tiistai 12. kesäkuuta 2018

Vanhojen tiilien uusiokäyttöä pihan pengertämisessäNiin kovin kun olen jännittänyt, että noinkohan omenoita tänä vuonna saadaankaan, kun kukinta-aikaan oli puissa hämmentävän hiljaista, niin ilolla todettakoot, että näitä omenan alkuja ovat molemmat vanhat puut täynnä!

Jopa toukokuussa pihaan istutetut nuoret puut näyttävät tekevän heti ensimmäiset maistiaiset pojille. Katsotaan malttavatko pojat omissa omenissaan pysyä, vai tuleeko 'lainattua' veljen puusta myös siinä sivussa - molemmat kun saivat ukilta omat lajikkeensa.


Omenapuiden eteläpuolen reunalle taasen nousi kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna kauan odotettu ja haaveiltu tiilimuuri talon remontin yhteydessä talteen kerätyistä vanhoista tiilistä.

Tai kyseessä on tarkemmin tukimuuri, joka odottaa maanpinnan korottamista talon puolelta, sillä pihassa ovat vielä pengerrystyöt kesken. Etelärinteen tontti, onneksi tosin melko loivalla kaadolla, vaatii toimiakseen kunnolla käytössä neljä korkeustasoa;
- Talon sivustalla 'pysäköintialue', joka tulee olemaa samassa tasossa taloa sivuavan tien kanssa, jolloin talvisin ei tarvitse enää jännittää mäkilähtöjä pihasta
- Piha-alue, joka rajoittuu talon ja piharakennuksen kulmauksen
- Kulkureitti piha-alueen ja kasvimaan välillä, jonka varrella myös omenapuut ovat ja jonka reunan pengerrystä on tukemassa tämä muuri
- Kasvimaa, joka ylettyy tontin sivulaidalta toiselle ja rajoittuu tiilimuurista tontin alareunaan.

Melkein täytyisi piirroskuva laittaa jakoon tuota kuvausta selkeyttämään... :)


Muistatteko mille tukimuurin tilanne näytti vielä toukokuun lopulla? Paikoillaan olivat vasta perustukset:


Ja alla kuva parin päivän takaa!

Rakastan tätä tiilimuuria niin valtavasti - ja vielä hippusen enemmän miestä, joka innostui ideastani ja toteutti muurin TÄYDELLISESTI!


Niin ikionnellinen olo, että löysimme käyttötarkoituksen noille pari kesää pihassa odotelleille tiilille. Hukkaan en halunnut niitä missään tapauksessa heittää, sillä niissä jatkuu talon historiaa nyt pihalle saakka ja vanhoista tiilistä muurattu muuri näyttää heti vanhan taloon pihaan sopivan rustiikkiselta.


Nyt sitten muuri odottelee paikoillaan, että kone tulee jossain vaiheessa mylläämään pihaa ja täyttämään tuota talon puoleista aluetta.

...Eipä sillä, että nyt hanskat olisivat pudonneet odottelun ajaksi, vaan mies on painanut talon ulkovuoriremonttia valmiimmaksi - aiheesta lisää myöhemmin kera valokuvien!


Välillä vieläkin tuskastuttaa, kun piha edelleen näyttää omaan silmään ihan työmaalle, lasten lelut pitkin poikin, lautoja ja tiiliä ja harkkoja ja ties mitä rakennustavaraa säilöttyinä muovien alle ympäri tonttia...

Tosin pienellä vaivalla on helppo siristää silmiä ja nähdä jo piha valmiina mielessä!

Epätoivon hetkellä, silloin kuin usko pihan valmistumiseen meinaa horjua, on hyvä kaivaa arkistosta joku vanha valokuva projektin alkuvaiheilta ja todeta, että pitkä matka on tultu, että nyt köpötellään jo maalisuoralla! :)


Aurinkoa viikkoonne!

...Täällä herättiin viime yönä kaatosateeseen ja aamukin näyttää valkeavan harmaana... Toivotaan auringon pilkahduksia pilvien takaa päivän mittaan.

1 kommentti:

  1. Huhhuh, onpas siinä ollut urakkaa, kun vertaa lähtötilanteeseen! Todella kaunis muuri!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...