lauantai 3. kesäkuuta 2017

Viikosta toiseen samoilla neilikoilla [#Kukkailottelua]


Tasan viikko sitten osallistuin Mansikkatilan mailla -blogin Kukkailottelua haasteeseen valokuvilla kukkakimpusta, jonka olin kasannut neilikoista ja luonnonkukkasista, tuomen kukkivista oksista.

Tiedättekö mitä? Osallistun tänään haasteeseen samoilla, alle viiden euron Reilun Kaupan neilikoilla - ainoastaan luonnonkukat ovat vaihtuneet! ...Ja toki neilikoiden varret viikon mittaan uusien imupintojen leikkaamisen yhteydessä lyhentyneet. ;)


Tällä viikolla neilikoiden seuraksi maljakkoon pääsivät kielojen lehdet, jotka sopivat kauniisti tuohon kirpputorilta kuluneella viikolla löytyneeseen pyöreään maljakkoon.

Maljakko taisi maksaa 1,20€, jos oikein muistan, joten todella edullisesti sain koottua tämän kahvipöydän kaunottaren! :)

Olin tällaista pyöreää maljakkoa etsinyt jo pidemmän aikaa, ja ostoslistalla on vielä hieman suurempikin versio, mutta tämä pienehkö 'lasipallo' on juuri täydellisen kokoinen kieloille. Tosin valtavan muhkeaa kimppua maljakkoon ei voi asettaa, sillä tasainen osa pohjassa on vähän säälittävän kokoinen...


Tähän viikonloppupäivän kahvittelutuokioon valitsin äidiltäni puutarhakahvikupeiksi saamani vanhat ruusukupit, sekä vaaleanpunaiset Arabian tassit, jotka nekin ovat yksittäin kirpputoreilta kerättyjä.

Juuri sopivan mummolaa makuuni! :)


Maljakon alla on Pukkilan Curvytile -laatta, jonka sain näytteeksi valitessani tulevan pikku-kylpyhuoneemme lattialaatan väriä. Kuvan laatta on sävyltään 'White', eli hieman kermainen - päädyimme itse lopulta vaaleanharmaaseen sävyyn 'Grey'.

Mutta tuo kermaisempi 'White' sopii täydellisesti useimpiin kattauksiin - lisäsin laatan alle huonekalutassut, ja tuunasin näin siitä kauniin alusen maljakoille tai vaikka ruokapöytään tarjoiluastialle.

Kaunista pikkurahalla! :)





Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)




8 kommenttia:

  1. Aivan ihana maljakko, vastaava on itsellänikin ostoslistalla <3
    Ja nuo neilikat! Ne vaan kestää ja kestää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo maljakko oli kyllä löytö! <3 Kovasti odottelen, että kielot alkavat täälläkin kukkia - täydellinen maljakko kieloille! ;)

      Poista
  2. Voi miten kauniit kuvat!
    Laitoin jaloneilikan siemeniä itämään, mutta ainakaan vielä ei ole noussut mitään maan pinnalle. Kunpa ne tuottaisivat kukkasadon; neilikat ovat ihania! <3 Ihan mahtavaa, jos ne kestävät noin hyvin maljakossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tullut ajatelleeksikaan, että tosiaan voinhan kasvattaa neilikoita omassa puutarhassanikin! :) Tänä kesänä tosin raksan pihalle ei juurikaan kukkapenkkejä päästä laittamaan, kun maanmuokkaus vielä kesän mittaan jatkuu, mutta ehkä ensi keväänä pääsen jo suunnittelemaan kasvimaan lisäksi kukkivaa puutarhaakin. Ainakin liljoja haaveilen kasvattavani pihassa niin paljon, että voin kimppuja niistä kerätä sisälle koko kukintakauden ajan. <3

      Poista
  3. Neilikat (varsinkin nuo tuollaiset lajit, joissa on monta kukkaa ja haaraa samassa) ovatkin kukista ehkä kestävimpiä, krysanteemien ohella! Hyvässä lykyssä sulla on nämä samat vielä ensi viikon ilottelussakin!;)
    Ihanat kuvat!<3
    Hyvää ja rentouttavaa lomaa Satu!<3 En ole saanut sun viestiisi vastattua, kun täällä on koko ajan menty tukka putkella, mutta yritetään ehtiä tapaamaan pian!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taina, luit ajatukseni - huomenna luvassa Kukkailottelua -postaus, ja juurikin näillä samoilla neilikoilla! ;) Ensi viikoksi lupaan keksiä jo muutakin kukka-aihetta... :)

      Ihanaa ja todellakin rentouttavaa lomaa sinnekin suunnalle! <3

      Ja ei hätää vaikket ole ehtinyt vastata. Olen blogistasi käynyt lukemassa kesätouhuistasi ja to do -listalla olevista askareista. Iso tsemppi sinne sinulle siis! <3

      Kauniille näyttää terassisi, hieman kade ole niistä tikkaista ja toivottavasti saatte kesähuoneen kauniin oven kuntoon! :)

      Ja jos kaipaat vaihtelua kauniissa kesähuoneessasi kahvitteluun, niin meillä tarjoillaan taas niitä perinteisiä raksakahveja tänäkin kesänä... ;)

      Poista
  4. Kauniit kuvat. Kielonlehdet ovat niin upeita kimpuissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta! <3 Kielo on niin kaunis kasvi maljakossa, vaikkei vielä ole kukassakaan. Luonnosta löytyy niin kauniita lehtiä täydentämään asetelmia.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...