lauantai 19. syyskuuta 2015

Lomalla arjen askareista

Tiedättehän sen tunteen, kun lomamatkan jälkeen tarvitsisi loman, että pääsisi taas arkeen kunnolla kiinni? ;) Täällä podetaan lievää lomaväsymystä taas Suomen harmaudessa - kontrasti Bulgarian vajaaseen 30 lämpöasteeseen on melkoinen!
On ollut jopa vaikeuksia istahtaa tähän koneen äärelle iltaisin, kun tuo sohva ja miehen viekkupaikka on kovasti kutsunut lasten mentyä jo unille...
Piipahdimme koko perheellä, + pienemmän pojan kaksi kummia, nauttimassa vielä viimeisistä lämpimistä päivistä ennen syksyn ja talven pimeyteen ja kylmyyteen asettumista. Pahin turistikausi oli jo ohi, ja syksy alkoi saapua vähitellen helteiseen Bulgariaankin, mikä passasi tälle matkaavalle lapsiperheelle mitä parhaiten! :)
Tämä oli ensimmäinen rantalomakohdematkani ikinä - tähän asti reissannut vain Euroopan kaupunkikohteita, reppureissunnut esimerkiksi Irlannin ja Norjan maaseuduilla sekä töiden puolesta käynyt mm. Intiassa ja Kiinassa. Hieman jännitti, sillä en ole luonnoltani auringonpalvoja vaan aktiivisen loman ystävä, mutta nopeasti kahden lapsen kanssa löysin iloa ja naurua niin uima-altaalta kuin hiekkarannaltakin - laiskotellen ja arjen askareista lomaa ottaen! :)
Vaikka tuo Bulgarian Sunny Beach on bilekaupungin maineessa, näin sesongin lopulla - ja varsinkin hotellin sijoittuessa kävelymatkan päähän öisin meluisasta rannasta ja ostoskaduista - sieltä löytyi pienille matkaajille paljon ihmettelemistä ja tekemistä!
Kävimme isomman pojan kanssa minigolfaamassa ehkä hienoimmalla minigolfradalla, jonka olemme koskaan nähneet; palmuja, vesiputouksia ja eri tasanteille sijoitettuja ratoja. Mies ja poika riehaantuivat isoissa Mustanmeren aalloissa monen monta kertaa ja kerran näimme myös valtavan meduusan - joka koski pojan jalkaa, muttei polttanut! :D Luulenpa, että siitä kuulen tarinaa pojan suusta vielä monen monta kertaa... ;)
Teimme myös päivämatkan paikallisella puksujunalla n.5km päähän Sunny Beachista sijoittuvaan Nessebarin vanhaan kaupunkiin, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja ja Unescon maailmanperintökohde.
Pakkohan se oli ottaa perinteinen turistipönötyskuva - pienin poika pötkötteli rattaissa sillä aikaa, joten lähes koko perhe samassa kuvassa. :)
Saimme myös mukavasti rentoiltua ihan vain hotellillakin, nauttien yhteisestä ajasta lasten kanssa, ilman arjen kiireitä - luksusta! :)
Ja voi vitsit niitä herkullisia ruokia, joita nassutimme viikon aikana! :D ...Ihme ja kumma, ettei paino ollut noussut viikon nautiskelun jälkeen... Ostimme hotellille tuoreita, paikallisia, hedelmiä - ihan hitusen parempia kuin mitä Suomesta saa maahantuotuna.... ;) Ja vaikka pääsääntöisesti syötiinkin terveellisesti (esim. puurot/maissimurot/jogurtit hedelmillä aamuisin), niin kyllähän me sitten herkuteltiinkin.... :D
Aivan mahtava loma, loistavat säät, ihanat rakkaat matkaseurana... <3 Ja silti; ihana olla taas kotona, ihanassa omassa arjessa! :) Kiva lähteä, mutta vielä parempaa tulla takaisin - aina! Mutta taskut täynnä ihania muistoja, joiden voimalla jaksaa tsempata läpi talven harmauden, odotellen taas seuraavaa kesää! <3

1 kommentti:

  1. Oi, ihanaa!!<3 Ihan mahtavia kuvia ja lomatunnelmaa! En tiedä, kyllästyisinkö koskaan mereen ja sen eri väreihin. Olisi joskus kiva asua edes hetken aikaa rannalla, että voisi aina vilkaista ikkunasta meren välkettä tai vaahtopäitä ja pulahtaa vaikka aamuin illoin...Mukavaa arkeenpaluuta!<3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...