvää... Tämän kertaisista kuvista osa on vanhempia ja osa tätä haastetta varten kuvattuja.

*Enemmän MakroTex -viikon periaatteesta voit lukea Pieni Lintu -blogista.

Maailman tärkeimpiä minulle ovat lapseni; heidän onnellisuuden ja hyvinvoinnin eteensä tekisin mitä tahaansa! Heti perään tärkeimpien listalla ovat mieheni, perheeni, ystäväni. Kaikki rakkaat ihmiset elämässäni. Tietenkään ei voi olla listaamatta tässä terveyttä, kotia, työtä!

Tässä lapsiperhearjessa minulle on tärkeää myös saada välillä kunnon yöunet - sellaisia olen nukkunut nyt kahdet viimeisen seitsemän kuukauden aikana, joten ymmärrän nyt tässä paljon kahvia kuluttuvassa arjessa riittävän unenmäärän tarpeuden! :)

Mutta tässä arjessa jaksamisessa on yksi asia ylitse muiden - minulle niin kovin tärkeä OMA AIKA! Sekin on pienen vauvan ja ekaluokkalaisen pojan kanssa välillä kortilla, mutta nuo hetket ylhäisessä yksinäisyydessä ovat kyllä sitten sitäkin makoisampia! ;)

Rakastan lapsiani ja rakastan miestäni, mutta välillä on saatava pieni hengähdystauko arkeen ihan yksin - ihana mieheni on näitä tuokioita minulle kyllä ihan ruhtinaallisesti suonutkin. Iso kiitos hänelle siitä! <3

Mitä minä sitten teen ypöillessäni omissa ajatuksissani?

Ehkä tärkein kaiken jaksamisen - niin fyysisen kuin henkisenkin - kannalta, on liikunta. Tällä hetkellä ehdoton suosikkini on taas vaihteeksi salilla käyminen. Salitreeni on valtavan koukuttavaa; aluksi pitää vähän hammasta purren potkia itseään persauksille, että saa raahauduttua kylälle asti nostelemaan painoja. Mutta kun kunto kasvaa ja lihaksisto alkaa näkymään, niin voisin viettää tunnin vaikka joka päivä hikoillen! Nälkä kasvaa syödessä! :)

Raskauden aikana kävin selkäni kipuilun takia pari-kolme kertaa viikossa joogassa, pilateksessa, body balance -tunneilla ja salilla. Ja, kun maha poistui synnytyslaitoksen kautta kulkien, piti aloittaa salitreenit uudella tempolla, sillä selkä alkoi oireilemaan uudelleen; nyt kroppa joutui hakemaan taas uuden tasapainon, juuri kun se oli muokkaantunut jaksamaan raskausvatsan painoa etupuolellani...!

Enkä tarpeeksi voi painottaa sitä liikunnan merkitystä mielialaan ja jaksamiseen! Hyvän treenin jälkeen olo on kuin paristot olisi ladattu - riippumatta siitä, kävinkö joogassa vai salilla. Treenatessa saa myös tarvittaessa aikaa omille ajatuksille - tai halutessaan lajivalinnasta riippuen myös suljettua pörräävät ajatukset hetkeksi pois, sillä tietyissä lajeissa sinun on annettava kaikkesi treeniin, eikä aikaa omille ajatuksille jää!
Ja onhan se urheilu joskus myös parisuhteen laatuaikaa - aikuisten omaa aikaa yhdessä:
Ja tuosta Extreme Run -juoksukuvasta päästäänkin seuraavaan tärkeään asiaan, joka auttaa jaksamaan: miehen kanssa yhdessä vietetty parisuhteen laatuaika raksalla! 

Raksailu ei ole vain tulevan oman kodin remontointia, vaan nimenomaan meidän kahden aikuisen yhteinen harrastus, johon voimme molemmat laittaa taidon ja luovuuden testiin - yhdessä! <3 Joskus pinnaa kiristää, mutta olen ylpeä meistä, kuinka olemme onnistuneet hymyissä suin nakertamaan projektia eteenpäin.

Ja nakertaminen onkin jotenkin niin kuvaava sana - hiljaa hyvä tulee! :) Sormet ristissä, että nyt viikonloppuna taas viimein pääsisimme raksalle purkamaan niitä sisäseiniä!
Kolmas rakas ja tärkeä tapa viettää omaa aikaa on valokuvaus harrastuksena, ja sitä myöten kaikenlainen ulkoilmassa ja luonnossa liikkuminen ja maailman ihmettely kameran linssin kautta. Ajantaju katoaa ja mieli piristyy, kun uppoutuu kameran kautta esiin tulevaan näkymään - oli se sitten kasvi, eläin, lapsi tai vaikka kahvikuppi! :)
Ja vielä neljäntenä tärkeänä yksin olemisen muotona on tämä blogin kirjoittaminen! :) Kieltämättä mammalomalla varsinkin tehnyt päälle hyvää, kun on päässyt käyttämään omaa päätä muuhunkin kuin muskarilaulujen muistelemiseen... Ja onhan tämä valokuvaamisen ohella myös yksi tapa ylläpitää sitä omaa luovaa puolta - sosiaalisesta puolesta puhumattakaan! :)
Haluaisin niin kovasti lisätä tähän listaan vielä nukkumisen tärkeänä tapana viettää omaa aikaa ihan yksin, mutta pakko todeta, että nuo ylläolevat puuhat voittavat monesti mennen tullen aikaisin unille menon - tai jopa päikkärit! :) Ja usein olen kyllä vaikka salilla käynnin jälkeen paljon pirteämpi, kuin jos olisin miehen tultua kotiin vain kaatunut sohvalle päiväunille!

2 kommenttia:

  1. Oma aika on tärkeää etenkin jaksamisen kannalta. Kivoja tapoja viettää omaa aikaa sinulla onkin.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...