perjantai 23. syyskuuta 2016

Huurteinen syyskimppu [Kukkailottelua]

Läheiseni tietävät, kuinka paljon arvostan kauniita kukka-asetelmia ja -kimppuja - miehen tuomana sellainen saattaa välillä herkistää melkein itkuksi asti. ...Tosin saatanpa itkeä tirauttaa onnesta myös miehen ehdottaessa pizzaperjantaita...

No, molempien muodossa voi päätyä tielle kohti tämän naisen sydäntä; kukkien ja ruoan! ;)

Vierailin tänään Järvenpään Kukkatalossa blogijuttujen merkeissä - palataan noihin kuvioihin tarkemmin vielä tämän syksyn mittaan - ja sain mukaani yhden kauneimmista kimpuista, jonka olen nähnyt. Ja minulle varta vasten sidottuna!

Koska arvostan kovasti floristien ammattitaitoa sitoa jokaiseen kimppuun pieni tarina kukkien muodossa, tänään luvassa (minulle ominaiseen tapaan) valtava määrä valokuvia #Kukkailotteluun. Olisin voinut tutkia kameran linssin läpi tuota kimppua vielä pidemmänkin tovin, joten saatankin palata vielä aiheeseen uudelleen tuolla yhteisblogin, Something else -photoblog, puolella.

Millaisen tarinan Sinun mielestäsi kimppu kertoo? Katso kuvat läpi ajatuksen kanssa, ja kerron postauksen lopussa oman mielikuvani! :)


Noh, millaiset tunnelmat jäivät kukkakimpusta...?

Minulle tuli selkeä mielikuva loppusyksyn viileän kirpeistä aamuista, kun yöt ovat jo kääntyneet pakkaselle, ja valkoinen huurre peittää nurmikon ja kasvit. Kun maahan pudonneet, aikoinaan värikkäät, mutta nyt jo ruskeahkoiksi muuttuneet lehdet ritisevät ja rapisevat kenkien alla. Luonto koettaa vielä sinnitellä tulevaa talvea enteilevän viileyden alla, säilyttäen vielä pientä vihreyttä siellä täällä.

Näitkö sinä saman tarinan?


Kimpussa on käytetty harsokukkaa, freesia, eucalyptusta, ruusuja, ruostekukkaa, hopealankaa, ruusunmarjaa ja 'talinum' -nimistä lajiketta. Onpa joukossa yksi mehikasvikin.*Ihanaa, leppoisaa, rentouttavaa viikonloppua - ja loppusyksyn aurinkoisia päiviä kaikille*Osallistun tällä valokuvapostauksella Mansikkatilan mailla -blogin jokaviikkoiseen Kukkailotteluun! :)
14 kommenttia:

 1. Jestas, miten kaunis kimppu ja todella syksyisen herkkä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin <3 Ja kuinka paljon kauniita yksityiskohtia riittääkään ihmeteltäväksi! :)

   Poista
 2. Syksy sekä talvi tuli mulle kans mieleen. En muuta osaa sanoa, kun en osaa itse tehdä kimppuja ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sain listan kimpussa käytetyistä lajikkeista mukaani, kun minun tietämys tällä saralla on tasolla 'punainen kukka, sininen kukka, tosi kaunis kukka'... :D

   Poista
 3. Jostain syystä tuli mieleen alkutalven hääkimppu. En tiedä miksi.

  VastaaPoista
 4. Vau, upea kimppu! Tavallaan herkkä ja kaunis, mutta myös rosoinen ja jopa karu. Mä myös ihailen floristeja, sillä oma kukkatietämys ja visiointi kimppujen kohdalla on ihan olematonta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo oppinut myöntämään oman taitamattomuuteni näiden suhteen, ja ymmärtänyt kääntyä tarvittaessa ammattilaisen puoleen... :)

   Poista
 5. Ihana kimppu! Kimpussa on jotain salaperäisyyttä, sitä voisi katsella kauemminkin ja tutkailla, mitä sen uumenista paljastuu silmälle. Tuo viimeinen kuva on paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tuo kerroksellisuus ja harsomainen peittävyys, jonka alta löytyi eri kulmalta katsottuna aina jotain uutta ihasteltavaa, loi mielikuvan huurteesta ja yön jälkeisestä kuurasta.

   Huomenna luvassa lisää kisun kuvia - nappasin tänään muutaman otoksen tuosta oman elämänsä hedonistista. ;)

   Poista
 6. Oi, miten kaunis syyskimppu! Aika samanlaiset ajatukset heräsivät minullekin. Syksy on heitellyt maahan lehtiä ja tuuli tuivertanut puista oksia ja risujakin. Kesästä säilynyt kukka vielä yrittää sinnitellä syksyn jaloissa. Mahtavaa kun sidonnoissa käytetään välillä erikoisempiakin materiaaleja. Niistä tulee kimppuihin ihan oma tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nimenomaan ne sellaiset raikkaan rapsakat syyssäät - tämä kimppu ei muistuta vesisateista! ;) ...Järvenpään Kukkatalo järjestää myös kaikille avoimia sidontakursseja (nettisivuilta www.jarvenpaankukkatalo.fi löytyy lista tulevista kursseista, osa jopa maksuttomia) - kovasti haaveissa mennä oppiin, kun vain aika antaisi joskus periksi näissä ruuhkavuosissa... ;)

   Poista
 7. Aivan mielettömän upea kimppu, siis wau!<3 Mullekin tuli jotenkin syksyn kirpakka pakkanen mieleen.:) Noin hienoa kimppua mulla ei ole tainnut olla sitten 40-vuotissynttäreiden, kun sain ystäviltä aivan mielettömän hienosti sidottuja kimppuja. Pitäisi varmaan välillä ostaa ihan oikeasti sidottu kimppu!:D Jee, huomenna taas Kukkailottelua luvassa!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tässäkään taloudessa ihan jokapäiväisiä iloja tällaiset ole...! :) Edellisen kerran yhtä juhlava ja kaunis sommitelma oli pöydässä, kun pienemmän poikamme nimiäisjuhlaa vietettiin; anoppini oli loihtinut upeat asetelmat kesäisiin juhliin sitoen mm. koivunoksista ja valkoisista ruusuista kimput. Ihanan yllättävä yhdistelmä sekin, ja sopi täydellisesti juhlien teemaan ja värimaailmaan. <3 Voi kun itsekin osaisi...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...