maanantai 23. huhtikuuta 2018

Esillä piilossa - ratkaisu tasoilla lojuville latureille Orthexin SmartStore Basket -koreilla


Tänä keväänä on vauhtia ja puuhaa riittänyt - jopa niin paljon, että tämän päivän valokuvat ovat melkein kuukauden odotelleet kamerassani purkamista!

...Eipä sillä, mikään ei ole kuvien ottamisen jälkeen muuttunut ja aivan identtiset valokuvat olisin voinut napata vaikka menneenä viikonloppuna. Ainoastaan kuvissa tupaa valaiseva auringonpaiste on muutaman päivän ollut kateissa... :)


Maaliskuun loppupuolella menetin hermoni lopullisesti keittiön tasoilla lojuviin puhelimien, läppäreiden ja tablettien laturikasoihin. Osa pyöri valtoimenaan ja keskenään solmiutuneena saarekkeen päällä, osa roikkui kiinni pistorasioissa 'säilytyksessä'...

Olin jo pidemmän aikaa ihastellut näitä Orthexin bambukantisia SmartStore Basket -säilytyskoreja, mutta koska niitä ei näppärästi löytynyt täältä Mäntsälästä (Citymarketissa ja Tokmannilla oli muita Orthexin koreja kyllä runsaasti, muttei juuri näitä), niin ostopäätös oli jäänyt venymään.


Monta tuskastunutta laturin etsintää ja yhtä isompaa hermoromahdusta myöhemmin löysin itseni googlaamasta verkkokauppoja läpi. Siisti, kätevä ja kestävä ratkaisu oli löydettävä!

Ihmettelin hieman, kun Orthexin verkkokaupassa ei tätä kyseistä mallia myyty - se oli itselle luontevin paikka lähteä koreja etsimään.

Etsiessäni läpi verkkokauppoja huomasin, että jostain löytyi ainoastaan koreja, muttei bambukansia. Samaiseen korimalliin on saatavilla toki muovikansi, jota taas oli tarjolla runsaasti, mutta jota en edes harkinnut ostavani. Bambu pehmentää niin kauniisti valkoisen muovikorin ilmettä ja sopii vanhankin talon tunnelmaan.


Lopulta bambukansia löytyi Kärkkäisen verkkokaupasta - mutta tuolloin verkkokaupan varastossa oli vain kaksi kantta - ja olin tilaamassa kolmea koria kansineen!

...Ärrinmurrin....

Onnekseni olin menossa Lahteen muutaman päivän sisään ja varasin sen verran enemmän aikaa, että ehdin Kärkkäisen kautta pyörähtämään ja hakemaan myymälästä korit ja kannet.

Kärkkäisellä korien ja kansien hinta oli myös kohtuullinen, sillä tuo isompi kori (37x28x20cm) maksoi verkkokaupassa 5,90€ ja bambukansi 6,90€ - ja muistaakseni saman verran myös myymälässä.


Yksi kolmesta korista päätyi siis säilytyspaikaksi latureille keittiön saarekkeen alla olevan jakkaran päälle. Saarekkeen päädyssä oleva pistorasia onkin yksi kotimme käytetyimmistä latauspaikoista, mutta nyt ladattavat laitteet eivät valtaa saarekkeen tasoa vaan pysyvät tuolla korin päällä poissa tieltä.


Tuo 20cm korkea kori on meille täydellisen kokoinen, sillä sen sisään sujahtavat piiloon myös tabletit ja jopa Ikean muovinen Isberget -tablettiteline (25x25x9).


Toisen SmartStore -koreista otin askartelutarvikkeiden säilytykseen tuvan puolela, sillä niilläkin oli paha tapa vallata saareke... :)

Niin kauan kuin työhuone alakerrassa toimii varastona, tulee jatkuvasti kannettua tusseja, liimapuikkoja, teippirullia, mattoveitsiä ja leimasimia työhuoneesta käyttöön keittiöön. Saareke on tällä hetkellä kodin paras paikka askarteluun!


Kolmas kori löysi paikkansa kodinhoitohuoneesta, jossa se kevyesti korvasi kolme vanhaa rottinkista koria. Pesukoneen ja kuivausrummun yllä olevan tason yleisilme siistiytyi kummasti!

Palailen noihin kodinhoitohuoneen tunnelmiin lähiaikoina paremmin - siellä nimittäin esittelyä odottelee uusi seinähyllykkökin. :)

Askel kerrallaan otan haltuun tätä remontin ja muuton jälkeistä kaaosta, missä tavarat edelleen etsivät paikkaansa. Ja toisaalta tässä lapsiperheen arjessa on aina jotain pientä kesytettävää... ;)


Ihanaa, toivottavasti aurinkoisempaa viikkoa kaikille!


3 kommenttia:

  1. Minä en ole ennen törmännytkään tällaisiin koreihin. Tämä korihan on hyvän näköinen ja tuo bambukansi tosi nätti. Ajelehtivat laturit ja tabletit ovat kyllä ärsyttäviä ja itsekkin miettinyt mihin ne säilöisi.

    VastaaPoista
  2. Olen kans huomannut, että ihan parhaat säilytysratkaisut ovat monesti yksinkertaisia. Nuo korit näyttäisivät juuri niin yksinkertaisen huolettomia, että varmasti toimivat plus ovat myös kivan näköiset. Aurinkoista viikonalkua. ~Katja

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...