perjantai 20. huhtikuuta 2018

Kevätmessut 2018 // Etelän eksotiikkaa Suomen suveen


Keskiviikkona lupailin pikimmiten julkaista kolmannen valokuvapostauksen viikon takaisilta Kevätmessuilta, mutta elämä ja arki heittelee, eikä tavoitteisiin aina pääse - siksipä blogissa olikin eilen hiljaiseloa, samoin Instagramin puolella.

Eilen kompastuskivekseni osoittautui migreenikohtaus, joka ajoi minut jo päivällä pimeään huoneeseen peiton alle lepäämään ja odottelemaan lääkkeiden vaikutuksen alkamista... Onnekseni olin kotikonttorilla, sillä tällaisia päänsärkyjä tulee sen verran harvakseltaan, etten kanna särkylääkkeitä mukanani töissä!

Iltaa kohti olo sen verran helpotti, että rohkenin lähteä haukkaamaan happea pojan treenien ajaksi, mutta omille torstain nyrkkeilytunneille en edes haaveillut uskaltautuvani! Ja saatuani lopulta pienemmän pojan unten maille, ei tietokoneen avaaminen ollut listallani tärkeysjärjestyksessä korkealla...

Siispä tänään, NYT, vihdoin ja viimein kolmas julkaisu! :)

Jos et vielä ole ehtinyt kurkistamaan aikaisempia postauksia messuilta, voit kurkata ne alla olevista linkeistä;

Suomalaista perinne- ja sielunmaisemaa
Ideoita pihaan ja puutarhaan


Keskiviikon valokuvat menivät kategoriaan 'mummola - rustiikkia ja nostalgiaa', ja olin ensin ajatellut luokitella nämä tämän päivän kuvat sarjaan 'tropiikki', mutta ehkä kuvaavampi olisikin 'etelän eksotiikkaa'. :)

Mitä eksoottista siis jäi messuilta mieleen?

No aluksi vaikka viherseinät! Niitä edelleen esiintyi runsaasti ja helposti toteutettaviakin ratkaisuja löytyi vaikka parvekkeelle, kuten tuo yläkuvan puulaatikoista rakennettu seinämä!

Alla olevasta viherseinästä tuli mieleen etelän kivisillä seinustoilla runsaina kasvavat köynnökset, jotka peittävät alleen korkeita muurejakin.


En ollut aiemmin törmännyt tähän (ylä- ja alakuvassa) tapaan ripustaa seinälle kasveja!

Mieleen tulivat perinteiset metsästysmajojen hirven- ja peuranpäät - kuin voitonmerkkejä valloitetuista viidakoista ja muistoja tutkimusmatkoilta! :)


Ja edelleen runsaasti kaktuksia ja ilmakasveja - ei kai niihin voi vielä kyllästyäkään?! :)

Itse olen ehkä jälkijunassa vasta löytämässä kaktukset... Toisaalta harvoinpa minkään trendin perässä kotiini kasveja valitsen, vaan valikoin kodissani (ja hoidossani) varmimmin viihtyviä (ja hengissä pysyviä), sekä silmää miellyttäviä lajikkeita.

Parhaillaan minulla onkin juurtumassa ystävältäni saatuja korallikaktuksen pistokkaita. Korallikaktuksen pitäisi olla helppohoitoinen, roikkuva mehikasvi - ainakin ystävälläni kyseisen vauhdilla kasvavan kaktuksen voisi siirtää amppeliin ja katosta roikkumaan!


Tämä esillepano (kuvat alla) sai hyvälle tuulelle ja hymyn korviin; melkein pystyin kuulemaan meren aaltojen kohinan rantahietikkoon ja maistamaan tuoreen ananaksen maun! :) Puuttui vain ruskettunut nuorukainen surffaritukalla makoilemasta tuossa penkiltä.


Jos asuisin vielä vanhassa kaupunkikodissani, saattaisi tässä olla tämän kesän ilme tuohon kerrostalon kesäparatiisiin - parvekkeelle!


Samaan värimaailmaan ja tunnelmaan löytyi myös huikean värinen ja niin kaunis papukaijatapetti Rasch:in mallistosta Lucy in the Sky.

Vaikka mallistokirjan kansikuvituksesta ja malliston nimestä ensimmäiseksi tulikin mieleen 60-luvun psykedeelisyys, löytyikin valikoimasta luontoaiheisia, värikkäitä tapetteja.

Tämän papukaijatapetin löydät Rasch:in verkkosivuilta tästä; KLIK!


Samaisessa mallistossa oli myös upea flamingotapetti, jonka ehdottomasti valitsisin pienen tytön huoneeseen, jos sellainen perheessämme asustaisi!

Suurempi kuva tapetista löytyy täältä; KLIK!


Onko kukaan muu muuten huomannut tätä flamingojen ilmestymistä kotien sisustukseen kevään myötä....?

Itsekin rakastuin palavasti flamingo -aiheiseen mukiin tässä tovi sitten ja tuolla Instagramissa sellaisen perään kovasti kyselin - ja lopulta mukin vuoksi juoksin pitkin Helsinkiä hiki hatussa...! Mutta juuri se oikea löytyi lopulta, Day sisustusliikkeestä.


Kaktukset, ilmakasvit, runsaus, rehevyys, saviruukut, lasikuvut, rottinki, juuttinaru, amppelit ja viherseinät - käsityöläisyyttä, rosoisia pintoja, luonnonmateriaaleja. Näitä löytyi ja runsaasti, eli periaatteessa koko talven sisätiloissa vallinneet trendit ja tunnelmat siirtyvät nyt kesän myötä ulos oleskelutiloihin - kesähuoneisiin, terasseille ja parvekkeille.


Tuosta alakuvasta ajattelin napata helpon DIY-projektin omaan puutarhaan kesäksi; vastaavanlaisen koristeruukun saat suurehkosta säilykepurkista (kuten isommat persikkapurkit), jonka ympärille liimapyssyn kanssa kiinnität juuttinarua.

Helppoa, edullista ja valmis alle vartissa!


Amppeleita oli esillä myös hyvin paljon, ja kaikkia tuntui yhdistävän kaksi asiaa; kotikutoisuus ja rouheus.

Nappasinkin monesta amppelista valokuvan itselle talteen, jotta voin helposti myöhemmin amppeleita itse solmiessa tarkistaa kuvasta solmujen paikkoja. Näiden alla olevien valokuvien juuttinaruamppeleiden valmistamiseen ei juurikaan erillisiä ohjeita tarvita.


Huh, olisikohan tässä nyt yhden messun verran valokuvia jaettu?! :)

Jätin takataskuun vielä nipullisen kuvia kasvi- ja kesähuoneista, joihin palaan myöhemmin täällä blogissa, kun kesää kohti mietimme kyseisiä rakennuksia tähän omaan pihaan. Taisimme nimittäin löytää suosikkimme kasvihuoneeksi messuilta... ;)

Toivotaan oikein aurinkoista viikonloppua koko maahan! 

Täällä meillä lapioitiin tänään ensimmäinen multakuorma peräkärrystä puutarhaan, eli kevättouhut on täällä ihan virallisesti kovassa vauhdissa. Huomenna haetaan ilmeisesti jotain puuttuvia osia kanalan ulkoiluhäkin rakentamiseen ja omenapuiden ympärille tulevan pengerryksen reunaa olen tikuilla koettanut merkitä ennen koneen saapumista pihaan...

...Pakko tunnustaa, että en nyt ihan tarkkaan muista, mihin oltiin huomenna menossa ja mitä hakemaan, mutten kehtaa enää mieheltäkään kysyä, kun monta kertaa ollut jo huomisesta puhetta - mutta kanalan häkki on ainakin ihan kesken, joten ehkäpä se ostosreissu siihen sitten liittyi... :D Mennyt viikko ollut uusien työhaasteiden myötä sellaista tohinaa, että hyvä kun olen muistanut missä asun ja kenen kanssa, saati että työpaikalla muistanut, missä kerroksessa istumapaikkani sijaitsee....

Joten rentouttavaa ja
rauhallista viikonloppua
teille kaikille - olkoon se täynnä
mielekästä touhuilua, ulkoilua
ja lämmintä auringonpaistetta!

2 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Migreeni osaa todella viedä voimat! Teillä onkin mukavia puuhailuita sielä :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreeni kyllä vie kaikki mehut - ja omani onneksi on vielä lääkkeillä helposti talttuvaa sorttia, eikä vaivaa liian usein. Mutta pääkipu on kyllä viheliäistä aina...

   Täällä multakuorma purettu ja lähestulkoon kokonaan jo lapioitu kasvatuslavoihin. Päätin tänä vuonna korottaa kaikki lavat kahden lavan korkuisiksi, jotta kiertoviljely juurestenkin kanssa onnistuisi helpommin lavassa kuin lavassa.

   Ihanaa puuhailla auringonpaisteessa, raikkaassa ulkoilmassa - ilman aikatauluja ja kiirettä mihinkään! Sielu lepää. <3

   Ihanaa viikonloppua sinullekin!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...